Schilderen in Malaga

Houd je van schilderen, of lijkt het je eens leuk om te proberen? Malaga biedt veel mogelijkheden en door de historische gebouwen en mooie uitzichten raak je snel geïnspireerd! Op deze pagina staan de mooiste schilderplekken in Malaga, leuke en leerzame workshops, handige schilderwinkels en kunstige galerieën.

Mooie schilderplekken

Malaga heeft talloze mooie schilderlocatie’s, echter zijn er een paar die er uitspringen. Deze staan hieronder omschreven.

Botanische tuinen

250.000 vierkante meter groot is La Jardin Botánico-Histórico La Concepcion (de botanische tuin van Malaga). Er zijn bomen en planten uit alle continenten te vinden, het is dus heel erg divers. Naast de bijzondere fauna en flora zijn er ook nog een aantal prachtige uitzichten te bewonderen vanuit deze tuin: bijvoorbeeld op het gebergte Montes de Malaga. Deze locatie is heel goed geschikt om landschappen en flora te schilderen.

Mercado Central de Atarazanas

De Mercado Central is tijdens openingstijden een enorm levendige locatie. Het bruist er van de mensen die boodschappen doen, verse producten en een speciale sfeer. De markt van Malaga is opgedeeld in drie hallen: een voor vlees, een voor vis en een voor groente en fruit. Er zijn veel plekken in en rond de markt die goed te schilderen zijn maar de entree, een oude poort, is een indrukkend plaatje evenals het glas in lood aan de achterkant van Mercado.

Alcazaba

Vanaf het Alcazaba heb je een iconisch uitzicht op de stad en de zee. Je kunt hier dus prachtige landschappen schilderen. Mocht je toch iets anders willen dan kan dat ook, bij het Alcazaba ligt ook het Castillo de Gibralfo: een oud kasteel.

Workshops

Als je in Malaga bent en je vaardigheden wat wilt bijwerken kan je een schilder workshop boeken. Hieronder staan 2 mogelijkheden.

Privé schilderles thuis

Op onderstaande website ´tusclasesparticulares´ staan verschillende mensen die zich aanbieden om schilderles te geven. Zo geeft Julio in Marbella en omstreken schilderles thuis. Klik hier om naar de site te gaan.

Schilderwinkel

Misschien heb je wel nieuwe verf nodig of wil je toch een fijnere kwast. Om je daaraan te helpen staan hieronder 2 schilderwinkels in Malaga.

Pinturas Doblas

Bij Pinturas Doblas kan je terecht voor al je schilderbehoeftes: ze hebben verschillende verfsoorten en -kleuren, diverse vernissen en kwasten.

Locatie
Calle Blas de Lezo 5
29011 Málaga

Ridalto Manualidades

Dit leuke kunstwinkeltje kan je niet alleen voorzien van je schildermateriaal, ook kan het je inspireren door de leuke versieringen en sfeer die er hangt.

Locatie
Calle Gaucín 30
29003 Málaga

Galerieën

Zelf schilderijen maken is natuurlijk heel vermakelijk, maar het bekijken van andermans werk kan je nieuwe inzichten geven en het is ook nog eens leuk! In Malaga zijn heel veel kleine kunst galerieën, hieronder staat een tweetal dat zeker de moeite waard is.

Javier Román Gallery

Op werpafstand van Picasso’s geboortehuis ligt deze galerie. Je kan hier een groot aanbod aan kunst bewonderen van abstracte schilderijen tot surrealistische sculpturen. Deze galerie heeft op grote kunstbeurzen gestaan over de hele wereld. Een bezoekje is dus zeker de moeite waard. Klik hier om naar de site te gaan.

Locatie
Calle San Juan de Letrán 10
29012 Málaga

Galeria JM

In 2001 werd deze galerie gestart met het doel om kunstenaars een podium te bieden om hun werken te laten zien: hierdoor zijn er vaak nieuwe tentoonstellingen. Het overgrote deel bestaat uit schilderijen. Voor de huidige expositie, klik hier.

Locatie
Duquesa de parcent 12
29001 Málaga

Comments are closed.