Pleinen in Malaga

Malaga staat bekend om zijn gezellige en mooie pleinen. Zo kun je bij veel pleinen heerlijk genieten in de zon van een koud drankje op het terras, maar ook de prachtige gebouwen bezichtigen. Magnifiek Malaga heeft de mooiste pleinen voor jou geselecteerd!

Plaza de la Constitución

Plaza de la Constitución wordt ook wel het hart van Malaga genoemd, omdat je vanaf dit plein toegang hebt tot de meest karakteristieke straten van de stad. Op dit plein zijn oude, mooie gebouwen te vinden. Vroeger waren op dit plein het stadhuis, het gerecht en de gevangenis gevestigd en was dit ook het hoofdplein van Málaga. Wat vroeger het hoofdplein was, is nu het plein waar traditionele evenementen worden gevierd. Denk hierbij aan de Feria, Semana Santa, Kerst en Oud en Nieuw.

Historisch weetje: Voor de ingang van bakkerij La Canasta zijn grote metalen plakkaten verwerkt in de straat. Dit zijn voorpagina´s van Spaanse kranten die vertellen over de Spaanse grondwet die 6 december 1978 werd aangenomen.

Tip: Bij restaurant La Canastra kun je met een trap naar het balkonnetje, waar je iets kunt eten en drinken en prachtig uitzicht over het plein hebt!

Plaza de Uncibay

Plaza de Uncibay is een plein in het historische centrum van de stad. Het plein is vernoemd naar Fernando de Uncibay, kapitein van Adel die Málaga veroverde samen met katholieke koningen. Plaza de Uncibay heeft een bruisend nachtleven en staat ook bekend om zijn discotheek en clubs.

Plaza de Obispo

Plaza de Obispo ligt tegenover de kathedraal en het bisschoppelijk paleis van Málaga. Vanaf het plein kun je het luxe,14 verdieping hoge hotel Malaga Palacio bezichtigen. Niet alleen bezichtigen, maar ook bezoeken is een aanrader en voor iedereen mogelijk. Bovenop dit hotel bevindt zich een heerlijk dakterras inclusief zwembad, waar je een schitterend uitzicht hebt over Málaga. Een super locatie om te genieten van het uitzicht met een heerlijke cocktail. Op het plein bevindt zich een stenen fontein, een anoniem werk vanuit de achttiende eeuw. Deze diende om water te leveren aan omwonenden.

Leuk weetje: Terwijl in Nederland iedereen warm binnen zit kan het tijdens Kerst en Oud en Nieuw zomaar zijn dat je op een terrasje in het zonnetje met een t-shirt aan aan je kerstlunch begint in Malaga.

Plaza de la Marina

Tegenover de haven van Málaga bevindt zich Plaza de la Marina. Op het plein kun je je laten informeren door het VVV kantoor. Aan de achterkant van het plein staat het standbeeld van Cenachero; een typisch symbool voor Málaga. Er komen op Plaza de la Marina twee belangrijke punten samen, Alameda Principal en Paseo del Parque, en is daarmee een van de drukste pleinen in het historisch centrum van Málaga.

Plaza de la Merced

Ook bekend onder de namen Plaza del Mercado of de Riego, is Plaza de la Merced; een van de mooiste pleinen in Málaga. Dit plein staat in het teken van Picasso; loop langs het Picasso beeld, zittend op een bankje, of bezoek het picassohuis. Op het plein staat een grote toren, ook wel een neo-klassieke obelisk genoemd, wat het middelpunt van het plein vormt. Deze obelisk is gebouwd in 1842 ter ere van José María de Torrijos en Uriarte(Spaanse liberale militair) en is ontworpen door architect Rafael Mitjana. Het wordt beschouwd als één van de belangrijkste en één van de meest karakteristieke monumenten van Málaga. Na deze culturele bezichtigingen kun je ook een terrasje pakken en een heerlijke cocktail drinken. Er zijn op dit plein namelijk veel cafés en cocktailbars te vinden. De restaurants en cafés zijn hier tot laat open, maar daar houden de taxi’s ook rekening mee: ‘s Avonds staat het vol met taxi’s.

Historisch weetje: José María de Torrijos werd op11 december om 11.30 uur in 1831 gefusileerd samen met 48 andere strijders. Een schilderij van deze gebeurtenis hangt bijvoorbeeld in het Prado museum

plaza-de-la-merced

Plaza de los martires

Plaza de los martires is heel anders dan voorgaande pleinen; klein en knus. Het is zeker de moeite waard om het kerkje op dit plein te bezoeken. Deze kerk heeft een prachtige architectuur en bezoeken is kosteloos. Veel mensen bezoeken dit kerkje omdat het koel is binnen en verbazen zich dan over hoe mooi het eigenlijk is. Bij dit kerkje, genaamd ‘Iglesia de los Santos Mártires’ horen de meeste broederschappen. De Broederschap van het Sagrada Cena, de Broederschap Pasión, de Broederschap van Columna en de Broederschap van del Huerto. Aan dit plein kun je ook heerlijk relaxen bij het Arabisch badhuis‘Hammam Al Andalus’ of een massage boeken.

Tips

• Bij de toeristeninformatie op het Plaza de la Marina kan je gratis een plattegrond krijgen
• Tijdens voetbalwedstrijden is het gezellig druk op de pleinen. Leuk om een keer mee te maken!

Comments are closed.