Voorjaar in Malaga

Heb je wat vrije dagen in het voorjaar en wil je er even tussenuit? Malaga is en blijft een magnifieke stad om te bezoeken en zeker ook in het voorjaar. Wat heeft Malaga allemaal extra te bieden in de lente? Magnifiek Malaga zet deze tips voor jou op een rijtje!

Lentezon

In de winter is het prima weer in Malaga, met gemiddelde temperaturen van 15 graden. Eind maart, wanneer de lente begint, zal het langzaamaan weer temperaturen van gemiddeld 20-25 graden hebben en is het heerlijk om in Malaga op de boulevard weer de eerste cocktail in de zon te drinken. Malaga is de perfecte stad om in het voorjaar, wanneer het in Nederland niet warmer zal zijn dan 15 graden, de eerste zonnestralen van het jaar mee te pakken.

Terrasjes pakken

In de lente is het ideaal om de dag door te brengen op het terras. Nu kun je de hele dag in de zon zitten, zonder weg te zweten. Ook heeft Malaga leuke dakterrassen om de dag door te brengen. Hier heb je perfect panorama uitzicht over de historische stad en de mooie kustlijn. Een overzicht van de mooiste dakterrassen vind je op de pagina top 5 dakterrassen.

De bloemetjes gaan ook in Malaga weer bloeien!

Malaga beschikt over heel veel parken. En daar waar parken zijn, zijn bloemen en planten en daar waar planten zijn, zijn rupsen, vlinders en vogels en waar vlinders en vogels zijn, is de lentesfeer te vinden! De parken raken weer langzaam vol met bloemen, dieren, hardlopers, wandelaars, maar ook picknickers. De parken zijn namelijk ideaal om te picknicken. Geniet in de parken tussen de dieren en planten met heerlijke Spaanse hapjes. Niet alleen in de parken is het weer kleurrijk in het voorjaar, maar ook de straten in de binnenstad zijn weer volop in kleur.

Dieren spotten

Niet alleen de bloemetjes komen weer tot leven in het voorjaar, maar ook de dieren. In het voorjaar is het leuk om dieren te spotten. Door de seizoensgebonden stromingen van het voedingsrijke Atlantische zeewater groeit er veel plankton in het water. Omdat er zoveel plankton in het water groeit, zijn er veel vissen en dolfijnen. Je zou het niet verwachten, maar de zee tussen Marokko en Zuid-Spanje is een van de beste plekken in Europa om orka’s, dolfijnen en walvissen te spotten. Vanaf Malaga kun je met de bus naar La Linea de la Concepción (Gibraltar). Vanaf hier is het mogelijk om een boottocht te maken en dolfijnen te spotten. Een boottocht kost ongeveer €30 en zal zo’n drie uur duren.

Semana Santa

Semana Santa is hét feest van het jaar voor veel Spanjaarden. Veel schilderijen, inrichting van huizen, en andere artistieke kunstwerken zijn aan Semana Santa gewijd. In het voorjaar wordt Semana Santa gevierd, wat letterlijk “Heilige week” betekent. Dit is een religieus feest wat in Spanje gevierd wordt en is heel bijzonder om mee te maken. Dezelfde week wordt goede vrijdag gevierd. Dit is een onderdeel van de Semana Santa. Op deze dag worden er twee beelden van Christus naar het strand gedragen en deze zullen elkaar daar ontmoeten. De zondag daarna wordt ‘Domingo de Resurrección’ (Wederopstanding) gevierd. Hierbij zal Christus de heilige maagd Maria weer ontmoeten, een moment van blijdschap.

Tips

– In de avonduren kan het nog goed afkoelen, dus neem een vestje mee voor onderweg.
– In de lente kun je goedkoop vliegen naar Malaga. Houd de vluchten goed in de gaten voor de beste aanbiedingen. Ook de accommodatie prijzen zullen een stuk lager zijn dan in de zomer.

Comments are closed.