Antequera

Breng tijdens je verblijf in Andalusië zeker een bezoek aan het indrukwekkende Antequera en reis 5000 jaar terug in de tijd. De rijke geschiedenis van het Andalusisch dorp brengt talloze kerken, hoge muren en torens met zich mee waardoor het nu nog steeds een typische Middeleeuwse uitstraling heeft..

Een prehistorisch stadje

Antequera heeft een heleboel historische bewoners gehad zoals de Hunnen, de Romeinen en de Moren. Elke bezetting heeft zijn sporen achtergelaten waardoor het stadje vandaag de dag een breed scala aan bezienswaardigheden aanbiedt aan haar bezoekers.

Wonderbare bezienswaardigheden

Ben je een cultuur- en geschiedenisliefhebber? Dan ben je in Antequera op de goede plek! De stad heeft oneindig veel historische bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn om te gaan bewonderen om je kennis rond de historie van Antequera te verbreden.

Dólmenes de Antequera

Één van de populairste trekpleisters zijn de hunebedden van Antequera en zijn ook één van de grootste bouwraadsels van de prehistorie van Andalusië. De grafkamers zijn gebouwd uit immense stenen en in de muren van de hunebedden zijn vreemde tekens gevonden. Er zijn heel oude, zoals ‘Menga’ en ‘Viera’ en iets minder oude hunebedden zoals ‘El Romeral’, geconstrueerd tussen 4000 en 2000 v. Chr. Er werden echter geen menselijke overblijfselen gevonden in de hunebedden, die kunnen door de jaren heen mogelijk verdwenen zijn. Mis de indrukwekkende ‘Dólmenes de Antequera’ zeker niet!

Iglesia del Carmen

Deze beeldschone Andalusische kerk in barok stijl dateert uit de 16e eeuw en heeft veel weg van de ´morisco´ stijl van de kerken in Granada. De prachtige vloer en de mooie kapellen die in de 18e eeuw zijn toegevoegd, waaronder het ´Cofradía de la Soledad´, maken ´La Iglesia del Carmen´ zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen tijdens je verblijf in Antequera.

Vruchtbare bodem

In de zomer zijn de vruchtbare velden, gelegen aan de Guadalhorce Rivier, van Antequera vol van stralend gele zonnebloemen. Behalve de zonnebloemen, groeien er ook asperges, olijven en granen.

Termas de Santa María

De hete baden, gelegen aan de voet van de kerk ´Santa María la Mayor´, zijn in de zomer van 1988 bij toeval ontdekt. De constructie van het complex dateert uit de 1e eeuw n.Chr. Binnen de stevig gebouwde historische muren bevinden zich grote baden die zijn afgewerkt met kwaliteitmarmer. De vloeren zijn volledig bezet met polychrome mozaïek met een medaillon in het midden waar een zeegod op afgebeeld wordt.

El Torcal

Sinds 1978 is ‘El Torcal’ uitgeroepen tot een natuurreservaat waar je eindeloos kan wandelen en genieten van één van de meest bijzondere landschappen van Europa. De oneindige torenhoge stapels stenen zijn 150 miljoen jaar oud en hebben door erosie het gebergte ‘Sierra del Torcal’ gevormd dat de stad Antequera scheidt van de stad Malaga. Het hoogste punt van de berg is 1336 meter en zorgt voor een spectaculair uitzicht bij maanlicht.

Heerlijke hotels

Zeker een aanrader om na een dagje sightseeing in Antequera of omgeving even te ontspannen in één van de heerlijke hotels.

Parador de Antequera ****

Spectaculair uitzicht, een heerlijk buiten zwembad en op 10 minuten wandelen van het centrum van Antequera. Na een dagje in Antequera kan het heerlijk zijn om even tot rust te komen in dit hotel, drankje op het terras, een duik in het zwembad en dan genieten van streekgerechten in het restaurant of nog even het centrum in.

Voor meer informatie en/of beschikbaarheid kan je kijken op Parador de Antequera.

antequera

Locatie
Paseo Garcia del Olmo, s/n
29200 Antequera

Hotel Convento la Magdalena*****

Omgeven door olijfbomen, watermolens en het natuurpark el Torcal maakt dat dit hotel op een prachtige locatie is gelegen. In dit prachtige pand uit de 16e eeuw kan je heel goed terecht om helemaal tot rust te komen in bijvoorbeeld de spa of met een heerlijk drankje op het terras. Voor de golf liefhebbers ook goed nieuws, dit hotel is ook onderdeel van de Antequera golf club (18 holes).

Neem een kijkje op Hotel Convento la Magdalena voor prijzen, beschikbaarheid en/of om een reservering te maken.

antequera

Locatie
Urbanización Santa Catalina, s/n
29200 Antequera

Tips
• Via de AVE, hogesnelheidslijn kan je heel goed van Malaga,naar Sevilla, naar Antequera en naar Cordoba reizen, zeker een aanrader! Voor meer informatie over treinen in Andalusië kan je kijken op Renfe. http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html

Comments are closed.