Mercado de la Merced

Als je in Málaga bent, zet deze hippe foodmarkt dan maar op je bucketlist om langs te gaan. Bij deze leuke markt kun je heerlijk cultuur snuiven. Hier vind je niet alleen lekkere gerechten, kunst, gezellige muziek, film en theater ook is de markt gericht op de het sociale aspect rondom de markt. Je vindt de Mercado de la Merced in het centrum van Málaga, vlakbij het populaire Plaza de la Merced.

Rijke historie

Wanneer de Spanjaarden het over de Plaza de La Merced hebben, hebben ze het echt over de geschiedenis van Málaga. Deze plek is er namelijk sinds de handel in de Romeinse tijd. Waar nu de Plaza de Merced ligt, woonden vroeger al de Romeinen. In 1498 was hier namelijk dé markt van Málaga. Nu is dus iets verderop de Mercado de la Merced gebouwd.

Breed scala aan gerechten

Ben je een echte Foodie? Goed nieuws, in de Mercado de la Merced vind je ontzettend veel heerlijke gerechten. Het culinaire concept is gebaseerd op de originele kwalitatieve keuken. Je vindt hier echt de lokale keuken. Ontdek een verscheidenheid aan klassieke gerechten zoals ‘Malagueño’ (gebakken vis), vele soorten vlees, zoete wijnen en lekkere kazen. Maar ook het veganistische publiek kan zich laten verwennen. Zo kun je bij VegetalMente smullen van smaakvolle salades met veel soorten groenten of een sapje van groente en fruit. Een paar andere unieke tentjes in de Mercado de la Merced zijn:

Brocheteríe Stick

Gedurfde gerechten vind je bij dit leuke tentje. Hier kan je lekkere brochettes eten. Ook klassieke gerechten uit Málaga worden geserveerd, zoals een salade met bijvoorbeeld aardappel, kabeljauw, sinaasappel en olijven. Een ander klassiek gerecht is de Malagueño Zoque (garnalen met cherry tomaten en koude soep). De keuze aan maaltijden is hier divers én verrassend. Proef zo ook heerlijke spiesjes met champignons, kip teriyaki of juist met knapperige lam en yoghurt saus.

The Beer Experience

Voor de echte bier liefhebbers is het leuk om hier eens een bezoekje aan te brengen. In deze ruimte proef je smaakvolle bieren van over de hele wereld. Vele Belgische, Duitse en Italiaanse bieren kun je hier drinken. Maar ook Engelse ciders als Stronghow en het Ierse Guinnes. Voor Nederlandse biertjes als Heineken en Amstel kun je ook terecht. Maar als je een keer écht wat anders wilt is het leuk om bij Cruzcampo origen het zelf gebrouwen bier te proeven!

Carnes & Cía

Vleesliefhebbers opgelet! Tal van smakelijke vleesjes vind je bij Carnes & Cía. Proef verschillende soorten worst, Iberisch varkensvlees, lamskoteletjes, kwartel, kip of lenden en entrecote van rundvlees. Al deze lekkere gerechten worden bereid met zelfgemaakte sauzen.

Arequipa

Naast vele soorten vlees kun je ook nog vele lekkere visjes veroberen. Bij arequipa vind je een ruim aanbod van vis. Kaviaar, paling, forel, zalm of tilapia. Je krijgt hier ongeveer 6 tot 8 gerechtjes die je kunt delen. Deze zijn allemaal bereid met Braziliaanse, Peruaanse en zelfs Chinese roots.

Aula Cultural

In de Mercado de la Merced vind je méér dan alleen gelegenheden om lekker te happen, bijvoorbeeld in de Aula Cultural. Deze culturele hal is een open, dynamische en informatieve ruimte voor unieke culturele en artistieke activiteiten die de gerechten die Mercado de la Merced biedt aanvullen. Ga hier bijvoorbeeld naar toe voor een leuk evenement of een mooie tentoonstelling!

Gave evenementen

Van allerlei leuke evenementen worden georganiseerd in Mercado de la Merced. Zo zijn er tentoonstellingen in de Aula Cultural. Er is bijvoorbeeld een tentoonstelling geweest van de beste aquarel kunstenaars van de provincie en het land. Vaak zijn er ook evenementen waarbij bijvoorbeeld een auto wordt verloot voor een weekend en je voor een leuke prijs wat tapasjes krijgt en een drankje. Ook de dansers onder ons kunnen hier losgaan op muziek van leuke DJ’s of juist de Tango dansen bij lessen die worden aangeboden in de Aula Cultural. Wil je een beetje shoppen? Af en toe zijn er leuke showrooms van hippe kledingwinkeltjes opgesteld in de culturele ruimte.

Met de kids

Wil jij de Mercado de la Merced rustig bezoeken maar ook de kinderen een leuke dag bieden? De Zona Infantil is speciaal gemaakt voor de kleintjes. Het is ontworpen om ze een comfortabel en veilig alternatief te bieden dan de markt te bezoeken. De kinderen zijn wel even zoet in de kids club met een verscheidenheid aan leuke games maar ook workshops en andere recreatieve en educatieve activiteiten.

Locatie
Calle Merced, 1
29012 Málaga
Facebook

Openingstijden
Zo t/m wo van 11:00 – 00:00
Do van 11:00 – 1:00
Vrij en za van: 11:00 – 2:00

Comments are closed.