Feestdagen in Malaga

Er zijn in Spanje vele verschillende feestdagen met elk hun eigen tradities. Zo zul je in Andalusië tijdens de feesten veel kleurige flamencojurken en Andalusische paarden zien. Op deze dagen zijn winkels en bezienswaardigheden vaak gesloten. De feestdagen in Spanje zijn opgedeeld in drie soorten, landelijke feestdagen, regionale feestdagen en plaatselijke feestdagen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle feestdagen in Malaga in 2023.

Feestdagen in Malaga
Nationale feestdagen

De nationale feestdagen zijn de feestdagen die in heel Spanje worden gevierd, dus ook in Barcelona, Valencia etc. Tijdens deze feestdagen zijn de winkels meestal gesloten.
1 januari – Año Nuevo (Nieuwjaarsdag)
6 januari – Día de Reyes (Driekoningen)
29 maart – Jueves Santo (Witte Donderdag)
30 maart – Viernos Santo (Goede Vrijdag)
1 mei – Día del Trabajo (Dag van de Arbeid)
15 augustus – Asunción de la Virgen (Maria Hemelvaart)
12 oktober – Fiesta Nacional de España (Nationale feestdag van Spanje)
1 november – Fiesta de Todos los Santos (Allerheiligen)
6 december – Día de la Constitución (Dag van de Grondwet)
8 december – La Inmaculada Concepción (Onbevlekte ontvangenis van Maria)
25 december – Navidad (Kerst)

Lokale feestdagen

Naast de nationale feestdagen zijn er in de regio Andalusië en in de stad Malaga nog een aantal officiële lokale feestdagen. Deze worden dus niet overal in Spanje gevierd.

28 februari – Día de Andalucía (Dag van Andalusië)
15 t/m 24 augustus –  Feria de Málaga (Het Feest van Malaga)
8 september – Virgen de la Victoria (Ter ere van de Victoria, de beschermheilige van Malaga)

Tips
  • De meeste winkels en supermarkten zijn gesloten op feestdagen, zorg er daarom voor dat je van te voren boodschappen doet. De winkels van OpenCor en het warenhuis El Corte Ingles zijn op de meeste feestdagen wel geopend.
  • Veel musea hebben aangepaste openingstijden op feestdagen, meestal zijn ze of de hele dag gesloten of alleen ’s ochtends geopend.

Carnaval de Málaga

Carnaval de Málaga is Málaga’s meest kleurrijke festival van het jaar. Optochten, parades en optredens passeren allemaal de revue tijdens deze viering. Voor meer informatie kun je kijken op de pagina Carnaval de Málaga.

carnaval-malaga

Fiestas de la Virgen del Carmen

In Spanje worden er veel feesten gegeven ter ere van heiligen. Fiesta de la Virgen del Carmen is daar één van. Op deze dag wordt Virgen del Carmen geëerd op het water. Dit grote feest is zeker een bezoekje waard. Wil je weten wat ze precies vieren? Lees dan verder op de pagina Virgen del Carmen.

virgen-del-carmen

La noche en blanco

Dit is een kunstfestival wat ieder jaar weer ’s nachts plaatsvindt in Malaga. Verschillende galerieën zullen open zijn tot 2 uur ’s nachts, maar naast deze galerieën kun je ook genieten van de kunst die verspreid is over de straten van Málaga. Voor de data, programma en meer kun je kijken op de pagina La Noche en Blanco.

La romeria de Torremolinos

Eén keer per jaar wordt is er groot feest in Torremolinos, namelijk ‘La Romería de San Miguel’. Het feest wordt opgedragen aan de toerist als dank voor hun jaarlijkse trouw tijdens de zomermaanden en er vindt een processie plaats voor de patroonheilige ‘San Miguel’. Er worden tal van eet- en danstentjes opgezet. Voor meer info over de activiteiten en data van de romería kan je een kijkje nemen op de pagina La Romería de Torremolinos.

la-romeria

Los reyes magos in Malaga

Los Reyos Magos, te vergelijken met Sinterklaas in Nederland. Het is een echt kinderfeest dat op 5 januari in de avond begint met en grote optocht. 6 januari zijn alle kinderen vrij van school en mogen ze de cadeautjes uitpakken. Ben je in deze periode in Málaga dan zal je het zeker meekrijgen. Meer informatie over dit feest vind je op de pagina Los Reyos Magos.

Noche de San Juan

Vreugdevuren, mensen die dansen en zingen… De nacht van San Juan is een en al gezelligheid en iedereen maakt plezier met familie en vrienden. Lees meer over de rituelen, de festiviteit en de vreugdevuren op de pagina Noche de San Juan.

Valentijnsdag

Wat is er beter dan je geliefde tijdens valentijn een weekend mee te nemen naar het mooie Malaga? Wij geven je graag de tips voor een romantische vakantie in Malaga! Lees deze romantische tips op de pagina Valentijnsdag!

Comments are closed.