Dagje Granada

Zin in een dagje weg? Op anderhalf uur rijden van Malaga ligt het populaire plaatsje Granada. In dit gezellige plaatsje zijn er genoeg bezienswaardigheden en ook aan sfeer ontbreekt het zeker niet!

El Albayzín

El Albayzín is een wijk in Granada. Vroeger is Granada een tijd in Arabische handen geweest. Zij hebben toen moskeeën en andere Arabische bouwwerken gebouwd in El Albayzín. Toen de Katholieken echter de stad heroverd hadden, hebben zij deze bouwwerken weer gesloopt en hun eigen kerken gebouwd.

Ondanks de Katholieke overname is de Arabische cultuur nog wel terug te zien. De witte muren en smalle straatjes geven je het gevoel alsof je je bevindt in de tijd van de Moren. Als je door deze wijk loopt heb je een prachtig uitzicht over Granada, het Alhambra maar ook de Sierra Nevada. Voor het mooiste uitzicht moet je bij Mirador de San Nicolás zijn. Dit is dé plek om van het uitzicht te genieten.

El Bañuelo

Vroeger was dit the place to be om te baden, te roddelen en om elkaar te ontmoeten. Tegenwoordig is het niet meer in gebruik maar je kan het nog wel bezoeken. El Bañuelo is een van de best bewaarde Arabische bouwwerken in Granada. Dit complex bestaat uit drie kamers die elk baden hadden met verschillende temperaturen. Zo is er een koude, een lauwe en een warme kamer. De warme kamer is het meest spectaculair. Om de ruimte goed te ventileren zijn er stervormige gaten in het dak gemaakt. Het licht dat door deze gaten naar binnen schijnt vult de kamer met een mysterieuze sfeer. Met een beetje rondkijken kan je hele originele en indrukwekkende foto’s maken van deze kamer!

Locatie
Carrera del Darro 31

Openingstijden
Di t/m za van 10:00 – 14:00

Entree
Entrée gratis

Generalife

Dichtbij het Alhambra ligt het Generalife, een paleis voor de koningen en sultans die in Spanje woonden. Zij gebruikten dit paleis als een plek om bij te komen van al de formaliteiten van hun leven. Dit is terug te zien aan de bouw, het is een stuk simpeler dan de rest van de paleizen. Af en toe een kleine decoratie maar meer niet. Verder heeft het Generalife prachtige tuinen met waterpartijen. De Patio de la Acequia is de bekendste tuin in het Generalife, dit is een tuin met een prachtige langwerpige vijver in het binnenhof van het paleis.

Openingstijden
Klik hier om naar de openingstijden te gaan

Entree
Entree is €13,00 (Dit kaartje koop je bij het Alhambra, kan ook online, en geeft dus toegang tot het Alhambra maar ook tot het Generalife)

Alhambra

Het Alhambra is een belangrijke locatie die wereldwijd bekend staat om haar kunst en haar geschiedenis. Het bestaat uit verschillende paleizen en forten uit de Moorse tijd. Omdat het Alhambra later is overgenomen door de Katholieken zijn er verschillende stijlen te herkennen. Zo is er in het midden van het Alhambra een paleis te vinden dat tijdens de renaissance gebouwd is, met bijbehorende stijl.

Het Alhambra heeft zo’n grote invloed gehad op de geschiedenis dat zelfs de wereldberoemde Franse componist Claude Debussy (bekend van Clair de Lune) een gelijknamig stuk heeft geschreven over La puerta del Vino, een poort in het Alhambra.

Openingstijden
Klik hier om naar de openingstijden te gaan.

Entree
Entree is €13,00 (Dit kaartje koop je bij het Alhambra en geeft dus toegang tot het Alhambra maar ook tot het Generalife) Handig is om online van tevoren kaarten te kopen voor het Alhambra zodat je lange rijen en wachttijden voorkomt! Om kaarten online te kopen zie online entree Alhambra.

Overige tips

– De Moren hebben 800 jaar in Granada gewoond, dat is de langste overheersing van de Moren in heel Spanje!
– Granada ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Malaga, met de bus doe je er 2 uur over, dit kost rond de €25,-. Klik hier voor meer informatie
– Lekker ergens een hapje eten? La Botilleria staat bekend om haar heerlijke tapas en goede bediening. Probeer ook de aardbeien Mojito!
– Wil je meer tijd hebben om al het moois te zien? Boek dan een hotel! Een aanrader is het Vincci Albayzin **** hotel. Het hotel ligt centraal gelegen en heeft een traditionele Andalusische stijl! Klik hier voor meer informatie.

Comments are closed.