Arcos de la Frontera

Arcos de la Frontera is een dorp in de provincie Cádiz en regio Andalusië. Cádiz beschikt over een rijke geschiedenis en kan gezien worden als één van de mooiste dorpen in Spanje. Cádiz, met zijn mooie witte gebouwen, is zeker een bezoekje waard!

Arcos de la Frontera heeft een oppervlakte van 528km2 en is op 185 meter hoogte gelegen. Arcos de la Frontera heeft zo’n 35.000 inwoners en is daarmee een van de meest dichtbevolkte gemeentes in de regio van Cádiz. Het is een belangrijke plaats voor binnenlandse toerisme en de plaatselijke industrie. Arcos de la Frontera heeft daarnaast ook een rijke geschiedenis!

De naam?

De naam Arcos de la Frontera komt van de Romeinse benaming Arx-Arcis. Dit betekent ‘hoog gevestigd’. La Frontera is de Spaanse benaming voor ‘grens’. Deze benaming hebben zij te danken aan de strijd tussen de Moren en de Christenen. Deze strijd zorgde voor de grens/scheiding van de stad.

Welvarend!

Het is altijd een bloeiende en welvarende stad geweest. De stad wordt ommuurd door middeleeuwse stadsmuren. Smalle straatjes leiden omhoog naar het zandstenen Castillo Ducal. Dit is het hoogste gedeelte van het dorp en hier vind je prachtige paleizen, grote herenhuizen, kerken, bogen, poorten en veel torens. Arcos de la Frontera maakte rond 1950 een grote groei door. Dit komt onder andere doordat de stad de toegangspoort van de Witte steden van Andalusië werd. Ook wel het startpunt van Ruta del Pueblos Blancos; de autoroute langs de witte dorpen van de provincie Cádiz.

Tip: Als je Arcos de la Frontera bezoekt, vergeet dan niet het hoogste punt van de stad. Je hebt hier verschillende uitkijkpunten over het mooie heuvelachtige landschap!

Bezienswaardigheden

In Arcos de la Frontera vind je verschillende mooie bezienswaardigheden. Bij een bezoekje aan deze stad mag je Iglesia de San Pedro niet vergeten. Deze kerk heeft een bijzondere, gouden inrichting. Ook de grote Iglesia de Santa Maria de la Asuncion op de Plaza de Cabildo is een bezoek waard. Deze kerk heeft een mengeling van bouwstijlen, wat het zo bijzonder maakt.

Pleinen en terrasjes

In Arcos de la Frontera vind je een aantal pleintjes met terrassen, restaurantjes, tapasbars en winkeltjes. Vanaf deze terrasjes heb je een mooi uitzicht op de prachtige huizen met witte muren, bedekt met fleurige bloempotten en sierlijke lantaarns. De ramen en balkons hebben smeedijzeren tralies en balustrades.

vliegsporten

Je kunt boven op deze heuvel niet alleen genieten van het mooie uitzicht; je kunt hier ook diverse vliegsporten uitoefenen. Bijvoorbeeld paragliden en deltavliegen!

Handig om te weten: Arcos de la Frontera ligt op 40 km afstand van het luchthaven Jerez de la Frontera, 96 km van luchthaven Sevilla en 179 km van luchthaven Málaga. Vanuit Malaga is Arcos de la Frontera het snelst te bereiken door het binnenland (A357). Wanneer je wat meer tijd hebt en een mooiere route wilt, is de route langs de kust en o.a. de plaatsen Torremolinos, Marbella en Gibraltar een echte aanrader!

Overnachten

In Arcos de la Frontera heb je veel huizen die verhuurd worden voor een redelijk goedkope prijs per nacht. Kies bijvoorbeeld Cortijo Barranco, een gerenoveerd landhuis uit de 18e eeuw. Dit landhuis heeft een tuin met een zwembad en prachtig uitzicht vanaf €45 per nacht!

Comments are closed.