Bus in Malaga

De meeste plekken in Málaga zijn makkelijk te voet bereikbaar. Maar soms is het handig om even de bus te pakken. Op deze pagina vind je meer informatie over bussen in Málaga.

Malaga heeft een zeer uitgebreid bus netwerk van ongeveer 40 lijnen die op veel plekken in de stad rijden. De meeste bussen rijden ongeveer van 6.30u tot 23.00, de precieze tijden verschillen per buslijn. Daarnaast zijn er ook nog drie bussen die alleen ’s nachts rijden, dit kan erg handig zijn na een heerlijk tapasdiner tot in de late uurtjes of een avondje stappen.

Kosten

• Prijs per ritje € 1.30
• Prijs voor een ritje naar het vliegveld € 3,-
• 10-rittenkaart (tarjeta transbordo) € 8.30. Deze kaart kun je daarna weer opladen met 10 ritten voor € 7.85, 20 ritten voor € 15.70 en 30 ritten voor € 23.55. Dus hoe vaker je reist, hoe goedkoper het ritje wordt!

Verkooppunten

Een los buskaartje kun je gewoon bij de buschauffeur in de bus kopen. Het liefst wel zo gepast mogelijk betalen. Daarnaast zijn andere buskaarten, zoals de 10-rittenkaart, te koop bij kiosken. Hier kun je jouw kaart ook weer opladen.

Buiten Málaga

Als je van plan bent naar een andere stad te reizen vanuit Málaga kun je dit gemakkelijk met de bus doen. Er rijden verschillende busmaatschappijen vanaf Málaga. De meeste vertrekken vanaf het ‘Estación de autubuses’. Dit ligt naast het treinstation op Paseo de los Tilos. Voor meer informatie over de regionale bussen kun je kijken op de website.

Tips

• Als je van plan bent langere tijd in Malaga te blijven en dus vaker met de bus te reizen is het goedkoper om een bus kaart aan te schaffen in plaats van steeds losse kaartjes te kopen.
• Het inchecken met jouw 10-rittenkaart werkt hetzelfde als de ov-chipkaart in Nederland. Het enige verschil is dat je hier niet hoeft uit te checken.

Comments are closed.