IJssalons in Malaga

Ijsjes eten hoort bij vakantie! Zeker in Malaga, met haar 300 zon dagen per jaar. Gelukkig heeft Malaga genoeg ijssalons waar je kan genieten van een lekker koud ijsje. Dus… zonnebrilletje op, ijsje halen en genieten maar!

Freskitto

In 2005 opende Freskitto haar deuren in Malaga. Een droom die uitkwam voor de eigenaar. Eigenaar José Antonio Romero werkte als 15 jarig jongetje in de zomermaanden in een ijswinkel. Hij vond dit zo leuk dat hij elke zomer terug bleef komen om in de ijswinkel te werken. Jaren later ging hij studeren maar hij wist, ik wil een eigen ijssalon! In 2005 kwam dan eindelijk zijn droom uit en opende hij zijn eigen ijssalon Freskitto! Bij Freskitto kan je ijs krijgen met verschillende smaken en texturen, maar de basis is Italiaans ijs. Ga jij voor een traditionele smaak als Stracciatella of toch een bijzondere smaak zoals Ferrero Roché ijs?

Openingstijden
Ma t/m zo van 12.00 – 1.00

Adres
Calle Granada 55

Casa Mira

Casa Mira zit al sinds jaar en dag in Malaga en is misschien wel de bekendste ijssalon in Malaga. Het is een echt familiebedrijf en al sinds 1980 hebben verschillende generaties in het bedrijf gewerkt.
Casa Mira is begonnen met het verkopen van turron en ijs op straat. Inmiddels hebben ze twee winkels. Een moderne winkel, waar je aan de bar van je ijsje kan genieten, en een authentieke ijssalon waar vooral de oudere Malagueños komen omdat je hier lekker kan zitten. Als ijsliefhebber moet je zeker een bezoekje brengen aan Casa Mira. Het ijs zit in afgesloten bakken, dus het is een verrassing hoe je ijsje er uiteindelijk uit zal zien. Op borden staan alle verschillende smaken, waaruit je kan kiezen. Als je hier naartoe gaat is het turron ijs een echte aanrader, de specialiteit van het huis! Casa Mira is geliefd onder de lokale bevolking, dus een echte Malaguenese ijsspot!

Openingstijden
Ma t/m zo van 10:00 – 23:00

Locatie
Calle Marqués de Larios 5

La Yogurteria

Frozen yoghurt, iets wat helemaal hip en happening is in Spanje en waar de Spanjaarden dan ook erg gek op zijn. Bij la Yogurteria kan je kiezen tussen verschillende smaken frozen yoghurt, en vervolgens kan je ook zelf je toppings kiezen! Je kan het dus zo bont maken als je zelf wil. Hou je van zoetigheid? Dan kan je als topping chocola, koekjes, snoepjes en andere zoetigheden kiezen. Wil je meer een healthy variant, dan kan je kiezen voor fruit als topping. Zo kan je dus je favoriete ijsje samenstellen! Geniet er van!

Locatie
Paseo de Antonio Machado

Moka

Het ijs van Moka wordt gemaakt met de beste producten. Verse vruchten, de lekkerste Belgische chocola, noten, verse melk, room en kaas.. en elke dag wordt het ijs vers bereid. De lekkerste smaken hebben ze in de vitrines staan. Kinderbueno, turron ijs, yoghurt ijs, spekjes ijs en ga zo maar door. Van traditionele smaken tot vernieuwende smaken… Moka heeft het bijna allemaal!

Locatie
Calle Gaucin 32
Website

Kalúa

IJssalon Kalúa heeft meer dan 40 verschillende smaken ijs. Je zou denken dat je favoriete smaak er dan wel tussen moet zitten. Al het ijs wordt elke dag zelfgemaakt. De eigenaar van Kalúa heeft van zijn passie zijn werk gemaakt. De smaken gaan van stracciatella tot red velvet. Heb je geen zin in een ijsje? Dan kan je ook kiezen voor een frozen yoghurt! Of een lekker kopje koffie, terwijl de kinderen genieten van een ijsje.

Openingstijden
Ma t/m zo van 12:00 – 1:00

Locatie
Calle Fuencarral 131
Website

Risón

Een ijssalon en café in één, en in de zomer hebben ze ook nog een lekker terras waar je kan genieten van je ijsje op het terras. Risón is een gezellige ijssalon, en nog maar net geopend in Malaga. Je kan hier kiezen voor een lekker ijsje, maar heb je daar geen zin in, dan hebben ze ook heerlijke crêpes. Een nog beter idee is natuurlijk een crêpe mét ijs. De vitrine met ijs ziet er uit als een feestje. Het ijs wordt vers gemaakt, met smaken als aardbei en chocolade.

Openingstijden
Zo t/m do van 13:00 – 0:00
Vrij t/m za van 13:00 – 2:00
Zo van 13:00 – 0:00

Locatie
Calle Jose Iturbi
Website

Comments are closed.