Kerst in Malaga

Bezoek je rond de kerst Malaga? Overdag kan je in Malaga met kerst lekker genieten van een zonnetje en ‘s avonds de kerstsfeer proeven. Zodra er informatie bekend is over kerst 2020 in Malaga, zal dat op deze pagina te vinden zijn.

!Ideetje! Wanneer je met kerst in Málaga bent is het leuk de stad te bekijken met al haar mooie lichtjes en kerststallen en meteen meer te weten te komen over de bezienswaardigheden. Met de verrassende stadwandeling van Magnifiek Málaga kom je ook meteen achter leuke plekjes, restaurantjes, mooie pleintjes en gezellige terrassen. Voor meer informatie over deze wandeling en de prijs kun je kijken op stadswandeling.

Zonnige kerst

In Malaga kan het in december zo warm zijn, dat je zelfs overdag nog kan zonnen op het strand. Ja, ja, in december!! Ondanks dit is de stad helemaal in kerstsfeer. Een witte kerst zal het dus niet worden. Overigens kom je in Malaga ook zeker wel in de kerstsfeer door de vele lichtjes en de versieringen in de stad.

Kerstsfeer

Begin november wordt in Malaga al begonnen met het aanbrengen van de lichtjes. Ieder jaar weer is het een waar spektakel. Eind november ontsteekt de burgmeester van Malaga alle lichtjes in de stad. Er hangen in de stad rond de 4 miljoen lichtjes. Je kan dus wel zeggen dat Malaga een echt lichtjesparadijs is tijdens de kerst. Op de Plaza de la Constitucion staat een enorm grote verlichte kerstboom en verder hangen door de hele stad kerstversieringen boven de straten.

Naast de vele lichtjes in de stad staan er ook overal kerststallen. Van levensgrote tot wat kleinere kerststallen, overal in de stad zijn ze te vinden. Alleen al in het historische centrum zijn er 20.

Rond kerst vind je overal in Malaga kraampjes waar je lekkernijen kan kopen. Iets waar je in deze periode echt niet omheen kan.

Lichtjes overal

28 november is de dag dat de burgemeester van Malaga alle lichtjes zal ontsteken in de stad. Om 18:00 begint het op Plaza de la Constitucion met het aansteken van de lichtjes en wordt vervolgd door optredens. Het wordt uiteindelijk afgesloten met een feest.

Kerstmarkten

Door heel Malaga zijn er verschillende kerstmarktjes. Een traditionele kerstmarkt is te vinden aan de Paseo del Parque. Op deze markt zijn allerlei kerstspulletjes en kerstcadeautjes zoals sieraden, boeken en lederwaren te vinden.

 Leuk om te doen..

Een traditie die hoort bij de Spaanse kerst zijn de Belens, oftewel kerststallen. In Málaga kan je er rond de 45 verschillende vinden. Als je in Málaga bent met kerst, is het leuk om een route te doen langs de verschillende kerststallen. Alle 45 is misschien wat veel.. Als de informatie beschikbaar is dan zullen we een rijtje met de meest bijzondere belens voor je opstellen.

Zoete lekkernijen

Spanjaarden zijn dol op zoetigheid en dat merk je ook weer goed op straat, bij kerstmarktjes en in de supermarkten, je kan er niet omheen. Chocolade bonbons, fruitsnoepjes en heel veel turron. Turron is erg vergelijkbaar met nougat en wordt in Jijona (regio Valencia) gemaakt. Rondom kerst kan je dit lekkere zoete goedje in heel veel formaten en soorten overal kopen. Verder worden er ook veel ‘polvorones’ gegeten. Dit zijn eigenlijk een soort koekjes (bloem, boter en suiker) die in allerlei smaken worden aangeboden (citroen, chocolade, amandel, kaneel etc.)

Tips
  • Hou in gedachte dat de winkels op 25 december zijn gesloten.
  • Ben je met je kinderen in Malaga rond de kerst? 2e kerstdag is het Bioparc Fuengirola, zo’n 32 km verwijderd van Malaga, vaak gewoon geopend. Een leuk uitje met het gezin!

Comments are closed.