Musea in Malaga

Met welgeteld 29 musea wordt Málaga ook wel de ‘Ciudad de los museos’, oftewel ‘de stad van de musea’ genoemd. Er is voor ieder wat wils, je kunt uren lang de mooiste kunstwerken uit allerlei verschillende tijden bewonderen, van alles leren en vooral veel plezier maken in de vele musea in Málaga. Om het je wat makkelijker te maken hebben we de mooiste, leukste en bekendste voor jou op een rijtje gezet.

Centro de Arte Contemporaneo

Het museum is gevestigd in een enorm gebouw. Er is een grote hoeveelheid aan moderne kunst te bewonderen. Ga voor meer informatie naar Centro de Arte Contemporaneo.

Museo Automovilistico

Het museo bevindt zich in een voormalige tabaksfabriek en heeft een bijzondere grote collectie van auto´s. Met haar 94 voertuigen en daarnaast nog een unieke tentoonstelling van vintage fashion, heeft museo automovilistico een bijzondere collectie. Lees meer informatie over de collectie en het museum op de pagina Museo Automovilistico.

Museo de arte y costumbres populares de Málaga

Het museo de arte y costumbres laat zien hoe Malaga er vroeger uitzag. Het museum bevindt zich in een voormalig koetshuis en is ingedeeld in 19 kamers waar informatie te vinden is over de gewoonten en lokale geschiedenis. Meer informatie over dit museum vind je hier.

Museum Carmen Thyssen

In dit kunstmuseum bewonder je een uitgebreide collectie van een ware kunstverzamelaar, namelijk de rijke man Baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza. hij was niet alleen een grote kunstverzamelaar en een rijke man, hij was ook erg geliefd bij de pers door de verschillende vrouwen die hij in zijn leven heeft gehad. Lees meer over de man en zijn museum in Málaga op de pagina Museum Carmen Thyssen.

Museo Casa de Muñecas

Dit een zeker een uniek en een kenmerkend museum. Het is nog niet echt ontdekt door het toerisme en dit maakt het museum ook een van de best bewaarde geheimen van Málaga. Dit museum bevat namelijk een collectie van vijftig poppenhuizen. De oudste komt zelfs uit 1850. De poppenhuizen zijn ieder perfect onderhouden. Veel poppenhuizen die je hier ziet zijn ook een replica van een traditioneel Spaans huis. Lees meer over de eigenaresse, haar passie, de collectie en het museum zelf op de pagina Museo Casa de Muñecas.

Museo Casa Natal de Picasso

Pablo Picasso is de grote trots van Malaga en zijn geboortehuis is dan ook zeer populair. Het gebouw ligt op de hoek van het Plaza de la Merced. Wanneer je dit museum binnenloopt, waan je je in Picasso´s leven. Zeker een bezoekje waard dus! Meer informatie over dit bijzondere museum vind je op de pagina Museo Casa Natal de Picasso.

Museo de Arte Flamenco

Flamenco komt oorspronkelijk uit Andalusië en er is natuurlijk geen betere plek om meer over Flamenco te ontdekken dan in Andalusië zelf! In het museum is van alles te vinden wat ook maar iets met Flamenco te maken heeft. Kijk op museo-flamenco voor meer informatie.

Museo interactivo de la Música

Ontdek in het museo interactivo de la Música de uitgebreide collectie aan muziekinstrumenten uit de hele wereld. In verschillende zalen kun je van alles over muziek en muziekinstrumenten te weten komen op een interactieve manier. Lees hier meer over dit leuke museum.

Museo del Vidrio y Cristal

In de wijk La Merced vind je Museo del Vidrio y Cristal. Het glas- en kristalmuseum van Malaga met een enorme privécollectie. Onder leiding van een enthousiaste gids bewonder je de mooiste werken in het museum. Naast glas en kristal bestaat de collectie uit nog veel meer mooie kunstwerken zoals schilderijen en meubels. Het gebouw is een gerestaureerd pand uit de achttiende eeuw en alleen dat al is adembenemend. Voor meer informatie kun je verder lezen op Museo del Vidrio y Cristal.

Museo del Vino

Als je een wijnliefhebber bent is dit museum echt iets voor jou! In dit museum kun je van alles te weten komen over wijnen uit Málaga en omstreken. Bovendien kun je aan het eind van jouw bezoek zelfs nog wat wijntjes proeven. Kijk op Museo del Vino voor meer informatie over dit museum.

Museo Picasso

Picasso is geboren in Málaga. Hier zijn de bewoners erg trots op en daarom zijn er zelfs twee musea aan hem toegewijd. Dit is het Museo Picasso en het Museo Casa Natal (in het huis waar Picasso geboren is). Kijk voor meer informatie op Museo Picasso.

Museo Revello de Toro

Dit museum heeft een tentoonstellingruimte met de nieuwste technologieën. Mooie olieverfschilderijen, schetsen en tekeningen van Felix Revello de Toro, een kunstenaar geboren in Malaga, staan hier centraal. Daarnaast is het ook mogelijk een kijkje te nemen in het huis van Pedro de Mena, een barok beeldhouwer. Lees meer op de pagina Museo Revello de Toro.

Tip
  • Kijk voor meer informatie over musea die extra leuk zijn voor kinderen (museo interactivo de la musica en museo automovil) bij kinderactiviteiten.

Comments are closed.