Agenda van Malaga

Ga je binnenkort naar Málaga? In de Magnifiek Málaga agenda kan je zien of er tijdens jouw verblijf nog iets bijzonders te doen is in de stad.

6 januari 2017– Dia de Reyes

Dia de Reyes, drie koningen, is te vergelijken met Sinterklaas in Nederland. Het is een katholiek feest. Op 5 januari is er in de avond een optocht met als hoogtepunt de drie koningen die langskomen. 6 januari is de feestdag en zijn alle kinderen vrij van school. Als de kinderen lief zijn geweest dat jaar krijgen ze cadeautjes.

18 februari 2017 – 26 februari 2017 – Carnaval de Málaga

Prachtige kostuums, parades, optochten en veel optredens, dat is Carnaval in Málaga. Zeven weken voor Pasen wordt dit feest gevierd. De eerste dag van carnaval begint met ´Previa´, dit zijn gratis proeverijen waar je typische gerechtjes uit Málaga kunt proeven. De rest van de dagen is het een groot feest in de stad met optredens, parades, veel humor en zie je iedereen met prachtige kostuums lopen. Meer informatie over Carnaval de Málaga vind je hier!

Agenda Malaga

7 januari 2017 – 14 februari 2017 – Festival de teatro de Málaga

Een gaaf festival vindt plaats in februari in Málaga. Dansoptredens, zang, muziek en ook voor de kleintjes is er genoeg te doen. Mocht je de Spaanse taal beheersen dan kan je ook nog naar een mooi theaterstuk tijdens dit festival.

9 april 2017 – 23 april 2017 – Semana Santa

Semana Santa is een religieuze viering, en vindt plaats in de week voor Pasen. Het is een heilige week waarin door de hele stad processies te zien zijn, die soms uren duren. De beelden die tijdens de processies meegedragen worden, laten het verhaal en lijden van Jezus Christus zien. Wanneer je in Málaga bent is het leuk om een van deze processies bij te wonen. Meer informatie over deze bijzondere week kan je vinden op de pagina Semana Santa.

26 maart 2017 – Halve Marathon

Dit jaar alweer de 25e editie van de halve marathon van Málaga. Een groots hardloopevenement waarbij jaarlijks meer dan 7000 renners meerennen. De halve marathon is een afstand van ongeveer 21 km. 10 april, 9:30 begint dit spectaculaire hardloopevenement.

17 maart 2017 – 26 maart 2017 – Festival de Málaga Cine Español

Eind april vindt er een gaaf filmfestival plaat in Málaga. Dit festival bestaat al sinds 1998. Dit jaar is het alweer de 19e editie. Alle beste Spaanse films en doumentaires worden gedraaid. Het is wel echt voor mensen die Spaans spreken, maar wil je jouw Spaans verbeteren is het zeker een aanrader om dit op een leuke manier te doen!

29 april 2017 – 8 mei 2017– Feria del Libro

Een leuk festival voor de boekenliefhebbers, Feria del Libro, een boekenfestival in Málaga. Tijdens dit festival zie je overal kraampjes met boeken, tweedehands en nieuw. Verder zijn er auteurs aanwezig, die je boek kunnen signeren. Ben jij een echte boekenliefhebber? Dan is dit misschien leuk om een keer naartoe te gaan tijdens je verblijf in Málaga.

23 juni 2017 – 24 juni 2017 – Noche de San Juan

In de nacht van 23 op 24 juni barst het grote feest, Noche de San Juan, los. Op het strand in Málaga zijn enorme vreugdevuren, muziek, dans en andere bijzondere rituelen. De nacht van 23 op 24 juni is de langste nacht van het jaar en hiermee wordt het begin van de zomer gevierd.

Noche-de-San-Juan

11 – 13 Juli 2017 – 101 Sun festival

Tijdens 101 Sun Festival kan je genieten van internationale artiesten. Het is een muziek evenement waar zowel internationale als locale artiesten te zien zijn. Lekker in de zon, met een drankje, gezellige mensen om je heen en goede muziek. Een leuk uitje tijdens je verblijf in Málaga!

12 augustus 2017 – 19 augustus 2017 – Feria de Málaga

Elk jaar in de maand augustus vindt dit festival plaats. Tijdens dit festival zijn er verschillende activiteiten georganiseerd zoals optredens, kermis, vuurwerkshows en zul je veel vrouwen in traditionele flamenco jurken rond zien lopen. Meer informatie over dit festival vind je op de pagina Feria de Malaga.

Oktober 2017 – Marathon

In oktober vindt de Marathon in Málaga plaats. 42 km hardlopen door de stad Málaga. 3000 hardlopers kunnen zich opgeven voor deze route. Een spektakel en leuk om een kijkje te nemen tijdens je bezoek aan Málaga.

1 november 2017 International Jazz Festival

Als je van Jazz houdt is het zeker een aanrader om tijdens dit festival lekker te komen swingen op Jazz muziek van nationale en internationale artiesten!

28 december 2017 – Fiesta Mayor de Verdiales

Verdiales is een soort Flamenco dans. Tijdens Fiesta de Mayor de Verdiales, wordt er in groepen gedanst. Eigenlijk is het een soort competitie waarin dansgroepen tegen elkaar dansen. Een jury beslist uiteindelijk welke groep het beste was. Dit festival wordt net buiten Málaga gevierd, zo´n 15 min rijden.

Comments are closed.