Museo Casa de Muñecas

Elke bestemming heeft kenmerkende bezienswaardigheden, zo ook Malaga. Maar buiten de bekende trekpleisters heeft Malaga nog meer te bieden! Een van de best bewaarde geheimen van Malaga is het Museo Casa de Muñecas. Dit is een museum met vijftig oude, maar perfect onderhouden poppenhuizen. Waarvan de oudste zelfs uit 1850 komt!
Museo Casa de Muñecas

Een passie

De eigenares van dit museum is Voria Harras, die ooit ‘verliefd’ werd op een poppenhuis dat zij zag staan in een etalage. Haar man besloot dit poppenhuis voor haar te kopen waarna zij begon met het verzamelen van deze miniatuurhuizen. Uiteindelijk besloot Voria haar passie te delen met de wereld en heeft haar verzameling aan poppenhuizen tentoongesteld in een museum. Dit zijn echter geen standaard poppenhuizen.

Miniatuur versie’s van bestaande huizen

De poppenhuizen in de collectie zijn één voor één uniek: Een groot deel van de verzameling bestaat uit replica’s van traditionele Spaanse huizen uit de regio Andalucia. De meeste van deze poppenhuizen zijn gemaakt in opdracht van families die van plan waren een nieuw huis te laten bouwen. Voordat ze dit lieten bouwen wilden ze weten hoe hun huis er uiteindelijk uit kwam te zien. Daarom lieten ze er eerst een miniatuurversie van maken.

Puntjes op de i

Deze minihuisjes werden tot in de kleinste details nagemaakt om de beste indruk te kunnen geven van het uiteindelijke huis. Van de meubels tot de versieringen en zelfs tot de gebruikte houtsoorten kwamen overeen met het werkelijke huis. De poppenhuizen die je kan bezichtigen in dit museum zijn compleet iets anders dan de poppenhuizen die je in de speelgoedwinkel koopt!

Museo Casa de Muñecas1

Zo goed als nieuw

Net als volwaardige huizen moeten poppenhuizen ook onderhouden worden. Door de jaren heen heeft Voira de fijne kneepjes van het vak geleerd en voert nog steeds zelf alle reparaties uit aan haar poppenhuizen. Van de meubels tot de decoraties op de muren en het plafond, Voria weet altijd alles weer in originele staat te herstellen! Hierdoor zijn de poppenhuizen nog steeds in perfecte staat te bewonderen.

Ervaar het

Niet alleen de tentoonstelling is uniek maar ook de hele ervaring. Nadat je het museum binnen bent gekomen zal Voria vol enthousiasme beginnen te vertellen over haar collectie. Zij weet haar verhaal zo te brengen dat je snel aangestoken wordt door haar enthousiasme en tijdens haar rondleiding veel van de informatie zal onthouden! Dit is wel allemaal in het Spaans, maar de boekjes met informatie zijn er ook in het Engels.

Kortom

Het Museo Casa de Muñecas is een echte aanrader als je de bekendste plekken al bezocht hebt of als je gewoon zin hebt in iets anders. Een bezoekje aan dit museum is alsof je een kijkje neemt in de geschiedenis!

Praktische informatie
  • Het museum is gelegen naast het Plaza de la Merced, twee straten van het geboortehuis van Picasso.
  • De openingstijden zijn van 11:00 tot 13:30 en van 17:30 tot 20:00.
  • Een kaartje kost € 5.
Adres

Museo Casa de Muñecas
Calle Álamos, 32
29012 Malaga

Comments are closed.