Parque de Málaga

Parque de Málaga is een park in Málaga dat aangelegd is eind 19e eeuw en de ideale plek om even te ontsnappen aan de hitte en de drukte van de stad. Het park loopt parralel aan de haven van Málaga, tussen Plaza de la Marina (het historisch centrum) en Plaza del General Torrijos (de wijk Malagueta) en is zo’n 800 meter lang.

Bijzonderheden

In Parque de Málaga vind je allerlei soorten tropische bomen, struiken, exotische bloemen en planten, die naar Málaga gebracht zijn (uit onder andere Cuba) toen Málaga nog een belangrijke handelsstad was. Ook staat het park vol met mooie fonteinen en standbeelden van enkele bekende mensen uit de geschiedenis van Málaga, zoals de schilder Bernardo Ferrándiz, de dichter Salvador Rueda, de schrijver Arturo Reyes en Narciso Díaz de Escovar.

Fanfarekorps van Málaga

Iedere zondag om 12.00 uur ’s middags, speelt het fanfarekorps van Málaga bij het Eduardo Ocon platform in Parque de Málaga. Het fanfarekorps van Málaga is meer dan 140 jaar geleden opgericht en is één van de oudste van Spanje. Het fanfarekorps is dan ook erg geliefd bij de Malagueños, de inwoners van Málaga en de velen bezoekers die het park telt.

Buiten het park

Aan de overkant van Paseo del parque, waar het Parque de Málaga aan ligt, liggen de Jardines de Pedro Luis Alonso. Deze tuinen liggen naast het stadhuis van Málaga en zijn ontworpen in 1945 door architect Fernando Guerrero Strachan. De tuinen zijn vernoemd naar Pedro Luis Alsonso, die de eerste burgermeester van Málaga was na de Spaanse Burgeroorlog.

Aan de andere kant van het Parque de Málaga ligt de haven, met daar tussen de winkelboulevard Muelle Uno. Hier zijn alle bekende winkels en leuke restaurants en bars te vinden. Muelle Uno is pas eind november 2011 geopend, maar echt een toevoeging aan het havengebied van Málaga. Wanneer je je op de tweede verdieping van dit winkelcentrum bevindt, dan kun je genieten van een mooi uitzicht over de haven.

Vanuit het Parque de Málaga en vanuit de Jardines de Pedro Luis Alonso kijk je uit op het hoger gelegen Moorse fort Alcazaba.

Adres

Paseo del Parque, Málaga

Comments are closed.