Trein in Malaga

Of je nu in de omgeving van de stad Malaga per trein een leuk dorpje/stadje wil gaan ontdekken of dat je bijvoorbeeld met de hogesnelheidslijn de koninklijke stad Madrid wil bezoeken, op deze pagina vind je meer informatie over reizen met de trein vanaf Malaga.

Omgeving Malaga ‘Cercanías’

‘Cercanías Málaga- Renfe’ is een zeer modern hogesnelheidsnetwerk van regionale treinen die rondom de stad Malaga rijden. Het is de perfecte manier om op een snelle en goedkope manier leuke plekjes buiten de stad Málaga te bezoeken.

In elk treinstation staan automaten waar je op een makkelijke manier je treinkaartje kunt aankopen. Je hebt dit kaartje nodig om toegang te krijgen tot het perron. De trajecten zijn verdeeld in 4 zones, die je hier kan vinden.

Kosten trein
Enkele reis

Zone 1/2: € 1,75
Zone 3: € 2,00
Zone 4: € 2,65

Zowel de vertrek- en aankomsttijden als de prijzen kan je vinden op de website.

Spoornetwerk van Malaga

Het gehele netwerk bestaat uit 2 lijnen, namelijk de lijn C-1 en C-2. De lijn C-1 rijdt 31,35 km langs de kustplaatsen aan de Costa del Sol. De C-1 lijn rijdt van ‘Málaga Centro-Alameda’ met Fuengirola als eindstation. De trein passeert een aantal belangrijke haltes zoals Benalmádena, Torremolinos, Aeropuerto (luchthaven) en Plaza Mayor (openlucht winkelcentrum).

De lijn die 38 km in het totaal aflegt, beginnend bij het station María Zambrano is de lijn C-2. De trein stopt onder andere bij tussenstations Pizarra en Cártama, de laatste halte is Álora. De meeste treinen rijden tussen 5.20 u en 23.30 u.

Lange- afstands- of hogesnelheidstrein

Buiten de lokale treinen zijn er in Malaga ook twee hogesnelheidstreinen, namelijk de AVANT en de AVE (Renfe). Malaga staat dankzij deze treinen in verbinding met grote steden in Andalusië en erbuiten. De treinen komen langs steden als Sevilla, Córdoba, Madrid en Barcelona.

Het verschil tussen AVANT en AVE?
De AVANT is hogesnelheidstrein die minder lange afstanden aflegt en bij meer tussenstations stopt dan de AVE. Hierdoor zijn de treintickets van de AVANT goedkoper en duurt de reis langer ten opzichte van de AVE.

Verkooppunten trein Malaga
De treintickets kan je ofwel aan het loket kopen in het station ofwel online. In beide gevallen kan je zowel eerste als tweede klas reizen.

Tips (Cercanías)

• Met de lijn C-1 ben je binnen 18 minuutjes op de luchthaven.
• Probeer niet met groot geld te betalen aan de automaten, want hij geeft enkel kleingeld terug.
• Gooi je treinkaartje niet weg! Je hebt het terug nodig om bij je bestemming het perron weer te kunnen verlaten.
• Het is toegestaan een fiets mee te nemen in het eerste rijtuig van de trein.

Comments are closed.