Agenda van Malaga

Ga je binnenkort naar Málaga? In de Magnifiek Málaga agenda kan je zien of er tijdens jouw verblijf nog iets bijzonders te doen is in de stad.

6 januari 2019– Dia de Reyes

Dia de Reyes, drie koningen, is te vergelijken met Sinterklaas in Nederland. Het is een katholiek feest. Op 5 januari is er in de avond een optocht met als hoogtepunt de drie koningen die langskomen. 6 januari is de feestdag en zijn alle kinderen vrij van school. Als de kinderen lief zijn geweest dat jaar krijgen ze cadeautjes.

6 – 13 februari 2019 – Festival de teatro de Málaga

Een gaaf festival vindt plaats in februari in Málaga. Dansoptredens, zang, muziek en ook voor de kleintjes is er genoeg te doen. Mocht je de Spaanse taal beheersen dan kan je ook nog naar een mooi theaterstuk tijdens dit festival.

21 februari 2019 – 3 maart 2019 – Carnaval de Málaga

Prachtige kostuums, parades, optochten en veel optredens, dat is Carnaval in Málaga. Zeven weken voor Pasen wordt dit feest gevierd. De eerste dag van carnaval begint met ´Previa´, dit zijn gratis proeverijen waar je typische gerechtjes uit Málaga kunt proeven. De rest van de dagen is het een groot feest in de stad met optredens, parades, veel humor en zie je iedereen met prachtige kostuums lopen. Meer informatie over Carnaval de Málaga vind je hier!

Agenda Malaga
15 – 24 maart 2019 – Festival de Málaga Cine Español

Eind april vindt er een gaaf filmfestival plaat in Málaga. Dit festival bestaat al sinds 1998. Dit jaar is het alweer de 19e editie. Alle beste Spaanse films en doumentaires worden gedraaid. Het is wel echt voor mensen die Spaans spreken, maar wil je jouw Spaans verbeteren is het zeker een aanrader om dit op een leuke manier te doen!

24 maart 2019 – Halve Marathon

Dit jaar alweer de 25e editie van de halve marathon van Málaga. Een groots hardloopevenement waarbij jaarlijks meer dan 7000 renners meerennen. De halve marathon is een afstand van ongeveer 21 km. 10 april, 9:30 begint dit spectaculaire hardloopevenement.

14 – 21 april 2019 – Semana Santa

Semana Santa is een religieuze viering, en vindt plaats in de week voor Pasen. Het is een heilige week waarin door de hele stad processies te zien zijn, die soms uren duren. De beelden die tijdens de processies meegedragen worden, laten het verhaal en lijden van Jezus Christus zien. Wanneer je in Málaga bent is het leuk om een van deze processies bij te wonen. Meer informatie over deze bijzondere week kan je vinden op de pagina Semana Santa.

23 – 24 juni 2019 – Noche de San Juan

In de nacht van 23 op 24 juni barst het grote feest, Noche de San Juan, los. Op het strand in Málaga zijn enorme vreugdevuren, muziek, dans en andere bijzondere rituelen. De nacht van 23 op 24 juni is de langste nacht van het jaar en hiermee wordt het begin van de zomer gevierd.

Noche-de-San-Juan
10 – 19 augustus 2019 – Feria de Málaga

Elk jaar in de maand augustus vindt dit festival plaats. Tijdens dit festival zijn er verschillende activiteiten georganiseerd zoals optredens, kermis, vuurwerkshows en zul je veel vrouwen in traditionele flamenco jurken rond zien lopen. Meer informatie over dit festival vind je op de pagina Feria de Malaga.

15 decemeber 2019 – Marathon

In december vindt de marathon in Málaga plaats. 42 km hardlopen door de stad Málaga. 3000 hardlopers kunnen zich opgeven voor deze route. Een spektakel en leuk om een kijkje te nemen tijdens je bezoek aan Málaga.

28 december 2019 – Fiesta Mayor de Verdiales

Verdiales is een soort Flamenco dans. Tijdens Fiesta de Mayor de Verdiales, wordt er in groepen gedanst. Eigenlijk is het een soort competitie waarin dansgroepen tegen elkaar dansen. Een jury beslist uiteindelijk welke groep het beste was. Dit festival wordt net buiten Málaga gevierd, zo´n 15 min rijden.

Comments are closed.