Hardlopen in Malaga

Hardloopliefhebbers hebben het goed in Malaga: je hebt er niet alleen veel verschillende locaties waar je heerlijk kunt hardlopen, ook organiseert Malaga ieder jaar een marathon voor de fanatiekelingen!

Genieten op de boulevard

In Málaga zijn er veel plaatsen waar je buiten kunt hardlopen. Aangezien Malaga aan de kust ligt, is het strand en de boulevard zonder twijfel een van de favoriete plekken om te hardlopen. In de zomer is het heerlijk om ‘s ochtends en/of ‘s avonds over de boulevard uit te waaien. Wanneer het wat koeler weer wordt, is het ook overdag gezellig druk door de vele hardlopers. De boulevard is vlak en daarom gemakkelijk om te rennen. Je ziet hier zowel beginners als gevorderde sporters.

Hardlopen door de parken

Het park van Malaga, ook wel Parque de la Alameda, is populair onder de mensen die beginnen met hardlopen. Het park is niet zo groot, maar er wordt veel gesport. Het park is heel gemakkelijk te bereiken, omdat het in de buurt van het centrum is. Tijdens het sporten kun je genieten van de bloemen, vogels, wandelaars, picknickers en andere hardlopers in het park.

Parque Natural Montes de Málaga

Parque Natural Montes de Málaga is een natuurpark buiten het centrum van Malaga. In tegenstelling tot de drukte in de stad, kun je in dit park genieten van de rust. Dit gebied heeft veel hellingen en is daarom het meest geschikt voor de ervaren hardlopers. Wanneer je het hoogste punt bereikt, zul je ongeveer duizend meter hoog zijn. Hier kun je ook goed fietsen en wandelen.

Desembocadura del Guadalhorce

Ten westen van Malaga ligt ‘Desembocadura del Guadalhorce’. Dit is een parcour in de buurt van het atletiekstadion Estadio Ciudad de Málaga. Op deze vlakke route van enkele kilometers, kan iedereen openbaar trainen. Deze route is omringd door meren en je kunt er tijdens het hardlopen genieten van de vele vogels die in dit gebied leven.

Marathon

Loop je wel eens hard, maar wil je eigenlijk een keer je grenzen verleggen? Dan is meedoen aan de marathon in Malaga een leuke optie! Ieder jaar wordt er in december een marathon gehouden in Malaga. De echte fanatiekelingen kunnen zich opgeven op de website van Maraton Malaga. Je hoeft geen topsporter te zijn om mee te doen! Ook zonder veel ervaring kun je mee lopen! Op dezelfde dag als deze marathon, kunnen de kinderen meelopen met de georganiseerde kinderrace!

Hardlopen in het donker

Ieder jaar wordt in Malaga de nachtrace ‘Night Trail Montes De Malaga’ georganiseerd. Deze route wordt ‘s avonds in het donker gelopen en vindt plaats rond november. Je geniet hier tijdens het hardlopen van de mooiste highlights in het donker van Malaga. De route is ieder jaar rond de 20 kilometer met daarbij ongeveer 700 hoogtemeters. Dit is een route voor gevorderden, maar ook zonder hardloopervaring kun je meedoen. Je mag er zelfs maximaal 3 uur over doen! Het geld wat opgehaald wordt, gaat naar goede doelen. Meer informatie en opgeven kan via de site van Chiprunning.

Comments are closed.