Winter in Malaga

Even weg van de kou in Nederland? Malaga is een leuke optie wanneer je de zon wilt opzoeken in de winter. Magnifiek Malaga geeft je een aantal tips en verrassende weetjes over de winter in Malaga!

Zonnige winters

Het weer in Malaga is fantastisch! Malaga heeft vrij veel zonnige dagen in de winter. In het noorden van Malaga bevinden zich veel bergen en in het zuiden is de zee te vinden. De bergen zorgen ervoor dat de warme lucht vanuit Afrika bij Malaga blijft hangen.Dit creëert in de winter temperaturen van gemiddeld rond de 15 graden. Dat klinkt al als een goede reden om Malaga te bezoeken!Het is dan misschien niet warm genoeg om te zwemmen, wel kun je heerlijk lunchen aan het strand in de zon. Wat is er beter dan in februari lunchen in de zon aan het strand, met de golven in de verte?

Liever wintersport?

Houd je van de zon, maar twijfel je nog om misschien toch op wintersport te gaan? Malaga is een geweldige optie als je op zoek bent naar een vakantie die het prachtige weer en het wintersporten combineert! Op 100 km afstand van Malaga bevinden zich de Sierra Nevada bergen inclusief mooie skipistes, dus ook skiën en snowboarden is een optie in Malaga.

Kerst en oud en nieuw

Kerst is een mooie tijd om in Málaga te zijn. De straten zijn mooi versierd en hebben een feestelijke sfeer. Malaga is een echt lichtjesparadijs tijdens Kerst. Er staat ook een enorm grote verlichte kerstboom op de Plaza de la Constitución. Ook zijn er in Malaga rond kerst veel kerstmarkten. Leuk om te bezoeken! Oud en nieuw wordt anders gevierd dan in Nederland. In Spanje zul je bijna geen vuurwerk zien. Oud en nieuw wordt vaak gevierd met een uitgebreide maaltijd met de familie. Wanneer de klok twaalf keer slaat, wordt er bij elke klokslag een druif gegeten. De druiven staan voor geluk voor het komende jaar. Daarna gaat iedereen de straten op om elkaar een goed jaar te wensen. Voor meer informatie en tips over kerst en oud en nieuw in Malaga, lees de pagina Kerst.

Prijzen

Een andere reden om in de winter naar Malaga te gaan zijn de lagere prijzen! Voor een vliegticket betaal je gemiddeld de helft van wat je in de zomer zou betalen. Daarnaast zijn de accommodaties ook een stuk goedkoper!
Tip: Wanneer je vliegt vanaf Niederheinn(Duitsland) of Brussel (België), kun je al een retour naar Malaga kopen voor €40!

Hapjes en drankjes in de winter

Tapas

De overheerlijke tapas blijven ook in de winter een topper! En misschien nóg wel lekkerder dan in de zomer. Stel het jezelf maar eens voor; Wat kouder weer, een tapasbar vol met locals, jassen geworpen over de barkrukken, heerlijke tapas en daarbij een Spaans biertje of rood wijntje uit de streek.

Churros

Ook worden er in de winter veel churros gegeten. Churros is een snack van gefrituurd tarwe- of aardappeldeeg. Churros worden vaak gegeten met een warme saus zoals chocolade.

Carajillo

Een typisch Spaans drankje wat lekker is in de winter om op te warmen in Spanje is ‘carajillo’. Dit is een drankje van koffie gecombineerd met brandy, whisky, likeur of rum. Hoewel het een behoorlijk sterk alcoholisch drankje is (afhankelijk van hoe de barman uit de losse pols schenkt), wordt deze in Spanje gedurende de gehele dag gedronken. Zelfs bij het ontbijt of na het avondmaal. Wil je liever een non-alcoholisch drankje? Dan is ‘Café Bombon’ een lekkere optie. Café Bombon is een zoete koffie, geserveerd in een klein glas en is in principe gewoon koffie met melk. Deze gecondenseerde melk wordt langzaam schenkend aan de café solo toegevoegd. Door deze manier van schenken ontstaat het drankje uit twee verschillende lagen. Half zwart, half wit.

Warme chocomel

In de winter is het lekker om een warme chocomel te drinken. Let wel op dat je om de goede warme chocomel vraagt! Reizigers overkomt het vaak dat ze de eerste keer bij het bestellen van warme chocolademelk dikke chocoladedrap krijgen, wat je niet kunt drinken, maar waar je bijvoorbeeld je churros in kunt dopen. Wanneer je gewone drinkbare warme chocomel wilt, vraag dan de ober om warme ‘Cola Cao’!

Cava

Tijdens kerst en in de weken rondom kerst wordt er veel cava gedronken. Cava is de Spaanse variant van de Franse champagne. Tip: Houd je van wat zoetere drankjes, kies dan de ‘Cava Semi Seco’. Wanneer je meer van droog houdt, kies dan de ‘Cava Brut Nature’ (bij deze bubbels wordt geen suiker toegevoegd).

Tips:

– Na Driekoningen (6 januari) hebben veel winkels uitverkoop!
– Ben je van plan om in Malaga te verblijven? Wij hebben een overzicht van de fijnste accommodaties in Malaga samengesteld, kijk hier voor meer informatie.

Comments are closed.