Top 5 dakterrassen Malaga

In een kleinere stad, zoals Malaga, waar elke dag de zon schijnt en waar genieten van de buitenlucht een manier van leven is, zijn dakterrassen een absolute must- have! Hoog boven de bruisende stad kan je genieten van de heerlijke rust en van het geweldige panorama over de historische stad en de mooie kustlijn.

1) Molina Larios: Piscina Lounge

Zoek je tijdens je verblijf in Malaga een plekje waar je kan relaxen en de mooie uitzichten van de stad kan bewonderen? Dan ben je in ´Piscina Lounge´ in het hotel ´Molina Larios´ op de juiste plek. Het dakterras is gelegen in hartje centrum op de 8e verdieping waar je de prachtige uitzichten van de Andalusische stad niet over het hoofd kan zien. Je kan er zowel overdag als bij zonsondergang proeven van een verfrissende cocktail, van één van de gastronomische gerechten van op de menukaart of van een Spaanse ´barbacoa´. Op het dakterras is er ook een buitenzwembad waar er tijdens de warme maanden heerlijk kan gezwommen worden. Op het dakterras is een populaire plek waar er ook regelmatig evenementen of feestjes georganiseerd worden.

Openingstijden
Mei/september: do t/m vrij van 16:00 – 02:30
Juni/juli/augustus: ma t/m za van 12:00 – 2:30 en zo van 12:00 – 20:00

Locatie
Calle Molina Lario 20 (8e verdieping)
29015 Málaga

2) AC Hotel Malaga Palacio: Atico Bar and Restaurant

´Atico Bar and Restaurant´ is een geweldig dakterras gelegen op de 15e verdieping van het hotel ´AC Hotel Malaga Palacio´. Dankzij het vriendelijk personeel, een heerlijke Andalusisch wijntje en tapa´tje en de 360º spectaculaire uitzichten over de stad kan je genieten van een onvergetelijk moment tijdens je verblijf in de historische stad. Vanop het dakterras kan je het Moors fort ´Alcazaba´, de indrukwekkende kathedraal en de prachtige haven van Malaga zien.

Locatie
Calle Cortina del Muelle 1 (15e verdieping)
29015 Málaga

3) Hostel Oasis: Oasis Lounge

In hartje centrum en op de top van de ´Hostel Oasis´ ligt de ´Oasis Lounge´. Het dakterras is omsloten door de authentieke kerk ´Los Mátires´ en het kunstmuseum ´Thyssen Museum´. Geniet samen met je partner van een romantische avond en klink op een onvergetelijk verblijf met een aan te raden gin tonic. Behalve de mooie panorama, zowel overdag als ´s avonds´, weerklinkt er ook mooie muziek waar de lokale DJ voor zorgt. Tijdens de warme zomermaanden worden er in ´Oasis Lounge´ zelfs concertjes, shows en tentoonstellingen gehouden.

Locatie
Calle San Telmo 14
29008 Málaga

4) Salles Hotel Malaga Centro

Op het dak van het ´Salles Hotel Malaga Centro´ kan je als klant terecht om te zwemmen en te zonnebaden. Degenen die niet in het hotel slapen kunnen terecht op het gezellig terras na een drukke dag vol shoppen en bezienswaardigheden bezoeken. Het terras kijkt over de oude stad en ´s avond kan je je chill- modus inschakelen en genieten van gezellig avondje bij kaarslicht met een lekker glaasje wijn.

Locatie
Calle Mármoles 6
29007 Málaga

5) Hotel Room Mate Larios: La terraza de Larios

De bezoekers van ´La terraza de Larios´ kunnen zorgeloos genieten van een magisch moment op het dakterras gelegen in de hoofdstraat van het centrum van Malaga. Het terras biedt een ruime keuze uit allerlei zomerse cocktails, zoals mojitos, cosmopolitans en de geliefde caipiriñas. Geniet van de mooie uitzichten en een prachtige zonsondergang terwijl je wegdroomt bij de relaxerende muziek.

Locatie
Calle Marqués de Larios 2
29005 Málaga

Openingstijden
Di t/m do en zo van 16:00 – 23:00
Vrij en za van 18:00 – 2:00
Maandag gesloten

Tip:

Parador de Málaga Gibralfaro ****

Dit is geen dakterras, maar wel spectaculair uitzicht en daardoor is deze Parador zeker het vermelden waard!
Omgeven door dennenbomen en tegenover het Moors fort ´Alcazaba´ ligt op de berg ´Gibralfaro´, de ´Parador de Málaga Gibralfaro´. Vanop de berg zie je de overgang van de kust naar het unieke stadscentrum. Op het indrukwekkend terras kan je typische Andalusische tapa´s proeven, zoals de ´pescaíto frito´ oftwel ´gefrituurde visjes´ en kan je genieten van een zoet wijntje van Malaga. Het is ook zeker aan te raden om de verlichte stad en haar omgeving onder de sterrenhemel te bewonderen. Weet jij een betere manier om de warme Malageense avonden door te brengen?

Locatie
Camino de Gibralfaro (zonder nummer)
29016 Málaga

Comments are closed.