Soho Malaga

Naast de Río Guadalmedina en onder de Alameda Principal is de, door locals zelfuitgeroepen, wijk Soho te vinden. Deze artistieke wijk is een verzameling van hippe winkels, coole cafés en een hoop creatieve concepten.

Soho wat?

Soho’s vind je in meerdere steden en landen. Het is vaak een multicultiurele wijk met veel artistieke invloeden. De wijk Soho in bijvoorbeeld Londen is erg bekend, maar ook SoHo in New York. Daarnaast vind je in Hongkong en Peking een soho. En nu dus ook in Malaga…

De wijk wordt Soho Málaga genoemd, maar ook wordt het aangegeven als “Soho, Barrio de las Artes”, oftewel “Soho, wijk van de kunsten”. Eind jaren ’00 ontstond het idee onder de creatieve locals om een creatief district te creëren. Onder deze groep bevond zich onder andere de directeur van het kunstcentrum CAC. Op deze manier werd de voormalige achterstandswijk omgetoverd tot kunstzinnig centrum.

room-mate-lola-soho-malaga

Slaap lekker!

Besluit je in Soho een accommodatie te zoeken? Dan is Hotel Room Mate Lola een aanrader. Dit viersterrenhotel is in hartje Soho gelegen. De kamers zijn ruim met een zitje en heerlijk zachte bedden. Het is een fijne uitvalbasis wanneer je Soho en Málaga wilt ontdekken. Behalve een klein restaurantje, vind je in het hotel ook een heuse chill-room en vergaderzaaltje. Een aanrader is om het ontbijt te skippen en de wijk in te gaan!

Hapje eten & drinken

Picnic

Elk moment van de dag kun je terecht bij Picnic. Het voelt er een beetje aan als een huiskamer. Fijne hoekjes waar je plaats kunt nemen en aardige eigenaren. Je kunt er ’s avonds smullen van een hamburger of juist de dag beginnen met een bagel. De hapjes en drankjes zijn Amerikaans georiënteerd; zo kun je er ook van cupcakes genieten. De speciale brownie is een aanrader! Leuk weetje: de keuken vind je in de caravan!

Locatie
Calle Barroso 10
29001 Malaga
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 09:30-23:30

Señor Lobo Café

Een lekker alternatief met hipstertouch plekje in Soho is Señor Lobo. Het is een goed plekje om je dag in Malaga uit te stippelen met een kopje koffie. Ook de lunchmenu’s zijn aanraders. Leuk weetje: regelmatig verandert de kunst op de muren bij Señor Lobo Café. Lokale artiesten mogen dan hun kunst op de muren tentoon stellen.

Locatie
Calle Somera 10
29001 Malaga
Website

senor-lobo-malaga

Shoppen

The Place Soho

Een heel cool concept in de wijk is The Place Soho. Je kunt hier terecht om de haren te laten knippen, een tattoo te zetten, maar ook om vintage kleding en streetwear te shoppen en graffitibussen aan te schaffen. Er is ook een heel skategedeelte!

Locatie
Calle Córdoba 6
29001 Malaga
Website

Openingstijden
Ma t/m za van 10:30-14:00 en 16:30-21:00
Gesloten op zondag

the-place-soho

En… natuurlijk kunst!

CAC

Het Centro de Arte Contemporáneo de Málaga (CAC) is een aanrader wanneer je de wijk Soho ingaat. Regelmatig vinden er bijzondere en unieke exposities plaats van bekende en minder bekende kunstenaars. In 2003 opende het centrum en sindsdien is het CAC een succes. Behalve dat het Malaga meer op de culturele kaart zette, droeg het ook bij om dit deel van de stad op te poetsen. Leuk weetje: loop buiten een rondje om het CAC en je komt allerlei bijzondere street art tegen!

Locatie
Calle Alemania (zonder nummer)
29001 Malaga

cac-malaga

Openingstijden
Winter
Di t/m zo van 10:00 – 20:00
Gesloten op maandag

Zomer (21 juni t/m 6 september)
Di t/m zo van 10:00 – 14:00 en 17:00 – 21:00
Gesloten op maandag

Prijs
Gratis

street-art-malaga-soho

Street Art

Een kenmerk van Soho is dat er veel street art te vinden is. Rondom het CAC zijn muren beschilderd en ook de twee hoge gebouwen hebben twee mooie platen. In verschillende straatjes zal je tegen kunst aanlopen, sommige met een duister karakter. Eén van de grote namen die de spuitbus uit de tas heeft gepakt, is OBEY. Misschien ken je deze naam als kledingmerk, maar eerder dan dat was de street artist en illustrator Frank ShepardFairey. Onder deze naam spoot hij en later kwam het merk erbij. Grappig weetje is dat de gemeente artiesten betaalt om de wijk te bespuiten. Het project heet MAUS (Malaga Arte UrbanoSoho). Wandelend door de wijk kom je behalve OBEY nog een hoop andere internationale artiesten tegen. Via deze handige PDF kom je langs de mooiste kunstwerken van Soho.

Comments are closed.