Toeristenbus in Malaga

Om een indruk te krijgen van de stad Málaga kan het een leuke en relaxte manier zijn om dat te doen met de toeristenbus. Op deze pagina vind je dan ook meer informatie over de toeristenbus in Málaga.

Toeristenbus Malaga

Koop je kaartje online

Je kan je kaartje kopen bij de toeristeninformatie van Malaga, maar er is ook een manier om de wachtrij over te slaan! Wil je gemakkelijk en snel in de bus sringen? Koop dan hier alvast online een kaartje. Scheelt weer wat geregel tijdens je vakantie en je ontloopt eventuele wachtrij.

Eerste indruk

Het handige van de toeristenbus is dat je veel ziet zonder dat je helemaal uitgeput door de stad op zoek gaat naar de juiste routes. Verder is het een makkelijke manier om een idee te krijgen van wat je graag nog wat beter zou willen bekijken. Naast wat achtergrondinformatie zie je op deze manier relatief veel in een kort tijdsbestek. Zo krijg je een eerste indruk van de stad Málaga.

Handig om te weten

De tour door Málaga is in verschillende talen beschikbaar, waaronder Spaans, Engels, Frans, Duits, Russisch en zelfs in het Nederlands! Als je de tour in de toeristenbus in 1 keer zou doen, dan is de duur ongeveer 80 minuten. Wat je natuurlijk ook kunt doen is op verschillende plekken even uitstappen en op een latere bus weer opstappen. De bussen gaan meestal om de 30 minuten, waardoor je in principe (en onder voorbehoudt) nooit heel lang hoeft te wachten. Verder is jouw ticket 24 uur geldig, waardoor je de hele dag hiervan gebruik kunt maken. Er zijn 2 routes die je beide mag volgen als je een dagkaart voor de toeristenbus koopt. Route 1 is de meest uitgebreide route, deze gaat onder andere langs de haven, het ‘Plaza de Toros’ (stierenvechten arena), het ‘Teatro Romano’ (Romeins theater), het strand en nog veel meer zie je tijdens deze tour. Route 2 gaat langs de rivierbedding naar de ‘Jardin Botanico’, oftewel de Botanische tuin.

Tips
  • Aangezien het fort ‘Alcazaba’ en het kasteel ‘Castillo de Gibralfaro’ vrij hoog zijn gelegen is het zeker een aanrader om in ieder geval daar even uit te stappen. Zo hoef je in ieder geval niet met hoge temperaturen deze wandeling te maken
  • Comments are closed.