Strand van Malaga

Als zonneaanbidder zit je in Malaga goed. Met gemiddeld 300 zon dagen per jaar, kan je heel wat dagen op het strand van Malaga liggen, genieten! Gelukkig kent Malaga veel mooie en leuke strandjes. Magnifiek Malaga heeft de mooiste voor je uitgezocht. Vamos a la playa!

Strand Playa del Campo de golf

Playa del Campo is populair voor kitesurfers. Het is natuurlijk afhankelijk hoe de wind staat maar meestal zie je hier veel surfers in de zee. Ben je in Malaga en houd je van kitesurfen? Dan is een dagje op Playa del Campo, een goed ideetje. Je kan er kijken naar de kitesurfers, of zelf een paar lessen nemen en de golfen ingaan!

Tip

We hebben ook een bijzondere digitale fietsroute die onder andere langs de strand van Malaga gaat. Kijk voor meer informatie en een gratis preview op onze fietsroute pagina.

Playa Pedregalejo

Playa Pedregalejo is een echte aanrader tijdens je vakantie in Malaga. Het bestaat uit allemaal kleine strandjes. Pedregalejo is van oudsher een vissersdorp, en op het strand vind je nog allemaal authentieke vissersbootjes. Langs de boulevard vind je gezellige restaurantjes waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. Naast de gezellige boulevard kan je in Pedregalejo ook het langst genieten van de zon. Aan de zee, ligt een oud badhuis, omgetoverd tot restaurant/bar, waar je kan genieten van de laatste zonnestralen.

Playa de la Malagueta

Playa de la Malagueta, ligt in de gelijknamige wijk la Malagueta. Het strand is 1200 meter lang en er is bijna altijd wel plek. Zelfs op de drukkere dagen. Op het strand zijn toiletten aanwezig en douches. Gezellig is dat je er verschillende restaurantjes en barretjes kan vinden voor een lekker verfrissend drankje of een hapje eten. Heel fijn is dat het ook op loopafstand van het centrum is gelegen waardoor je in zo’n 30 minuten (een leuke wandeling door een parkje en over de boulevard) bij het strand uitkomt. Playa de la Malagueta is makkelijk te herkennen, want er staat in grote zandletters Malagueta op het strand.

Playa del Cuervo

Ongeveer 7 km vanaf Malaga centrum, vind je dit knusse strandje. Het strand is vernoemd naar de grote klif die in het water ligt. Het is een gezellig strandje, en je kan het makkelijk bereiken per fiets of met de auto. Op het strand zijn geen barretjes aanwezig, wel zijn er een paar douches.

Playa el Candado

Naast de haven, ligt het strand el Candado. Het is een mooi zandstrand, met douches, ligbedden en parasols. Leuk om te combineren met een bezoekje aan de haven!

Playa Guadalmar

Playa Guadalmar ligt dicht bij Malaga. Het is een wat kort en smal strand, maar daardoor wel gezellig. Er zijn een aantal plekken waar je ook als nudist kan zonnen, maar dit staat met borden aangegeven. Ook Guadelmar is erg geliefd onder de kitesurfers.

Playa la Misericordia

Het langste strand van Malaga is la Misericordia, 2000 meter lang, en ligt net buiten het centrum van Malaga aan de westkust. Op playa de la Misericordia komen vooral locals. Het is nog niet erg bekend is bij de toeristen. Langs het strand loopt de boulevard Paseo Maritimo Antonio Banderas, waar je verschillende restaurantjes tegenkomt. Ook zijn er op de boulevard speeltoestellen voor kinderen gemaakt, en vind je aan het einde van de boulevard zelfs een klein waterparkje. Genoeg te beleven voor jong en oud dus!

Comments are closed.