Markten en rommelmarkten in Malaga

Groente, fruit, noten, snoepjes , planten, bloemen, accessoires, kleding en schoenen; Lekker slenteren over de marktjes in Malaga! De echte marktloper kent het wel: hier en daar wat leuks op de kop tikken voor een mooi prijsje. Wij hebben hieronder de marktjes voor jou uitgezocht.

Mercado de la Merced

Een unieke en hippe markt is de Mercado de la Merced. Je vindt hier niet alleen bijzondere gerechten, ook zijn er ontzettend veel leuke evenementen en culturele activiteiten. Bij het populaire Plaza de la Merced, in hartje centrum van Málaga is deze markt te vinden. Je vindt alles over deze leuke markt op deze pagina.

Mercado, Mercadillo & Rastro

Misschien handig en leuk om te weten wat nou over het algemeen het grootste verschil is tussen een ‘Mercado’, een ‘Mercadillo’ en een ‘Rastro’ voordat je verder kijkt op deze pagina. Op een mercado vind je voornamelijk (of alleen maar) verse groente, fruit, vlees etc. Op een mercadillo kan je terecht voor schoenen, kleding, panty’s etc.. Ook op mercadillos kun je soms groente en fruitkraampjes aantreffen. In principe is een rastro een soort antiek/rommel/snuisterijen markt.

De grootste en meest populaire marktjes:
Rastro del Cortijo de Torres

Deze rommel/antiek markt bevindt zich elke zondag in Cortijo de Torres. In Malaga is dit één van de grootste markten. Er zijn 140 marktkraampjes met antieke spullen, fotos, boeken, films, meubels, verschillende apparaten of gereedschappen. Ontzettend leuk om hier even lekker tussen te kijken!

Dag: zondag
Openingstijden: 10.00 – 14.00
Locatie: Recinto Ferial
Type: antiek/rommel/snuisterijen markt.

Mercadillo Huelin

Zowel mercadillo Huelin als de rastro op zondag behoren tot de twee grootste en drukst bezochte marktjes van Malaga. Op mercadillo Huelin vind je veel kleding, schoenen, zonnebrillen, sieraden etc… Ook zul je zien dat er verschillende fruit en groente standjes staan. Mocht je op de zaterdag in Malaga zijn, neem dan zeker even een kijkje op deze gezellige markt.

Dag: zaterdag
Openingstijden:10.00 – 14.00
Locatie: Avenida Europea
Type: Kleding, tassen, accessoires etc.

Mercadillo Baños del Carmen

Ambachten, eten, mode, biologische producten en antiek. Deze rommelmarkt is helemaal met de tijd mee qua producten en social media! Het is een marktje met veel hippe producten en ze hebben zelfs een eigen Facebookpagina. Veel leuke dingen te zien en te proeven dus ben je toevallig een eerste zondag van de maand in Malaga, dan is dit zeker een aanrader!

Dag: elke eerste zondag van de maand
Openingstijden: 10.00 – 14.00
Locatie: Calle Quitapenas
Type: Eten, biologische producten, kleding, antiek etc.

Marktjes per dag in verschillende wijken:

Hieronder hebben wij de marktjes per dag in verschillende wijken voor jou uitgezocht. Deze gezellige buurtmarktjes hebben over het algemeen producten zoals kleding, accessoires, groenten, fruit, olijven en nootjes.

Mercadillo in de wijk La Luz

Dag: maandag
Openingstijden: 10:00-14:00
Locatie: Calle Currito de la Cruz

Mercadillo in de wijk Puerto de la torre

Dag: dinsdag
Openingstijden: 10:00-14:00
Locatie: Puerto de la Torre – Calle Pirita

Mercadillo in de wijk Paz

Dag: woensdag
Openingstijden: 10:00-14:00
Locatie: Recinto Ferial

Mercadillo in de wijk Ciudad Jardin

Dag: donderdag
Openingstijden: 10:00-14:00
Locatie: Avenida Santiago Ramon y Cajal (vlakbij het ‘polideportivo’, bus 27)

Mercadillo in de wijk Miraflores de los Ángeles

Dag: vrijdag
Openingstijden: 10:00-14:00
Locatie: Calle Marqués de Oviedo

Mercadillo in de wijk El Palo

Dag: zaterdag
Openingstijden: 10:00-14:00
Locatie: Plaza Virgen de la Milagrosa

De mercados op een rij:

Naast deze wijkmarktjes, is het natuurlijk ook altijd handig te waar de ‘Mercados’ te vinden zijn. Hier komen vooral de locals om boodschappen te doen. Hieronder hebben wij ze voor jou op een rijtje gezet.

Mercado Central de Atarazanas

De Mercado Central de Atarazanas is de overdekte centrale markt midden in het historische centrum van Málaga. Deze markt is zes dagen per week geopend: altijd handig! Er zijn drie verschillende hallen met groeten, vlees en vis. Daarnaast worden hier ook kruiden en noten etc. verkocht. Kijk op Mercado Central de Atarazanas voor meer informatie over deze ‘centrale markt’.

Dag: maandag – zaterdag
Openingstijden: 08.00 – 14.00
Locatie: Calle Atarazanas
Type: Groente, fruit, vlees, vis
Website

Mercado el Carmen

Mocht je een accommodatie in de buurt van ´calle de la Serna´ hebben, dan is het misschien leuk om te weten is dat daar 6 dagen in de week ook een markt is met vers fruit, groente, vis etc. Dit is echt een markt waar voornamelijk alleen lokale mensen heen gaan om boodschappen te doen, maar ook zeker handig voor jou!

Dag: maandag – zaterdag
Openingstijden: 08.00 – 15.00
Locatie: Calle de la Serna, 14
Type: Groente, fruit, vlees, vis
Website

Mercado el Palo

Als je van koken houdt en in de buurt overnacht van ´calle Alonso Carrillo de Albornoz, 3´ en het heerlijk vind om over een buurtmarkt heen te struinen waar alleen de lokale mensen inkopen doen, dan is een bezoekje aan de Mercado el Palo een idee. Verse visjes, een grote diversiteit aan kruiden, ´almendras´ (amandeltjes) voor bij de borrel……en nog veel meer. In het geval dat je een appartement huurt hier in de buurt kan je altijd een kijkje nemen.

Dag: maandag – zaterdag
Openingstijden: 08.00 – 15.00
Locatie: Calle Alonso Carrillo de Albornoz, 3
Type: Groente, fruit, vlees, vis
Website

Mercado Huelin

Verse vis, bijzondere soorten vlees, veel kruiden, groenten en fruit. Ook op deze buurtmarkt vallen er van allerlei producten te ontdekken. Overnacht je in de buurt van deze markt, dan is het heerlijk om hier even overheen te struinen. Verse producten doen iedereen goed!

Dag: maandag – zaterdag
Openingstijden: 08.00 – 15.00
Locatie: Calle La Hoz, 39
Type: Groente, fruit, vlees, vis
Website

Tips

• Kijk goed naar de dagen dat de markt wordt gehouden zodat je niet voor de verrassing komt te staan dat er helemaal geen markt is.
• Op de Spaanse marktjes is het heel normaal om af te dingen, dus mis deze kans niet!

Comments are closed.