Museum Revello de Toro

Het museo Revello de Toro is een tentoonstellingsruimte met de nieuwste technologieën. Het museum laat werken van Felix Revello de Toro zien en biedt de mogelijkheid een kijkje te nemen in het huis van Pedro Meno.

Felix Revello de toro

Felix Revello de Toro is Geboren op 10 juni 1926 in het ziekenhuis van Malaga. Al snel werd duidelijk dat hij een talent had voor tekenen want op zijn achtste schetste Felix een bijzonder beeld van Christus van Mena. Uiteindelijk kreeg hij van de stad Malaga een beurs om kunst te gaan studeren aan de Universiteit van San Fernando in Madrid. Na het afronden van zijn studie schonk hij de stad Malaga twee van zijn kunstwerken, Niño con pájaro” en “Escribidme una carta, Sr. Cura”, in ruil voor zijn studiebeurs. Helaas stierf zijn vader al vroeg en liet het gezin achter in een moeilijke economische situatie. Felix had zijn eerste tentoonstelling van portretten in het casino van Madrid.

Museo Revello de Toro

De collectie bestaat uit 142 werken van Felix Revello de Toro, waaronder olieverfschilderijen, schetsen en tekeningen. 113 werken daarvan behoren tot de vaste collectie van het Museo Revello de Toro. Ook heeft het museum nog een ruimte waar tijdelijke tentoonstellingen te zien zijn.

Pedro de Mena

Pedro de Mena was een Andalusische barok beeldhouwer die in 1628 werd geboren in Granada. Vrijwel al het werk dat hij heeft gemaakt is religieus. Bijzonder aan zijn werken is de religieuze expressie en dat er ook veel details te zien zijn in kledij en gezichten van zijn beelden. Ook gebruikte hij regelmatig veel kleuren waardoor er een duidelijk contrast te zien is bij veel van zijn beelden. Pedro de Mena’s meesterwerk zijn de koorstoelen, in de kathedraal ´Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación´ van Málaga. Eigenlijk was Pedro de Mena van plan om na het realiseren van de koorstoelen terug te keren naar zijn geboortestad Granada, maar door de grote hoeveelheid opdrachten die hij in Malaga kreeg is hij uiteindelijk ´blijven hangen´ in Malaga . In 1688 overleedt hij in Malaga.

Casa Pedro de Mena

Naast de vele kunstwerken kan er ook een kijkje genomen worden in het huis van Pedro de Mena.Pedro de Mena was een beroemde beeldhouwer in de zeventiende eeuw. Het huis is een van de weinige voorbeelden van de binnenlandse architectuur van Malaga uit de zeventiende eeuw. Het is gebouwd om een grote ronde binnenplaats, met overdekte galerijen, met mooie marmeren Toscaanse zuilen op de begane grond.

Verder..

– Het lievelingswerk van Felix Revello de Toro is ´Sumida en el sueño´ uit 1989. In dit schilderij staat zijn huidige vrouw model.
– Felix Revello de Toro kreeg in 2002 de medaille van Andalusië.
– In 1956 is hij aan het werk gegaan als hoogleraar aan de school of fine arts in Barcelona, Llotja.

Openingstijden

Dinsdag -zaterdag 10.00- 20.00
Zondagen en feestdagen 10.00- 14.00

Entree

Volwassenen (inclusief audiogids) €2,50
Groepen (inclusief audiogids) €2,00
Jonger dan 18 en 65+ gratis

Zondag: gratis toegang

Adres

Museo Revello de Toro
Calle Afligidos, 5
29015 Málaga
website

Tips

– Vergeet niet dat de toegang op zondag gratis is! Is toch weer leuk meegenomen!
– Wil je graag meer van het werk van Pedro de Mena zien? In het museum staat een interactief paneel waarop je het werk van Pedro de Mena makkelijk op kan zoeken en kan zien
waar in Malaga (maar ook buiten Malaga) werk van hem is te bekijken.

Comments are closed.