Vliegveld in Malaga

Als je van plan bent om op Málaga te vliegen, dan kan het handig zijn om alvast een idee te hebben van wat voor faciliteiten en services je kan vinden op het vliegveld in Málaga.

Vliegticket naar Malaga

Wil jij de beste deal voor vliegtickets naar Malaga. Op onze pagina over vliegtickets vind je handige tips om de beste deal te scoren. Je kan ook gelijk naar de website van Skyscanner gaan, deze website vergelijkt alle vliegtuigmaatschappijen, vliegvelden en data om voor jou de beste deal te vinden.

Vervoer vanaf het vliegveld in Malaga

Indien je van plan bent om Málaga stad te bezoeken, dan kun je kiezen voor vervoer per bus, taxi of je kunt een auto huren. Mocht je op doorreis zijn naar bijvoorbeeld Granada, Marbella, Ronda of een andere stad of dorp, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een taxi, maar ook rijden er verschillende bussen vanaf het busstation of je kunt een auto huren.

VliegveldMalaga

Bus

Malaga stad
Er zijn verschillende buslijnen die het vliegveld met Málaga stad verbinden. Zo is er bijvoorbeeld ‘Linea A Expres’ die er zo’n 15 minuten over duurt van het vliegveld naar Málaga stad, de halte vind je bij ‘Terminal T3’ (verdieping 0). De prijs voor een enkele rit is € 2,00 en een kaartje kan in de bus worden gekocht. Deze bus rijdt ongeveer iedere 30 minuten en rijdt naar het vliegveld van 06.25 uur – 23.30 uur en naar Malaga stad van 07.00 uur – 00.00 uur.

Torremolinos & Benalmádena
Als je vanaf Malaga vliegveld door wil reizen naar Torremolinos of Benalmádena dan kun je gebruik maken van buslijn ‘Linea M-128’. De bushalte vind je bij ‘Terminal T3’, een enkele reis kost € 4,50 en om de 1-2 uur rijdt er een bus. Als je naar het vliegveld een bus wil nemen dan is het handig om in gedachte te houden dat de bus van 06.00 uur – 19.30 uur (van maandag t/m vrijdag) en van 07.00 uur – 21.30 uur (zaterdag, zondag en feestdagen) rijdt. De bus rijdt van 07.00 uur – 20.30 uur (van maandag – vrijdag) van 08.00 uur – 22.30 uur (zaterdag, zondag en feestdagen) met als eindbestemming Torremolinos – Benalmádena. Het traject duurt zo’n 30 minuten naar Torremolinos en zo’n 50 minuten naar Benalmádena.

Taxi

De prijs van een taxi vanaf Málaga vliegveld naar Málaga stad kost zo´n € 23,00. Wat daarbij wel handig is om in gedachten te houden is dat dit een prijsindicatie is voor overdag en dat er van 22.00 uur – 06.00 uur weer andere tarieven gelden. Voor meer informatie kun je kijken op Taxi.

Auto huren

Op het vliegveld van Málaga kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een auto te huren. Het kan handig zijn om al vooraf online te kijken naar prijzen en eventueel te reserveren. Onder andere bekende autoverhuurbedrijven kun je op Auto huren vinden.

Eten & Drinken

Er zijn verschillende restaurants waar je terecht kunt om wat te eten en te drinken. De ‘Whopper bar’ is van Burger King en hier kun je onder andere gepersonaliseerde Whoppers bestellen. (openingstijden: van 09.00 uur – 22.00 uur) Verder is er een ‘Vips’ waar je terecht kunt voor sandwiches, salades en nog veel meer. (openingstijden: van 08.30 uur – 22.00 uur) Als je graag wilt genieten van wat Spaanse gerechten, maar net even anders, dan is ‘La Moraga’ gastrobar een aanrader. Lekker genieten van verschillende verrassende gerechten waaronder bijvoorbeeld: ‘Burger de Rabo de Toro’ (een burger van stierenstaart), ‘Gazpacho de cerezas’ (gazpacho van kersen) en nog veel meer (openingstijden: van 11.00 – 23.00 uur). Ook is aan de ijsliefhebbers gedacht met een ‘Häagen dazs’ verkooppunt.

Handig om te weten

Op het vliegveld is een ‘Oficina de Turismo’, oftewel een toeristeninformatie aanwezig bij de aankomst terminal 3.
Als je nog even wil winkelen is dat zeker mogelijk. Er zijn diverse winkels te vinden waaronder: Lacoste, Adidas, maar ook om wat souvenirs te kopen bij bijvoorbeeld ‘Toro Andaluz’.

Comments are closed.