Museo Automovilistico Malaga

Een bijzondere collectie van auto’s, verdeeld in verschillende thema´s. Het museum heeft een grote collectie, 94 voertuigen en daarnaast ook een unieke tentoonstelling van vintage fashion. Het museum Automovilistico Malaga laat de verschillende stijlen van kunst zien uit de 20e eeuw.

Een spectaculair museum..

Het Tabacalera, waarin het museum zich bevindt is een spectaculair gebouw met een bijzondere collectie. Het is een voormalige tabaksfabriek uit 1923. Het museum heeft een collectie van meer dan 94 voertuigen, niet gepubliceerde werken van hedendaagse kunst, sculpturen en installaties gemaakt van onderdelen uit de motorwereld. Het is een geweldige combinatie van historie, kunst en cultuur.

Collectie auto’s

Het museum is ingedeeld in verschillende ruimtes met verrassende collecties.

Belle Epoque

De eerste collectie die te zien is de ‘Belle Epoque’. Deze collectie laat modellen zien van het einde van de negentiende eeuw tot begin eerste wereldoorlog. Dit waren de eerste jaren van de auto, als opvolging van paard en wagen. In deze tijd geloofden nog maar weinig mensen in het bestaan van de auto.

The golden 20’s

The golden 20’s, ook wel bekend als ‘The Roaring Twenties’. In deze periode kwam er interesse van de mensen om auto’s aan te passen, als uiting van elegantie en verleiding.

Art Deco

Art deco, the golden age van de auto. Deze jaren worden gekenmerkt door de kunststijl art deco. Dit is ook duidelijk terug te zien in de auto’s. De auto’s werden getransformeerd tot echte meesterwerken. Automovilistico Malaga heeft elf voertuigen in de collectie, waaronder een Mercedes uit 1937 en een Bugatti uit 1936.

Popular cars

De stedelijke en middenklasse begonnen om praktische redenen om kleinere auto’s te vragen, bijvoorbeeld voor de arts of apotheker van het dorp. Het museum heeft een collectie van negen van deze ‘kleine’ voertuigen.

Design cars

De design cars is een unieke collectie in het museum. Deze modellen zijn ontworpen door de grootste auto ontwerpers en zijn gemaakt met als doel indruk te maken.

Dreamcars

De collectie dreamcars heeft de mooiste Amerikaanse auto’s. Hoogtepunt van deze ruimte, en misschien wel van het museum, is de collectie Cadillacs. Een bekende die in deze auto reed, was Elvis Presley. Mede door hem zijn deze auto’s zo bekend geworden.

The alternative energies

‘De auto’s die de wereld hadden kunnen veranderen’. De zonnewagen, de waterstofauto en de air car zijn allemaal modellen speciaal ontworpen voor het museum. De auto’s die te zien zijn in de collectie ‘Dolce Vita’ laten de speeltjes zien van succesvolle acteurs, actrices, beroemdheden en playboys.

Tuning

Car tuning, iets wat in de Verenigde Staten erg populair is onder jongeren. Jongeren transformeren oude vervallen auto’s tot spectaculaire creaties. Het museum heeft zeven van deze voertuigen in haar collectie.

Events

Naast de grote collectie van auto’s, biedt het museum ook de ruimte voor events, themadiners, en zelfs je bruiloft kan je hier vieren! Stel je voor… je bruiloft in een prachtige kapel, geïnspireerd door de Moulin Rouge met de romantische Parijse sfeer.

Fashion & design

Voor de modevrouwen onder ons heeft het museum ook genoeg te bieden. Zo heeft het museum een tentoonstelling waar de mode van de grote diva´s van de 20e eeuw te zien is. Beroemdheden uit de wereld van muziek, theater, film en glamour, onder andere van Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Marlene Dietrich en Eva Peron. Naast deze tentoonstelling heeft het museum ook een grote collectie aan vintage hoeden en koffers.

Car rental

Voel je als een echte ster! Het is mogelijk om een auto te huren voor bijvoorbeeld een bruiloft, een tourtje door Malaga met je vrienden of een vrijgezellenfeest. Zie je jezelf al rijden in zo’n gave auto met je vrienden door Malaga? Een unieke ervaring!

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10.00 – 19.00
maandags gesloten

Prijzen

Ticket met gids: €10,-
Volwassenen: €7,50
Studenten, 65+: € 5,50

Locatie

Museum Automovilistico Malaga
Av de Sor Teresa Prat, 15
29003 Malaga
Website

Comments are closed.