Flamenco optredens Malaga

Flamenco komt van oorsprong uit de zuidelijke regio Andalusië in Spanje en is ontstaan in de 18e eeuw. In heel Spanje worden in verschillende steden Flamenco optredens, workshops, lessen en andere aan Flamenco gerelateerde activiteiten, lezingen en tentoonstellingen gehouden. Ook in Malaga zijn er verschillende mogelijkheden om kennis te maken met authentieke Flamenco en Magnifiek Malaga heeft een aantal opties op een rijtje gezet!

Kelipe

Bij Kelipe kun je op donderdag, vrijdag en zaterdag terecht voor een Flamenco show. Deze duurt van 21:00 tot 22:35 maar de deuren gaan al om 20:30 open. Om een reservering te maken voor een Flamenco show of een andere activiteit, zoals Flamenco dans/gitaarles of een workshop, dan kun je het beste contact opnemen met Kelipe. Op de website vind je een contactformulier, e-mail adres en een telefoonnummer. Handig om te weten is dat ze naast Spaans ook Engels en Frans spreken. Het doel van Kelipe is dat iedereen de authentieke Flamenco leert kennen, ¡Vive el Flamenco auténtico en Kelipe!

Locatie
Calle Alamos, 7
Website

El taller del Barrilero

Ook bij ‘El taller del Barrilero’ is er regelmatig een Flamenco ´optreden´ te zien, maar het leuke hier is, dat deze spontaan ontstaan en dus niet georganiseerd op vaste tijden plaatsvinden. Het schijnt dat op vrijdagavond de meeste kans is dat er geïmproviseerde Flamenco plaatsvindt, maar natuurlijk is dat ook mogelijk op andere dagen. Naast Flamenco, kun je hier genieten van een bordje ‘Jamon Iberico’ (Spaanse ham), maar ook andere lekkere hapjes en drankjes.

Locatie
Calle el Chano, 6
Website

Tips
  • Ben je op zoek naar een locatie waar je ook veel locals tegenkomt die ook Flamenco liefhebbers zijn? Dan zijn ‘El taller del Barrilero’ en Liceo Flamenco misschien leuke opties
  • Zeker in het hoogseizoen kan het soms erg druk zijn qua reserveringen voor Flamenco shows. Houd daar rekening mee en indien je erg graag een Flamenco show zou willen zien, is het aan te raden om te reserveren van tevoren

Comments are closed.