Lunchen in Malaga

Van alle magnifieke indrukken tijdens je tijd in de stad krijg je trek! Daarom is het ’s middags tijd om lekker te lunchen in Malaga. Van vegetarische plekjes tot de internationale keuken, in Málaga vind je het allemaal. Hieronder lees je een aantal leuke plekjes die Magnifiek Malaga aanraadt.

Julia Bakery

De heerlijke geur van vers brood en ander lekkers komt je tegemoet wanneer je de bakkerij binnenstapt. Een gezellige bakkerij om even tot rust te komen in de drukke stad is Julia Bakery. Je kunt er wat lekkers meenemen of ter plekke lunchen. In eerste instantie leidden de eigenaren Borja Hernández en María Arquero een heel ander leven. Totdat zij iets anders wilden en na een jaar lang onderzoek doen, openden zij Julia Cupcakes. Na twee jaar werd dit zaakje te klein en moesten zij verhuizen naar een ander pand. Op dit moment veranderde het in Julia Bakery. María is nu verantwoordelijk voor alle producten. Je zult haar helaas nauwelijks zien, omdat zij dag en nacht bezig is om de meest lekkere en eerlijke producten te maken. Geen enkele dag bij deze bakkerij is hetzelfde, want per dag worden andere soorten brood en lekkernijen gemaakt. Typisch in Malaga zijn gedeelde tafels en speciale Arabische koffie. Dus ook voor deze ervaringen kun je terecht bij Julia Bakery.

Locatie
Calle Carreteria 44
29008 Málaga
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.00–14.30 en 17.00–20.30 uur
Gesloten op zondag

Brunchit

In dezelfde straat als Julia Bakery vind je Brunchit. Dit moderne restaurantje is geopend in november 2015 en verkoopt heerlijke en verschillende gerechten. De eigenaresse Lydia Nieto en haar Italiaanse partner hebben ervoor gekozen om verschillende invloeden terug te laten komen in hun keuzes, zo is er voor iedereen wat wils. De nadruk ligt op Italiaanse gerechten, want daar is de chef het beste in. Hij heeft ervaring met koks als Jamie Oliver dus dat zorgt voor verrassende ervaringen. Door de open keuken kun je als bezoeker zien waar jouw bestelling gemaakt wordt. Heerlijke focaccia’s, salades, burgers, pizza’s, smoothies en drankjes, Brunchit heeft het allemaal. Leuk om te weten is dat het een erg modern plekje is. Op verschillende plekken kun je je telefoon of laptop opladen, er is toegang tot de WiFi en er zijn tablets te gebruiken.

Locatie
Calle Carreteria 46
29008 Málaga
Website

Openingstijden
Zondag t/m woensdag: 9.00–20.30 uur
Donderdag t/m zaterdag: 9.00–0.00 uur

La Machina

Gelegen aan het strand in de wijk Pedregalejo ligt La Machina. Terwijl je geniet van het mooie uitzicht over zee, bestel je de drankjes, broodjes, salades, wok gerechten of nog meer lekkers. De keuken bij La Machina is internationaal georiënteerd, maar alle ingrediënten komen uit de buurt van Málaga. Grappig om te weten is dat twee goede vrienden in 1992 het concept Gorki Selección gestart zijn. La Machina is hier sinds 2015 één van de nieuwste onderdelen van. De andere restaurants in Málaga zijn ook zeker de moeite waard. Luis en Gonzalo delen hun passie voor goed eten graag met hun klanten en dat proef je. Een aanrader is de huisgemaakte guacamole met nachos. Lekker in combinatie met een ‘caña’, een Spaans biertje voor maar €1,60. Heerlijk, met het geluid van de golven op de achtergrond.

Locatie
Paseo Marítimo El Pedregal 42
29008 Málaga
Website

Openingstijden
Maandag, woensdag en donderdag: 12.00–1.00 uur
Vrijdag: 12.00–2.00 uur
Zaterdag en zondag: 9.30–2.00 uur
Gesloten op dinsdag

Subtítulos

Niet typisch Spaans, maar wel erg gezellig, dat is Subtítulos gelegen op nog geen tien minuten lopen van Plaza de la Marina. Dit cafeetje is nog vrij nieuw in Málaga en is gebaseerd op de zogenaamde California Style. De vriendelijke eigenaren Marek en Matej spreken hier voornamelijk Engels, maar langzaamaan beginnen zij ook een beetje Spaans te leren. Een leuk verhaal gaat over het ontstaan van de naam. De naam is ontstaan omdat de eigenaren dus zelf niet Spaans zijn. De gerechten op de kaart zijn internationaal en voor de locals misschien niet bekend, waardoor zij misschien ‘subtitles’ nodig hebben. Je kunt bij Subtítulos terecht voor ontbijt, maar ook wordt er heerlijke lunch geserveerd. De verschillende soorten bagels zijn allemaal even lekker en de prijs is ook leuk.

Locatie
Calle Casas de Campos 31
29001 Málaga
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 9.00–16.00 uur
Woensdag en donderdag: 18.00–21.00 uur
Vrijdag: 9.00–15.30 en 18.30–23.00 uur
Zaterdag: 10.30–18.30 uur
Zondag 11.30–16.00 uur
Gesloten op dinsdag

Restaurante Vegetariano Cañadú

Een gezellig plekje met tal van vegetarische en veganistische gerechtjes is Restaurante Vegetariano Cañadú. Dit restaurant ligt aan een van de mooiste pleinen in Málaga, Plaza de la Merced. Je kan hier al voor zo’n 10 euro genieten van een lekkere lunch. Alle gerechten zijn geïnspireerd door Spaanse, Europese of Oriëntaalse invloeden en zijn naast creatief, erg gezond. Het is gelegen vlakbij de geboorteplaats van Picasso en daarom goed te combineren met een bezoek aan het Picassohuis. Dus heb je zin in een bijzondere gezonde maaltijd, dan is dit typische Zuid-Spaanse plekje zo knus en gezellig dat het zeker de moeite waard is om eens langs te gaan. Ben je er op donderdag, vrijdag of zaterdag? Dan kun je ook genieten van live muziek.

Locatie
Plaza de Merced 21
29012 Málaga
Website

Openingstijden
Zondag t/m donderdag: 19.30–23.00 uur
Maandag t/m donderdag: 13.30–16.00 uur
Vrijdag t/m zondag: 13.30–16.30 uur
Vrijdag en zaterdag: 20.00–0.00 uur

Tip

– Geen zin om in een restaurantje te zitten, maar je wilt wel een lekkere lunch? Ga dan eens langs bij La Canasta. Deze bakkerij heeft enorm veel soorten lekker brood en andere lekkernijen. Om lekker uit te rusten loop je in tien minuutjes naar Jardines Picasso, een mooi park waar je van je lunch, omgeving en het zonnetje kunt genieten.

Comments are closed.