Museo Casa Natal de Picasso

Pablo Picasso is geboren op 25 oktober 1881 en behoort ongetwijfeld tot de trots van Málaga, waar hij ook geboren is. Zijn geboortehuis is een zeer populair museum en is de moeite waard om te bezichtigen.

Casa Natal Picasso

Het gebouw staat er al sinds 1861, waarvan de eerste eigenaar Diego Clavero was. Het gebouw is gelegen op de hoek van het bekende ´Plaza de la Merced´. Als je het museum binnengaat is het net of je het leven binnenwandelt van deze kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer, grafisch kunstenaar en keramist.

Picasso’s kamers

Het huis is ingedeeld in 5 verschillende ruimtes.

De eerste ruimte de je binnenstapt is de 19e eeuwse hal. Deze ruimte is de grootste, belangrijkste en mooiste van het huis. Deze hal werd voornamelijk gebruikt om bezoek te ontvangen. De rest van de hal is toegewijd aan het atelier van José Ruiz Blasco, de vader van Pablo Picasso.

De eerste kamer noemt ‘Picasso’s ouders’. In deze ruimte worden vooral de persoonlijke bezittingen en herinneringen van de artiest zijn ouders tentoongesteld.

‘Picasso´s Málaga’ is volledig gevuld met foto´s, postkaarten, tekeningen en bezittingen die verwijzen naar de stad waar hij geboren is en waar hij voornamelijk zijn jeugd heeft doorgebracht. Alle herinneringen en bezittingen, gewijd aan zijn geboortestad, herkomst, ouders en zijn familie zijn te vinden in de kamer ‘Picasso’s familie’.

De laatste kamer noemt ‘Picasso en Málaga. Picasso en Spanje’. Hier wordt duidelijk aangetoond dat zijn Spaanse, en vooral Andalusische afkomst zeker aspecten zijn die vaak terugkomen in zijn werk.

Openingstijden
Dagelijks geopend van 9:30 tot 20:00 (ook feestdagen)
Gesloten op dinsdag tussen november en maart en op 25 december en 1 januari

Prijzen
Ticket met audiogids: € 2
Ticket gecombineerd met vaste tentoonstelling: € 3
GRATIS entree: op zondag, +65 jaar, -17 jaar, studenten -26 jaar

Locatie
Museo Casa Natal
Plaza de la Merced 13
Website http://fundacionpicasso.malaga.eu/

Exposities naast het geboortehuis

Dan is er nog de zaal waar je een aantal werken van hem kan bewonderen, namelijk ‘Sala de exposiciones de la Fundación Picasso Museo Casa Natal’. Deze zaal ligt net langs het geboortehuis.

Museo Picasso

Een bezoek aan het Museo Picasso hoort er zeker bij. In dit museum kan je de uitgebreide collectie van de werken van Pablo Picasso bewonderen.

Standbeeld Pablo Picasso

Na je bezoek aan het geboortehuis van Picasso kan je ook even ertegenover op ‘Plaza de la Merced’ het bronzen standbeeld van Pablo Picasso gaan bewonderen. Het toont Picasso zittend op een marmeren bank met een tekenschrift in de ene hand en een potlood in de andere. Het standbeeld staat er sinds 2008 en was het werk van de kunstenaar Francisco Lopez Hernandez.

Casa Natal Picasso

Tijd voor een Tapaatje

Ideetje! Na het geboortehuis van Picasso te hebben bezocht is het misschien wel tijd voor een tapaatje en vino (wijn) of caña (tapbiertje) Dan is een tussenstop bij Cortijo de Pepe misschien een leuke optie. Hammen aan de muur, authentieke tegeltjes, een mooie grote schoorsteen en een grote hoeveelheid wijnen. Al sinds 1971 bestaat deze typisch Andalusische tapasbar/restaurant in Malaga . Je kan er lekker aan de bar een tapaatje nemen, maar ook is het mogelijk om wat uitgebreider te eten aan één van de gezellige tafels. Goede kwaliteit traditionele gerechten kan je hier op de kaart vinden.

Handig om te weten
Als je aan de bar bestelt dan kan je diverse gerechten in verschillende type porties bestellen. Een tapa is de kleinste portie meestal zo groot als een tweehaps gerechtje. Verder kan je kiezen uit ´1/2 racion´ of ´1 racion´, oftewel een halve of hele portie.

Aanraders
Naast een aantal specialiteiten van het huis, die mogelijk niet iedereen zullen aanspreken, waaronder ´Rabo de toro´ (stierenstaart) en ´Cochinillo Tostón´(speenvarken), zijn er nog veel meer andere gerechten. ´Gambas al pil pil´ (garnalen in knoflook, tapa € 2,50), ´Revuelto de esparragos´ (roerei met asperges, ración € 7) en ´Albondigas con tomate´ (gehaktballetjes met tomaat, 1/2 ración € 4) zijn aanraders!

Locatie
Plaza de la Merced, 2
29012 Malaga
Website

Tips

• Vergeet niet dat op zondag de toegang GRATIS is bij het Museo Casa Natal! Dat is toch weer een ´caña´ (tapbiertje) extra!

Comments are closed.