Bezienswaardigheden in Malaga

Als jij voor het eerst naar Málaga gaat en/of niet veel tijd te besteden hebt in Málaga, dan kan het handig zijn om te weten welke bezienswaardigheden in ieder geval echt de moeite waard zijn om te bekijken. Hieronder vind je een overzicht van deze bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheid Alcazaba & Gibralfaro

Het waarschijnlijk best bewaarde Moorse fort en Moorse kasteel van Spanje, verbonden aan elkaar. Het geheel bestaat uit muren, wachttorens, patio’s en tuinen en kijkt over de stad Málaga (en dus ook de prachtige jachthaven) uit. In de bouwwerken lijken er elementen gebruikt te zijn uit het Teatro Romano, een andere bezienswaardigheid van Málaga. Voor meer informatie kun je kijken op Alcazaba & Gibralfaro.

Idee!

Krijg een eerste indruk van Malaga en ontdek de lekkerste tapasbars, gezelligste terrassen en mooiste bezienswaardigheden met onze wandelroute in pdf. Deze wandelroute is makkelijk te openen op je smartphone of tablet. Ook kan je hem natuurlijk uitprinten. De prijs van deze uitgebreide digitale wandelroute is € 7,50. Als je met PayPal betaalt, krijg je de wandelroute direct in je mailbox. Kijk op onze pagina Wandelroute Malaga voor meer informatie en de bestelmogelijkheden.

Cementerio Ingés

Deze Engelse begraafplaats, die in het jaar 1830 buiten de muren van de stad werd aangelegd, is de oudste begraafplaats voor niet Rooms-katholieken christenen van het vaste land van Spanje. De reden dat deze begraafplaats tot één van de bezienswaardigheden hoort van Málaga is het verhaal erachter. Daarnaast is de begraafplaats ook een botanische tuin, met veel verschillende en uitzonderlijke soorten bomen en planten. Lees het verhaal achter de Engelse begraafplaats en kijk voor meer informatie op Cementerio Ingés.

Basiliek la Virgen de la Victoria

Basiliek la Virgen de la Victoria is een kerk gelegen buiten het centrum van Malaga. Deze mooie bezienswaardigheid wordt nog wel eens vergeten, maar het is zeker een bezoek waard! Deze indrukwekkende kerk beschikt over een mooi familiegraf. Benieuwd van wie? Je leest er meer over op de pagina Basiliek la Virgen de la Victoria.

Bezienswaardigheid Kathedraal van Malaga

De kathedraal van Málaga staat aan het plein Plaza del Obispo en is vanuit iedere hoek van de stad goed te zien doordat deze ver boven de stad uittorent. Opmerkelijk is, dat de bouw van de rechtertoren van deze kathedraal nooit van start is gegaan en de kathedraal dus nog altijd één toren mist. De kathedraal heeft dan ook de bijnaam ‘La Manquita’ (de eenarmige dame) gekregen.Voor meer informatie over het exterieur en de interieur van de kathedraal van Málaga kun je kijken op deze pagina.

Mercado Central de Atarazanas

De Mercado Central de Atarazanas is de overdekte centrale markt in het historische centrum van Málaga. Binnen deze overdekte markt in Neo-Moorse stijl, vind je een overdaad aan geuren, kleuren en waren die er verkocht worden. Zo is er één hal met vlees, één met verse vis en één waar groente en fruit wordt verkocht. Ook worden op deze markt kruiden, kaas en noten verkocht. Wanneer je de Mercado Central van Málaga bezoekt, vergeet dan ook niet naar de achterkant van het gebouw te lopen. Hier vind je een prachtige glas in lood versiering waarop de oorsprong van het Mercado Central staat afgebeeld. De entree van de Mercado Central was namelijk onderdeel van de door Moren gebouwde stadsmuur, die aan de scheepswerf lag. Voor meer informatie over de oorsprong van de Mercado Central de Atarazanas, de locatie en openingstijden kun je op deze pagina kijken.

Musea Malaga

Malaga is een echte museumstad. Met haar 29 musea is er voor ieder wat wils. Uren rondlopen in de prachtige musea, de mooiste schilderijen en kunstwerken bekijken. Voor meer informatie over de verschillende musea, openingstijden en andere bijzondere informatie, kan je op deze pagina kijken.

Parque de Málaga

In Málaga kunnen de temperaturen nog wel eens hoog oplopen. Parque de Málaga is de ideale plek om even te ontsnappen aan de hitte en de drukte van de stad. Je kunt hier allerlei soorten tropische bomen, struiken, exotische bloemen en planten vinden. Ook speelt hier iedere zondag om 12.00 uur ’s middags het fanfarekorps van Málaga. Op deze pagina vind je meer informatie over dit mooie en schaduwrijke park.

Playa de la Malagueta

Playa de la Malagueta is het 1200 meter lange stadsstrand van Málaga, gelegen in de gelijknamige wijk. Vroeger stonden hier suikerfabrieken en waren er hier velen wijnkelders. Nu is het een geliefde plek onder locals en toeristen, met verschillende restaurants en beachbars die aan de boulevard van dit strand staan. In de weekenden kan het hier dan ook erg druk worden.

Plaza de Toros La Malagueta

De stierenarena van Málaga is gebouwd in een Neo-Mudéjarstijl en wordt nog steeds, ondanks het in vele Spaanse steden al verboden is, gebruikt voor stierengevechten. Wanneer je meer te weten wilt komen over deze Spaanse traditie, maar niet zelf naar een stierengevecht wilt, kun je een kijkje nemen in het museum van de stierenarena. Hier kun je onder andere kostuums, foto’s en voorwerpen die gebruikt worden in de stierengevechten bekijken. Voor meer informatie kun je kijken op deze pagina.

Teatro Romano

Het Teatro Romano is gebouwd in de laatste eeuw voor Christus maar werd pas weer in 1951 ontdekt. Ook is het theater in de 3e eeuw gebruikt door de Moren, die herstelde het Alcazaba met gebruik van elementen van het theater. Op de pagina van het Teatro Romano kun je meer informatie over deze bezienswaardigheid vinden.

Tip

Loop ’s avonds ook eens langs enkele van deze bezienswaardigheden, de meeste zijn dan namelijk verlicht en dus een mooi aangezicht.

Comments are closed.