Eco shoppen Malaga

Groen eten is het nieuwe hip! Wanneer je denkt aan ecologisch, hoef je niet meer te denken aan geiten wollen sokken of andere suffe dingen, dat tijdperk is voorbij. Groen eten is het nieuwe hip en ook Malaga begint mee te doen aan deze trend. Groene winkeltjes, restaurants en ga zo maar door. Op deze pagina vind je alles over eco en meer in Eco Malaga!

Groen eten & drinken

Astrid Taperia Orgánica

Wanneer je in Spanje bent, wil je natuurlijk wel genieten van de Spaanse tapas. In dit leuke, hippe restaurantje kan je genieten van de lekkerste ecologische tapas. Je kan hier naartoe voor een ecologisch ontbijtje, brunch en diner. De keuken is een mix van Spaanse tapas met een vleugje Aziatisch en Latijns-Amerikaans.

Locatie
Calle Calderón de la Barca 6
Facebook

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 9.00 – 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag 9.00 – 0.00 uur
Zondag 9.30 – 16.00 uur

Restaurante Vegetale

Iets verderop, in het plaatsje Fuengirola, vind je dit ecologische/biologische restaurant. Al sinds 1997 bestaat dit restaurant en serveren ze de lekkerste biologische gerechten.

Locatie
Calle Santa Isabel 8
Fuengirola
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 12.30 – 4.00 uur

El último mono juice & coffee

In het historische centrum van Malaga, bevindt zich dit hippe, vintage look a like, barretje. Alles wat je hier besteld is 100% natuurlijk. Muffins, koekjes, brownies, maar vooral de sappen en verse smoothies zijn een echte aanrader. Er wordt gebruik gemaakt van biologische producten, super healthy dus én lekker!

Locatie
Calle Santa María 9

Openingstijden
Maandag t/m zondag 9.00 – 21.00 uur

La Huerta de Ceres

Een ecologische winkel gevestigd in een gerenoveerd huis dat typisch is voor Malaga, dat is La Huerta de Ceres. Alle producten die hier verkocht worden, zijn geteeld met respect voor het milieu en worden nooit behandeld met chemicaliën. Dat is alleen maar beter voor de producten en voor jou! Zo blijven fruit, groenten, olie, honing, granen en nog veel meer producten zie zij verkopen precies zoals ze bedoeld zijn. Puur natuur!

Locatie
Alameda de Capuchinos 25
29014 Malaga
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 10:00 – 15:00 en 17:00 – 21:00 uur
Zaterdag 10:00 – 15:00 uur

El Cambio

Van ecologische mascara tot biologische chocopasta en voedingssupplementen, bij El Cambio hebben ze het allemaal. Deze ecologische bioshop in het centrum van Malaga heeft een enorm aanbod van verscheidene producten en merken. Het concept is gestart door de enthousiaste Raquel en Mihai met hun passie voor natuurlijke producten en de gedachte ‘een betere wereld begint bij jezelf’.

Locatie
Calle Carretería 39
29008 Malaga
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 10:00 – 21:00 uur
Zondag 10:30 – 14:30 uur

La Abacería Ecológica

La Abacería Ecológica vind je in een typisch zuid-Spaans wit huis. Het winkeltje biedt een groot aanbod van eten, drinken en cosmetica, en dat allemaal ecologisch en biologisch. Bijna alle producten komen van lokale leveranciers. Zo komt ook het aanbod van ecologische vlees, waar de winkel bekend om staat, van dichtbij. Zo zijn de producten extra vers en dat proef je!

Locatie
Paseo Cerrado de Calderón 13
29018 Malaga
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 09:00 – 21:00 uur
Zaterdag 09:00 – 15:00 uur

Bakkerijtje

La Molineta

La Molineta is een bakkerijtje waar je ecologische broden kan kopen. Verschillende soorten broden zoals Speltbrood en een ecologisch zoet brood. Ben je in Malaga en wil je graag ontbijten met een ecologisch broodje? Dan is een bezoekje aan La Molineta een goed idee.

Locatie
Calle Alcalde Sagalerva Sierra 3

Groen reizen

Bla bla car

Ben je in Malaga en wil je een tripje maken naar een andere stad? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Dan is Blabla car zeker een goede optie. Het is eigenlijk een nieuwe vorm van liften, alleen hoef je niet uren op een parkeerplaats of langs de weg te wachten. Online kan je, je ritje boeken bij mensen die hun auto aanbieden via dit platform.

Fiets

Groener kan bijna niet.. wanneer je in Malaga bent en iets meer van de omgeving wil zien, pak dan een keer de fiets in plaats van de auto, bus of scooter. Het is misschien iets vermoeiender, maar ook op de fiets kom je de mooiste plekjes tegen. Healthy voor het milieu en ook nog healthy voor jezelf! Op de pagina fietsverhuur vind je verschillende fietsverhuurbedrijven!

Comments are closed.