Agenda van Malaga

Ga je binnenkort naar Málaga? In de Magnifiek Málaga agenda kan je zien of er tijdens jouw verblijf nog iets bijzonders te doen is in de stad.

6 januari 2020 – Dia de Reyes

Dia de Reyes, drie koningen, is te vergelijken met Sinterklaas in Nederland. Het is een katholiek feest. Op 5 januari is er in de avond een optocht met als hoogtepunt de drie koningen die langskomen. 6 januari is de feestdag en zijn alle kinderen vrij van school. Als de kinderen lief zijn geweest dat jaar krijgen ze cadeautjes.

8 en 9 februari 2020 – Festival de teatro de Málaga

Een gaaf festival vindt plaats in februari in Málaga. Dansoptredens, zang, muziek en ook voor de kleintjes is er genoeg te doen. Mocht je de Spaanse taal beheersen dan kan je ook nog naar een mooi theaterstuk tijdens dit festival.

21 februari 2020 – 1 maart 2020 – Carnaval de Málaga

Prachtige kostuums, parades, optochten en veel optredens, dat is Carnaval in Málaga. Zeven weken voor Pasen wordt dit feest gevierd. De eerste dag van carnaval begint met ´Previa´, dit zijn gratis proeverijen waar je typische gerechtjes uit Málaga kunt proeven. De rest van de dagen is het een groot feest in de stad met optredens, parades, veel humor en zie je iedereen met prachtige kostuums lopen. Meer informatie over Carnaval de Málaga vind je hier!

13 – 22 maart 2020 – Festival de Málaga Cine Español

Eind maart vindt er een gaaf filmfestival plaat in Málaga. Dit festival bestaat al sinds 1998. Dit jaar is het alweer de 19e editie. Alle beste Spaanse films en documentaires worden gedraaid. Het is wel echt voor mensen die Spaans spreken, maar wil je jouw Spaans verbeteren is het zeker een aanrader om dit op een leuke manier te doen!

22 maart 2020 – Halve Marathon

Dit jaar alweer de 30e editie van de halve marathon van Málaga. Een groots hardloopevenement waarbij jaarlijks meer dan 7000 renners meerennen. De halve marathon is een afstand van ongeveer 21 km. 10 april, 9:30 begint dit spectaculaire hardloopevenement. Kijk hier voor meer informatie over de halve marathon.

5 – 12 april 2020 – Semana Santa

Helaas is Semana Santa 2021 vanwege het Coronavirus afgelast.

Semana Santa is een religieuze viering, en vindt plaats in de week voor Pasen. Het is een heilige week waarin door de hele stad processies te zien zijn, die soms uren duren. De beelden die tijdens de processies meegedragen worden, laten het verhaal en lijden van Jezus Christus zien. Wanneer je in Málaga bent is het leuk om een van deze processies bij te wonen. Meer informatie over deze bijzondere week kan je vinden op de pagina Semana Santa.

26 mei 2019 – Saxofonist Daniel Torres

De saxofonist Daniel Torres speelt op 26 mei om 19:00 uur in het Teatro Cervantes van Málaga. Hij komt oorspronkelijk uit Málaga en woont nu in Boekarest, Roemenië. Hij treedt dus voornamelijk in Roemenië en Málaga op. En zondag 26 mei is hij te vinden in Málaga. Wil jij erbij zijn? Voor de tickets kun je terecht op de website van Teatro Cervantes van Málaga.

8 juni 2019 – Nationaal Ballet van Cuba

Op zaterdag 8 juni om 20:00 uur vindt er een balletvoorstelling plaats. De voorstelling gaat over assepoester en wordt uitgevoerd door een Nationaal Cubaans ballet vereniging. Voor tickets kun je terecht op de website.

23 – 24 juni 2020 – Noche de San Juan

In de nacht van 23 op 24 juni barst het grote feest, Noche de San Juan, los. Op het strand in Málaga zijn enorme vreugdevuren, muziek, dans en andere bijzondere rituelen. De nacht van 23 op 24 juni is de langste nacht van het jaar en hiermee wordt het begin van de zomer gevierd.

27 juni 2020 – Teba Rock Festival

Het Teba Rock Festival zal dit jaar plaatsvinden op 29 juni 2019. Een geweldig festival voor punk- en metalliefhebbers! Voor meer informatie kun je terecht op de Facebookpagina van Teba Rock Festival.

1 – 4 juli 2020 – Weekend Beach Festival

De 6e editie van Weekend Beach Festival vindt dit jaar plaats in de week van 1 t/m 4 juli . Een geweldig zomers festival met verschillende muziekgenres zoals: rock, pop, fusion, hip hop, reggae en elektronische. Benieuwd naar de line up van 2020? Neem dan even een kijkje op de website van Weekend Beach Festival.

10 – 19 augustus 2020 – Feria de Málaga

Elk jaar in de maand augustus vindt dit festival plaats. Tijdens dit festival zijn er verschillende activiteiten georganiseerd zoals optredens, kermis, vuurwerkshows en zul je veel vrouwen in traditionele flamenco jurken rond zien lopen. Meer informatie over dit festival vind je op de pagina Feria de Malaga.

24 september 2019 – 2 februari 2020 – Caldor – Picasso

Ontdek de overeenkomsten van de twee kunstenaars Pablo Picasso en Alexander Calder in het Picasso museum. Hier zijn ruim 100 kunstwerken te zien en wordt er gefocust op verbinding van Calder en Picasso. Meer informatie kun je zien op de website van het museum.

11 – 12 september 2019 – Oh, See! Festival

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 september 2020 vindt de derde editie van Oh, See! Festival plaats, in Málaga. Ben je benieuwd naar de line up? Kijk hier dan voor informatie.

13 december 2020 – Marathon

In december vindt de marathon in Málaga plaats. 42 km hardlopen door de stad Málaga. 3000 hardlopers kunnen zich opgeven voor deze route. Een spektakel en leuk om een kijkje te nemen tijdens je bezoek aan Málaga. Kijk voor meer informatie op onze pagina hardlopen in Málaga.

28 december 2020 – Fiesta Mayor de Verdiales

Verdiales is een soort Flamenco dans. Tijdens Fiesta de Mayor de Verdiales, wordt er in groepen gedanst. Eigenlijk is het een soort competitie waarin dansgroepen tegen elkaar dansen. Een jury beslist uiteindelijk welke groep het beste was. Dit festival wordt net buiten Málaga gevierd, zo’n 15 min rijden.

Comments are closed.