Wat te doen als het regent in Malaga?

Eindelijk is het dan zover… je vakantie naar Malaga! Maar eenmaal aangekomen, blijkt het helaas te regenen. Wat nu? Op het strand liggen zal er helaas niet meer in zitten, maar gelukkig zijn er wel genoeg andere dingen te doen in Malaga als het regent.

Bezoek musea

De ideale activiteit om te ondernemen als het even slecht weer is, is natuurlijk een bezoekje brengen aan een leuk museum. Gelukkig zijn er hier genoeg van in Malaga! Op de pagina musea lees je welke leuke musea er zijn in Malaga.

Een zeer populair museum is bijvoorbeeld het Picasso Museum. In dit museum kom je alles te weten over het leven en het werk van Picasso. Naast het museum kun je in Malaga ook het Museo Casa Natal bezoeken. Dit is het geboortehuis van Pablo Picasso.

Een ander leuk museum is bijvoorbeeld het Museo de Arte Flamenco. De Flamencodans komt oorspronkelijk uit Andalusië. Dan is Andalusië uiteraard ook de beste plek om alles te weten te komen over deze dans. Dit kan perfect in dit museum dat helemaal in het teken staat van Flamenco.

Lekker eten en drinken

Bij slecht weer is niks zo lekker als lekker warm binnen zitten en genieten van iets lekkers. Hoe heerlijk is het om als het buiten koud is, lekker binnen van een kopje koffie of warme chocolademelk te genieten. Of wat dacht je van ’s avonds een lekker diner met een goed glaasje wijn? Als het weer het buiten eventjes niet toelaat, moeten we dan maar binnen optimaal genieten. Gelukkig kan dat perfect in Malaga en zijn er genoeg spots waar je gastronomisch kan genieten.

Een absolute aanrader om een heerlijk kopje koffie te drinken is El Último Mono Juice & Coffee. Zoals de naam al zegt, kun je hier niet alleen terecht voor goede koffie, maar ook voor een lekker gezond sapje. Deze spot vind je op maar 100 meter van de kathedraal. Zodra het opknapt, ben je dus in no-time bij deze kathedraal om weer verder te gaan met het bewonderen van alle bezienswaardigheden.

Voor een goed (en bijzonder) diner in de avond ben je bij José Carlos Garcia Restaurante aan het juiste adres! Het bijzondere aan dit restaurant is dat het maar zes tafels heeft. Het restaurant ligt in de haven en biedt werkelijk een prachtig uitzicht. Het eten wordt bereid door de beste chef van Andalusië: José Carlos Garcia. Een bijzonder diner gegarandeerd!

Mercado de la Merced

Een goede optie om eventjes te schuilen voor de regen is een bezoekje brengen aan de Mercado de la Merced. Je vindt deze gave foodmarkt in het centrum van Malaga en is perfect om een tijdje rond te dwalen. Er zijn veel verschillende foodkraampjes te vinden waar je (terwijl het water je in de mond loopt) langs kunt struinen. Heb je de markt wel gezien, maar regent het nog steeds? Neem dan ergens plaats om alle heerlijkheden even te proberen.

Shoppen

Een andere leuke activiteit om te ondernemen als het slecht weer is… shoppen! Voor lekker winkelen hoeft het uiteraard geen prachtig weer te zijn. Mocht de regen dan echt met bakken uit de lucht vallen, dan is een winkelcentrum ook alsnog een oplossing. Zo kun je heerlijk op je gemak shoppen zonder dat je ook maar een beetje natregent.

Dagje weg

Als het even slecht weer is in Malaga, hoeft dat uiteraard niet automatisch te betekenen dat het ook slecht weer is in de omgeving. Ideale kans dus om erop uit te gaan en de omgeving te ontdekken.

Een bekende plaats waar je bijvoorbeeld heen kan gaan, is Granada. Deze prachtige plek ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Malaga en is een absolute aanrader. Ook zou je bijvoorbeeld een dagje naar Sevilla kunnen gaan. Dit is dan wel een stukje verder rijden, namelijk ongeveer tweeëneenhalf uur. Maar dit is zeker de moeite waard! Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en heeft tal van prachtige bezienswaardigheden.

Ben je benieuwd naar meer mooie plekjes in de omgeving van Malaga? Neem dan een kijkje op de pagina dagexcursies. Check wel eventjes van tevoren de weersvoorspelling van het plaatsje waar je naartoe wilt gaan. Het zou zonde zijn als je helemaal naar deze plaats toe reist en het hier vervolgens ook slecht weer is.

Tips

– Bij veel bezienswaardigheden kun je ook naar binnen. Mocht het eventjes kort regenen, is dat ook de ideale plek om te schuilen. Een mooie bezienswaardigheid vanbinnen bewonderen en even opdrogen … twee vliegen in één klap!
– Twijfel je of je het openbaar vervoer zal nemen of toch zal lopen door de regen? Het openbaar vervoer in Malaga is helemaal niet duur! Een ritje met de bus kost maar €1,30 en ook met de taxi kun je goedkoop door de stad reizen.

Comments are closed.