Centro de Arte Contemporaneo (CAC)

Kunstliefhebbers opgelet! Bij een stedentrip naar Malaga is een bezoekje aan het Centro de Arte Contemporaneo (CAC) zeker de moeite waard. Dit is een museum waar je allerlei moderne kunst kunt bewonderen. Video’s, foto’s, schilderijen en niet geheel onbelangrijk … entree is gratis!

Het museum

De opening van het museum was een initiatief van de gemeente van Malaga. Zij wilden graag dat de visuele kunst uit de 20ste en 21ste eeuw bekender werd en meer gepromoot werd. Om die reden werd het museum in februari 2003 geopend.
cac

Collectie

De vaste collectie bestaat uit ongeveer 400 kunstwerken, maar deze blijft groeien. De eigenaar heeft namelijk een leensysteem waarbij kunstenaars hun kunst tijdelijk aan het museum kunnen uitlenen.
De collectie laat de verschillende kunststijlen van de afgelopen eeuw zien en focust daarin vooral op de laatste decennia. Er is van alles te zien! Zo kun je niet alleen foto’s en schilderijen bewonderen, maar ook bijvoorbeeld films en beelden. De vaste collectie bestaat uit stukken van zowel nationale als internationale kunstenaars.
Naast de vaste collectie zijn er ook altijd interessante tijdelijke exposities te bewonderen. Neem een kijkje op de website om te zien welke tijdelijke exposities er zullen zijn als jullie in Malaga zijn.

De oude groothandel

Het museum is gevestigd in een oude groothandel. Deze groothandel werd in 1939 gebouwd en is maar liefst 6000 vierkante meter groot. Het gebouw telt twee verdiepingen en loopt in een soort punt. In 1983 werd er besloten om van een gedeelte in dit gebouw een museum te maken. Na een aantal jaren, werd in 2003 dan eindelijk het museum geopend. Het museum is uiteindelijk 2400 vierkante meter groot geworden. Dit klinkt misschien heel groot, maar het museum is erg ruim opgezet. Verwacht daarom niet dat je uren doorbrengt in dit museum.

Handig om te weten

Als je graag een bezoekje aan dit museum wil brengen, is het handig om de volgende informatie te weten.

Locatie
Het museum is te vinden dichtbij de haven naast een rivier.

Centro de Arte Contemporaneo de Malaga
Calle Alemania (zonder nummer)
29001 Málaga
Website

Openingstijden
Di t/m zo van 10:00 – 20:00 (winterperiode)
Di t/m zo van 10:00 – 14:00 en 17:00 – 21:00 (zomerperiode)

Prijs
Gratis!

Tips

– Ben jij wel fan van mooie musea? Neem dan een kijkje op de pagina musea en kom erachter welke musea Malaga jou nog meer te bieden heeft.
– Bezoek je het museum toevallig rond etenstijd? Dat komt goed uit! Er zit namelijk bij het museum een restaurant waar je na afloop even lekker een hapje kunt eten.
– Wil je dit museumbezoek combineren met een bezoekje aan het strand. Dat kan makkelijk, het museum ligt namelijk dichtbij het strand. Neem een kijkje op de pagina strand en zie wat er allemaal te zien en doen is bij het strand.

Comments are closed.