Tips Malaga

Ga je het, voor jou nog onbekende, Malaga bezoeken? Dan is het fijn om een makkelijk overzicht te hebben van de leukste tips voor Malaga. Op deze pagina vind je alle tips voor een onvergetelijke tijd in deze heerlijke stad.

Het weer

De warme lucht vanuit Afrika blijft vaak in Malaga hangen. Dit zorgt voor hele warme zomers in Malaga. Temperaturen boven de 30 graden zijn dan geen uitzondering. Wanneer je een citytrip in de zomer hebt geboekt, kun je het beste ’s ochtends en ’s avonds de stad verkennen. Op het warmste moment van de dag is verkoeling in de zee een heerlijke optie!

Accommodatie tips

Locatie

Het is natuurlijk leuk om in een hotel in het centrum te overnachten. Je zit hier direct in het bruisende centrum en alles is makkelijk te bereiken vanaf hier. Er hangt hier echter wel een hoger prijskaartje aan. Een andere mogelijkheid is om een hotel te boeken buiten het centrum waar je vlakbij een metrostation zit. Zo kun je toch snel en gemakkelijk het centrum bereiken.

Goedkope overnachtingen

Je kunt in Malaga al overnachten voor 14 euro per nacht. Dit kan namelijk in Hostel Casa Al Sur. Dit hostel is gelegen in het centrum van Malaga. Meer informatie over hostels in Malaga vind je op de pagina hostels.

Villa’s

Ga je met meerdere personen naar Malaga? Dan is het misschien een optie om een villa te huren in de regio van Malaga. Regio Malaga heeft een breed aanbod aan villa’s. Ga je voor luxe of heb je liever iets authentieks? Het kan allemaal! Bekijk een selectie van het aanbod op de pagina villa’s.

Natuurlijk zijn er nog vele andere mogelijkheden om te overnachten in Malaga. Zo kun je ook kiezen voor een bed and breakfast, een appartement, een camping en ga zo maar door! Een geselecteerd overzicht voor de beste overnachtingen vind je op de pagina slaap lekker!

Activiteiten tips

Stad verkennen

Het is een must-do om de stad van Malaga te verkennen. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar dan mis je misschien wel dé leuke plekjes. Je kunt Malaga ook gaan ontdekken aan de hand van de Magnifiek Malaga digitale fiets- of wandelroute! Hierin vind je de interessante details over bezienswaardigheden, dé leuke weetjes van de stad, de gezellige terrassen, ontbijtzaakjes, pleintjes en nog veel meer! Je kunt deze fiets- of wandelroute gemakkelijk openen op je mobiele telefoon of tablet. Kijk voor meer informatie op de pagina routes.

Rondreis

Ben je van plan om een rondreis te maken door het zuiden van Spanje? Dan is dit wellicht iets voor jou! Malaga is natuurlijk erg mooi en je kunt er ontzettend veel bezoeken, maar de regio Andalusië heeft nog zoveel meer te bieden. Om je een hoop zoekwerk te besparen, hebben wij een Rondreis Andalusië gids samengesteld, met de leukste tips voor een rondreis in Andalusië. Lees hier meer over op de pagina rondreis Andalusië gids.

Vervoer tips

Taxi

Een taxi is over het algemeen in Spanje vrij goedkoop. Doordeweeks tussen 06:00 en 22:00 is de starttarief van een taxi €3,60 en betaal je €0,86 per km. Tussen 22:00 en 06:00 en in het weekend is het starttarief €4,50 en betaal je €1,06 per km. Een taxi van het centrum van Malaga naar het vliegveld kost gemiddeld €23.

Bus

De meeste bezienswaardigheden in Malaga zijn lopend goed te bereiken. Het kan soms toch handiger en sneller zijn om een bus te nemen. Er rijden veel bussen in Malaga en ook richting het vliegveld. Een enkele rit in het centrum kost €1,30 en een 10 rittenkaart €8,30. Een ritje naar het vliegveld is €3,-

Fiets

In het centrum van Malaga kun je over het algemeen makkelijk fietsen. In het centrum heb je veel straten waar je met de auto niet mag komen, maar wel met de fiets. Ook langs het strand op de boulevard kun je heerlijk fietsen. Er zijn genoeg fietsverhuurbedrijven in Malaga. Meer informatie over het huren van een fiets lees je op de pagina fiets huren.

Trein

Malaga heeft zijn eigen spoornetwerk. Deze treinen rijden richting de andere kustplaatsen. Ook rijden er lange-afstands- of hogesnelheidstreinen. Deze treinen rijden langs steden als Sevilla, Córdoba, Madrid en Barcelona. Met de lijn C-1 ben je binnen 18 minuutjes vanaf centrum Malaga op de luchthaven.

Blablacar

Een goedlopend concept in Spanje is Blablacar. Dit is een site waar je kunt aangeven met iemand mee te willen rijden. Mensen die ergens heen rijden geven de begin en eindbestemming aan en het aantal vrije plekken in de auto. Moet jij toevallig naar dezelfde locatie? Dan kun je tegen een klein bedrag met deze persoon meerijden.

Bezienswaardigheden tips

In tegenstelling tot veel andere steden in Spanje, kun je in Malaga veel gratis bezienswaardigheden bezoeken. Zelfs bij de bekende bezienswaardigheden kun je de entree vermijden. Bijvoorbeeld bij het Moorste kasteel Castillo de Gibralfaro en bij het Arabische fort Alcazaba kun je op zondagmiddag gratis naar binnen. Meerdere bezienswaardigheden hebben gratis entree op bepaalde data. Meer informatie over een goedkope vakantie in Malaga lees je op de pagina low budget vakantie Malaga.

Restaurant tips

Gastronomie

Een onderdeel van cultuur snuiven, is natuurlijk de typische gerechten proeven. Malaga heeft veel gerechten die je niet mag missen! Aangezien Malaga aan de kust is gelegen, heeft het veel visgerechten. De Malagueños zijn ook echte visliefhebbers. Een typisch Spaans gerecht is de ‘espetos de sardinas’. Dit zijn sardines geregen aan een spies en worden bereid op het strand op een open houtvuur. Genieten in de zon op het strand met een heerlijke espetos de sardines. Mmm…

Een ander typisch gerecht in Malaga is de Ensalada Malagueña. Dit is een salade met gekookte aardappels, geroosterde kabeljoauw, ui, olijven, en sinaasappels. Dit gerecht vind je bij bijna ieder restaurantje en mag niet ontbreken tijdens je bezoek in Malaga.

Eettijden

Spanjaarden hebben qua eettijden wat andere gewoontes dan Nederlanders. In Spanje lunchen de mensen later op de middag, zo rond 15:00 en ze dineren niet voor 20:00. Vaak gaan de restaurants pas rond 20:00 of 20:30 open.

Ga je met kinderen uit eten en wil je niet wachten tot 20:30? Er zijn restaurants die wel eerder open gaan. Dit zijn ook restaurants die de kinderen leuk zullen vinden. Bijvoorbeeld restaurant La Mafia, met een speciale speelhoek voor de kinderen. Lees hier meer over op de pagina kindvriendelijke restaurants.

Algemene tips

– Zorg dat je altijd iets contant geld op zak hebt. In Malaga kun je niet overal pinnen.
– In Malaga kun je het kraanwater drinken, maar er zit vrij veel chloor en kalk in. Voor een kleine slok is het geen probleem, maar het water in de supermarkten is veel lekkerder en kost gemiddeld slechts 15 cent per liter.

Comments are closed.