Lunchen in Malaga

Van alle magnifieke indrukken tijdens je tijd in de stad krijg je trek! Daarom is het ’s middags tijd om lekker te lunchen in Malaga. Van vegetarische plekjes tot de internationale keuken, in Málaga vind je het allemaal. Hieronder lees je een aantal leuke plekjes die Magnifiek Malaga aanraadt.

Brunchit

In dezelfde straat als Julia Bakery vind je Brunchit. Dit moderne restaurantje is geopend in november 2015 en verkoopt heerlijke en verschillende gerechten. De eigenaresse Lydia Nieto en haar Italiaanse partner hebben ervoor gekozen om verschillende invloeden terug te laten komen in hun keuzes, zo is er voor iedereen wat wils. De nadruk ligt op Italiaanse gerechten, want daar is de chef het beste in. Hij heeft ervaring met koks als Jamie Oliver dus dat zorgt voor verrassende ervaringen. Door de open keuken kun je als bezoeker zien waar jouw bestelling gemaakt wordt. Heerlijke focaccia’s, salades, burgers, pizza’s, smoothies en drankjes, Brunchit heeft het allemaal. Leuk om te weten is dat het een erg modern plekje is. Op verschillende plekken kun je je telefoon of laptop opladen, er is toegang tot de WiFi en er zijn tablets te gebruiken.

Locatie
Calle Carreteria 46
29008 Málaga
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 16.00 uur

La Machina

Gelegen aan het strand in de wijk Pedregalejo ligt La Machina. Terwijl je geniet van het mooie uitzicht over zee, bestel je de drankjes, broodjes, salades, wok gerechten of nog meer lekkers. De keuken bij La Machina is internationaal georiënteerd, maar alle ingrediënten komen uit de buurt van Málaga. Grappig om te weten is dat twee goede vrienden in 1992 het concept Gorki Selección gestart zijn. La Machina is hier sinds 2015 één van de nieuwste onderdelen van. De andere restaurants in Málaga zijn ook zeker de moeite waard. Luis en Gonzalo delen hun passie voor goed eten graag met hun klanten en dat proef je. Een aanrader is de huisgemaakte guacamole met nachos. Lekker in combinatie met een ‘caña’, een Spaans biertje voor maar €1,60. Heerlijk, met het geluid van de golven op de achtergrond.

Locatie
Paseo Marítimo El Pedregal 42
29008 Málaga
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 12.00 – 02.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.00 – 02.00 uur

Restaurante Vegetariano Cañadú

Een gezellig plekje met tal van vegetarische en veganistische gerechtjes is Restaurante Vegetariano Cañadú. Dit restaurant ligt aan een van de mooiste pleinen in Málaga, Plaza de la Merced. Je kan hier al voor zo’n 10 euro genieten van een lekkere lunch. Alle gerechten zijn geïnspireerd door Spaanse, Europese of Oriëntaalse invloeden en zijn naast creatief, erg gezond. Het is gelegen vlakbij de geboorteplaats van Picasso en daarom goed te combineren met een bezoek aan het Picassohuis. Dus wil je lunchen in Malaga en heb je zin in een bijzondere gezonde maaltijd, dan is dit typische Zuid-Spaanse plekje zo knus en gezellig dat het zeker de moeite waard is om eens langs te gaan. Ben je er op donderdag, vrijdag of zaterdag? Dan kun je ook genieten van live muziek.

Locatie
Plaza de Merced 21
29012 Málaga
Website

Openingstijden
Zondag t/m donderdag: 13.15 – 16.00 en 20.00 – 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 13.15 – 16.00 en 19.30 – 23.30 uur

Tip

– Geen zin om in een restaurantje te zitten, maar je wilt wel een lekkere lunch? Ga dan eens lunchen in Malaga bij La Canasta. Deze bakkerij heeft enorm veel soorten lekker brood en andere lekkernijen. Om lekker uit te rusten loop je in tien minuutjes naar Jardines Picasso, een mooi park waar je van je lunch, omgeving en het zonnetje kunt genieten.

Comments are closed.