Museo interactivo de la Música

Een bijzonder museum in Málaga is het Museo interactivo de la Música. Dit museum heeft een gave uitgebreide collectie van muziekinstrumenten uit de hele wereld. Een groot deel van deze instrumenten kan ook worden aangeraakt. Er is voor ieder wat wils, kinderen, volwassenen, jongeren, in dit museum is genoeg te beleven in veel verschillende ruimtes!

Activiteiten

Het museum wil graag bij de bezoekers emoties teweegbrengen en ze een unieke ervaring bieden. Voor iedere bezoeker wordt het bezoek en de route aangepast op gewenste taal en leeftijd. Ook nog kunnen de voorkeuren en muzieksmaken worden aangepast. Door middel van een vernieuwende audioguide krijg je dan de informatie te horen in de verschillende zalen.

Het museum biedt naast mooie exposities ook leuke workshops, activiteiten voor kinderen en er zijn regelmatig leuke concerten. Binnenkort jarig? In het museum kun je ook je verjaardag vieren!

Museo-Interactivo

Zalen

Het museum heeft een grote oppervlakte van 1450m2 waar ruim 400 verschillende voorwerpen en muziekinstrumenten te zien zijn. In verschillende zalen zijn al deze voorwerpen en muziekinstrumenten te vinden. Deze verschillende zalen zijn:

Capilla

Een interessante ruimte voor liefhebbers van westerse muziek. Hier kun je de geschiedenis van de westerse muziek leren kennen. Er bevinden zich dan ook representatieve monumenten van de westerse muziek.

Laboratorio

Leuk, interactief en bijzonder is het laboratorium. In het laboratorium worden verschillende experimenten gedaan die jou helpen om te begrijpen hoe geluid wordt geproduceerd.

Orígenes

Hoe is muziek nou eigenlijk ontstaan? Deze ruimte gaat terug naar de echte roots van de eerste muziek! Ontdek hier de oude geschiedenis van instrumenten die nu nog steeds worden gebruikt.

Folklore de Europe

Folkore en flamenco uit Málaga vind je hier. Maar ook maak je een soort tour langs de Middellandse Zee, je leert folklore kennen uit verschillende Europese landen.

Banda

Een indrukwekkende zaal is de ‘banda’. Hier kun je indrukken opdoen van militaire bandjes die afschrikkende instrumenten gebruikten. Militairen intimideerden de vijand vroeger door klanken die voor hun over lange afstanden te horen waren. Voor het historische en sociale belang is er hier plek voor gemaakt in het museum.

Occidante

Veel bekende muziekinstrumenten komen uit de westerse cultuur. Zo vind je in deze ruimte dan ook veel bekende westerse instrumenten zoals de piano een viool, altviool, cello en contrabas. Ook leuk is dat je hier kunt experimenteren met instrumenten als de viool en een piano.

Pasarela

In deze ruimte is het beeld van de muzen te zien. Deze muzen waren een inspiratie voor vele artiesten, componisten en gitaarbrouwers.

África, Asia, Oceanía y América

Afrika, Azië, Oceanië en Amerika zijn continenten die misschien geografisch gezien ver weg van ons liggen, maar wij zijn toch verbonden door de muziek. Het museum wilt met deze ruimte laten zien wat het belang van muziek is voor de manier van leven van de mens. Je ontdekt hier de geschiedenis van verschillende bevolkingsgroepen door middel van instrumenten.

Terraza y Patio “Conde de las Navas”

Veel gave activiteiten worden georganiseerd door het Ministerie van Onderwijs. Deze ruimte is een terras en hier worden deze leuke en verschillende activiteiten regelmatig gehouden.

Sala de Muralla

Naast muziekinstrumenten vind je nog meer historie in dit veelzijdige museum. Zo vind je in deze ruimte resten van een middeleeuwse muur.

Sala Living Lab_Música Electrónica y Mecánica

Een soort levend laboratorium bevindt zich in deze ruimte. Zo doe je veel verschillende ervaringen op in deze ‘woonkamer’. Hier worden ook verschillende leuke activiteiten georganiseerd.

MIMMA Lab

Mimma is een Europees netwerk voor laboratoria. In het museum bevindt zich een interessante ruimte: het Mimma Lab. Het Mimma Lab is een veelzijdige en interdisciplinaire ruimte voor het ontwikkelen en testen van nieuwe concepten die te maken hebben met muziek, akoestiek en nieuwe museum ervaringen. Dit is ook een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, ondernemers, bezoekers, docenten en ook onderzoekers. Het is echt een ruimte die bedoeld is voor innovatie: de innovatie van het museum maar ook van nieuwe producten en diensten die te maken hebben met muziek, de nieuwe manieren van leren en onderwijzen in muziek. Deze plek is er voor inspiratie en ontwikkeling van nieuwe ideeën. Verschillende prototypes en technologische ontwikkelingen vind je dan ook in deze ruimte.

Museo-Interactivo-2

Prijs
Volwassenen: €4,-
Studenten, 65+, groepen: €3,-
Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis
Workshop + bezoek van kinderen aan het museum (vergezeld door 1 volwassene): €5,-

Openingstijden
Wintertijd (7-9 tot 24-6)
Ma van 10:00 – 16:00
Di t/m zo van 10:00 – 19:00

Zomertijd (25-6 tot 6-9)
Ma van 10:30 – 16:00
Di t/m zo van 10:00 – 14:00
Gesloten op 25 december, 1 en 6 januari

Locatie
Palacio Conde de las Navas
Calle Beatas 15
29008 Málaga
Website

Comments are closed.