Wat te doen met kinderen in Malaga?

Het kan een uitdaging zijn om op vakantie activiteiten te vinden die leuk zijn voor ouders én kinderen. Geen zorgen, in en rond Málaga is genoeg te doen voor jong en oud! Magnifiek Malaga geeft jou graag de tips voor een leuke vakantie in Malaga met kids!

Museo Automovil

Dit museum is te gek wanneer de kinderen van auto’s houden! Deze oude tabakfabriek is omgebouwd tot een museum vol met auto’s in verschillende thema’s. Je vindt hier de eerste Spaanse taxi’s uit 1925 en de oude modellen van Bugatti, Delage, Rolls-Royce, Jaguar, Mercedes en Ferrari. Voor de mama’s die niet van auto’s houden: naast het grote assortiment auto’s is er ook een enorme collectie kledingstukken van grote modemerken te zien!

Locatie
Avenida Sor Teresa Prat 15
29003 Malaga

Openingstijden
Di t/m zo van 10:00 – 19:00

Prijs
€ 7,50 (volwassenen)
€ 5,50 (65+ en studenten)
Website

Aqualand

Dit grootste waterpark van de Costa del Sol bevindt zich in Torremolinos op ongeveer een half uurtje rijden van Málaga. Dit is dé place to be voor een geweldig dagje waterpret met de hele familie. Terwijl de kinderen kunnen genieten van de vele glijbanen, kunnen de ouders bijkomen in de heerlijke jacuzzi’s! Het park is te bereiken met de auto, bus of trein.

Locatie
Calle Cuba 10
29620 Torremolinos

Openingstijden
Mei, juni, september en oktober
Ma t/m zo van 11:00 – 18:00
Juli en augustus
Ma t/m zo van 11:00-19:00

Prijs
€28 (volwassenen)
€19 (kinderen 5 t/m 10 jaar)
€10 Kinderen (3 en 4 jaar)
€19 (65+)
Kinderen jonger dan 3 jaar hebben gratis entree. Wanneer je online tickets koopt, ontvang je €2 korting per ticket.
Website

Bioparc Fuengirola

Op ongeveer 45 minuten van Málaga ligt de dierentuin Bioparc Fuengirola. In deze dierentuin is de natuurlijke leefomgeving van de dieren zo goed mogelijk nagemaakt. Vanuit het Mediterrane landschap stap je dus zo in een hele andere wereld; Afrika, Azië en Madagaskar. In totaal leven er zo’n 130 verschillende dieren. Je kunt het park bereiken met de auto of de bus. Vanaf het busstation is het dan nog 5 minuten lopen.

Locatie
Calle de Camilo José Cela 6-8
29640 Fuengirola

Openingstijden
Ma t/m vrij van 10:00 – 18:30
Za en zo van 10:00 – 19:00

Prijs
€19,90 (volwassenen)
€14,90 (kinderen van 3 tot 9 jaar)
€15,90 (65+)
Website

Museo Interactivo de la Música

In dit interactieve muziekmuseum kun je genieten van de vele muziekinstrumenten uit verschillende tijdsperken, landen en culturen. Er staan meer dan 400 verschillende instrumenten verspreid over 11 zalen! Je kunt niet alleen de instrumenten bekijken, maar je mag veel instrumenten ook bespelen! Dit museum is zowel leuk voor jong als oud, want elk weekend is er op zaterdag en zondag om 12:00 een speciale kinderactiviteit.

Locatie
Calle Beatas 15
29008 Málaga

Openingstijden
Maandag van 10:00 – 16:00
Di t/m zo van 10:00 – 19:00

Prijs
€4 (volwassenen)
€3 (studenten, senioren en groepen)
Kinderen tot 6 jaar kunnen gratis naar binnen
Website

Speeltuinen

Verspreid door de stad zijn een heleboel speeltuinen te vinden. Bijvoorbeeld in het Parque de Malaga en langs de haven zijn er een aantal. Ook op het moderne ‘Palmeras de la Sorpresa’, de palmboomtuin naast de nieuwe haven, zijn een aantal klimrekken en andere speeltoestellen. Als het regent, kunnen de kinderen naast de palmboomtuin in een indoor speeltuin genieten.

Naar het strand

Het is altijd leuk om naar het strand te gaan met de kinderen. Het strand La Malagueta in Malaga is helemaal een paradijs voor kinderen. Dit strand beschikt over een glijbaan, klimrek en kabelbaan. Ook op het strand Playa de la Misericordia zijn speeltuintjes aanwezig! Het strand Pedragalejo is ook erg kindvriendelijk. Deze stranden zijn komvormig en het water is ondiep. Zo kun je de kinderen goed in de gaten houden.

IJsje eten

De meeste kinderen zijn er dol op; ijsjes! En waar kun je beter ijsjes eten dan in Spanje? In Malaga al helemaal, want hier schijnt de zon 300 dagen per jaar! Gelukkig heeft Malaga genoeg ijssalons waar je kunt genieten van een lekker koud ijsje. Magnifiek Malaga heeft een selectie gemaakt van de beste ijssalons in de stad. Lees hier meer over op de pagina IJssalons.

Uiteten met de kids

Je hebt in Malaga ontzettend veel keuze om uit eten te gaan, maar helaas is niet alles geschikt voor kinderen. De Spaanse gerechtjes blijven soms voor de kinderen maar vreemde gerechten of er wordt vanuit het restaurant geen aandacht besteed aan kinderen. Gelukkig zijn er in Malaga ook restaurants die wel aan onze kinderen denken en het restaurant en hun menu hierop hebben aangepast. Magnifiek Malaga zet deze voor jou op een rijtje op de pagina Kindvriendelijke restaurants.

Comments are closed.