Kathedraal van Malaga

De kathedraal van Malaga is ontworpen door Diego de Siloe en gebouwd tussen 1528 en 1782, in het centrum, op de plek waar in de achtste eeuw nog een moskee stond. Op Magnifiek Malaga vind je meer informatie over deze bezienswaardigheid.

Bijzonderheden exterieur

200 jaar lang heeft men de ontwerpen van Diego de Siloe getracht te volgen, die de bedoeling had de kathedraal in een Renaissancestijl te bouwen. Uiteindelijk is deze stijl enkel nog maar terug te vinden in één van de tempeldeuren en in het interieur. Doordat de bouwstijlen dusdanig zijn veranderd over 200 jaar, zijn er ook elementen terug te vinden uit de Gotische stijl en de Barokstijl. Deze verschillende stijl periodes zijn vooral duidelijk terug te vinden in de gevel die aan de zijkant zit (in Calle Cister). Opmerkelijk aan deze kathedraal is dat er nog altijd een toren mist. Het geld dat iedere keer opnieuw apart werd gezet om deze toren te bouwen werd uiteindelijk uitgegeven aan weer andere dingen. In 1782 besloot men dat de bouw van de kathedraal van Málaga klaar was zonder ooit de rechter toren te bouwen en om die reden draagt het nu de bijnaam “La Manquita”, de eenarmige dame.

Bijzonderheden interieur

Eenmaal binnen, zul je het priesterkoor samen met maar liefst 42 sculpturen aantreffen. Deze sculpturen zijn gemaakt door Pedro de Mena, Ortiz de Vargas en Giuseppe Michael Alfaro. Ook heeft de kathedraal twee orgels, bestaande uit wel 4.000 pijpen, die nog steeds in takt zijn.

Ligging

De kathedraal van Málaga staat aan het plein Plaza del Obispo en is vanuit iedere hoek van de stad goed te zien doordat deze ver boven de stad uittorent.

Adres

Calle Molina Lario 9, 29015 Málaga

Openingstijden
  • Maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur
  • Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
  • Op zon- en feestdagen gesloten
Entreegelden

€ 5,-

Comments are closed.