Vliegtickets naar Malaga

Vliegen is de snelste en goedkoopste manier om naar Malaga te gaan. Op deze pagina staat informatie over luchtvaartmaatschappijen die op Malaga vliegen, websites waar je vliegtickets kunt boeken, informatie over het vliegveld van Malaga en handige tips.

Luchtvaartmaatschappijen die naar Malaga vliegen

Transavia
Met Transavia heb je de meeste mogelijkheden om naar Malaga te vliegen. Er wordt gevlogen van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Een retourticket kost rond de €120,- maar dit is natuurlijk afhankelijk van de data.

Vueling
Vueling is vergelijkbaar met Transavia, je vliegt tegen ongeveer dezelfde prijs naar Malaga.

RyanAir
Met deze low-cost maatschappij vlieg je heel goedkoop naar Malaga. Echter vliegen ze alleen van Eindhoven op deze bestemming. Retourtjes zijn er vanaf €60,-.

Vliegveld van Malaga

Op het vliegveld van Malaga zijn verschillende faciliteiten, waaronder:

  • Tax-free winkels
  • Wi-Fi
  • Pin automaten

Verder zijn er verschillende restaurants, café´s en bars op het vliegveld in Malaga te vinden, waarvan de volgende voor de douane/security zijn gelegen (daardoor dus ook toegankelijk als je niet op het vliegveld bent om een vlucht te halen):

Vips, ´American breakfast´ maar ook andere soorten ontbijt, hamburgers, salades, sandwiches.
Openingstijden: 07.30 – 22.00 uur

Café Ritazza, koffie en zoete lekkernijen.
Openingstijden: 08.00 – 22.00 uur

Starbucks, diversiteit aan koffie, maar ook broodjes, gebak, muffins en meer.
Openingstijden: 24 uur per dag 365 dagen per jaar

Burger King, ´Whopper Bar´ waarbij je een hamburger kan aanpassen aan jouw wensen.
Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur

Ook zijn er een aantal horeca gelegenheden die na de douane/security zijn gelegen en waar je dus alleen toegang hebt als je met het vliegtuig reist:

Upper Crust, frisdrank, koffie/thee en broodjes
Openingstijden: 09.00 – 22.00 uur

Delimarché,koffie, warme en koude broodjes en zoete lekkernijen
Openingstijden: 09.00 – 23.00 uur

Four Arrows, ierse pub.
Openingstijden: 07.30 – 23.00 uur

Häagen Dazs, voor een variatie aan heerlijke ijsjes, koffie.
Openingstijden: 07.30 – 22.00 uur

O´Learys, een gril restaurant waar je ook terecht kunt voor een lekkere salade of een drankje.
Openingstijden: 08.00 – 22.00 uur

Soho Coffee Go, koffie, taart, panini´s
Openingstijden: 24 uur per dag 365 dagen per jaar

Naar de stad

Op een kleine 8 kilometer van het vliegveld ligt het centrum van Malaga. Je kunt op verschillende manieren naar het centrum.

Taxi
Voor ongeveer €20,- kan je met een taxi van het vliegveld naar de stad. Het grote voordeel is dat je wordt geholpen met je bagage en dat je bijvoorbeeld voor je hotel afgezet kan worden.

Bus
Er rijden 2 buslijnen vanaf het vliegveld naar het centrum. Lijn C19 rijdt om de 25 minuten. Verder rijdt lijn 75 constant op en neer tussen het vliegveld en twee locatie’s in het centrum. Een kaartje kost ongeveer €3,-.

Trein
Tot slot kan je voor minder dan €2,- met de trein naar het centrum van Malaga. Als je de lijn C1 richting Málaga Centro Alameda neemt dan ben je in iets meer dan 10 minuten bij het station Alameda Principal, wat op zo´n 5 minuten lopen van het centrum ligt.

Auto huren

Als je in Malaga stad verblijft, dan heb je eigenlijk geen auto nodig en is het aan te raden om per trein, bus of taxi naar Malaga te reizen. Mocht je naar een andere bestemming in de buurt van Malaga willen gaan of van plan zijn om dagelijks uitstapjes vanaf Malaga naar andere steden te maken, dan kan het handig zijn om een auto te huren. Voor meer informatie over modellen, prijzen, beschikbaarheid kan je kijken op auto huren Malaga.

Parkeren

Of je nu voor korte tijd of voor een paar weken je auto op het vliegveld van Malaga wil parkeren, er zijn genoeg mogelijkheden. Voor meer informatie kan je kijken op parkeren op Malaga vliegveld.

Als je op vliegreis gaat naar Malaga dan moet je ook je auto ergens zien te parkeren. Via online vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen & Parkeren kun je het parkeeraanbod bij de luchthaven van vertrek vergelijken en direct een parkeerplaats reserveren. Op zoek naar Schiphol parkeren? Selecteer dan simpelweg Schiphol Airport, je reisdata, vergelijk en boek!

Tips
  • Als je vanaf Schiphol vliegt en daar voordelig je auto wilt parkeren kan je bij 247parking je auto parkeren.
  • Let goed op dat je bagage niet meer weegt dan is toegestaan, je kan het beste voor een paar euro extra gewicht bijboeken om zo meer speling te hebben.
  • Door vliegtuigmaatschappijen, vliegvelden en data met elkaar te vergelijken kan je veel geld besparen op je vliegtickets.

Comments are closed.