Museo de artes y costumbres populares de Málaga

Ben je een geschiedenisliefhebber of benieuwd naar hoe Malaga er vroeger uitzag? Dan is dit charmante 17de eeuwse voormalige koetshuis in hartje Málaga een must-see. Dit museum is ingedeeld in 19 kamers en is gewijd aan het stedelijke en landelijke leven van de provincie Málaga in de 19de eeuw. Het museum is vrij klein maar is vol van fascinerende exposities en informatie over de lokale geschiedenis en gewoonten.

Museo de artes y costumbres populares

17e eeuws pand

Het leuke van dit museum is dat niet alleen de collectie zelf interessant is, maar ook het pand, dit dateert namelijk uit de 17e eeuw. Onder leiding van architect Enrique Atencio is het gebouw recent gerestaureerd. Het museum is gelegen binnen de muren van het historische centrum in het ‘Mesón de la Victoria’en grenst aan de Guadalmedina rivier. Het gebouw is 2 verdiepingen hoog en er bevat een zeer mooie collectie van de geschiedenis van Málaga in de 17e eeuw. Er is ook een prachtig binnenplein, omgeven door tropische planten waar je heerlijk kan genieten van de zon.

Er heerst een leuke, rustige sfeer. De ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad, zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen!

Terug in de tijd

De eerste verdieping herbergt een landelijke omgeving. Je krijgt er meer uitleg over de lokale geschiedenis en gewoonten. Er is een collectie te zien van verschillende streekwijnen, de oogsten van in de 19e eeuw, het brood van toen, oude vissersboten en paardenkoetsen.

Op de tweede verdieping bevinden zich de stedelijke gebieden waar er oude kostuums van mannen en vrouwen, een grote verzameling poppenhuizen, toenmalige beroepen, tal van religieuze kunst en kleibeelden zijn tentoongesteld. Ook kan je grote reclameposters zien van rozijndoosjes waar er vrouwen gekleed als toen op afgebeeld zijn. Er zijn ook twee fascinerende schilderijen van de mooie Malagueña Anita Delgado te bewonderen. Anita Delgado is bekend omwille van haar bewogen leven.

Openingstijden

Maandag tot vrijdag van 10:00 tot 17:00
Zaterdag van 10:00 tot 14:00 Zondagen en feestdagen gesloten

Entree

Volwassenen: € 4 Met kortingskaart: € 2
Groepen (Minimum 10 personen): € 2
Jonger dan 14 jaar: gratis

Locatie
Museo Unicaja de Artes Populares Pasillo de Santa Isabel, 10
29005 Málaga
Website

Museo de artes y costumbres populares

Wijn uit Málaga

Op ongeveer 10 minuutjes wandelen van het museum ligt ‘La Antigua Casa de Guardia’. Deze antieke bar/restaurant is zeker een aanrader als je een liefhebber van lekkere spaanse tapa’s en zoete wijn, de typische lokale wijn. Het restaurant bestaat al sinds het jaar 1840 en is opgericht door D. José de la Guardia. Hou wel in gedachte dat je niet de eerste bent die deze authentieke bar ontdekt, er zijn je al vele schrijvers, schilders en andere artiesten voor gegaan. Ook onder het internationale publiek is dit niet langer een verborgen spot, maar toch leuk om een kijkje te nemen. Grappig is dat er weleens wordt gezegd: ´Malaga tiene dos Catedrales, una es la Eclesiástica y otra la del vino: La Antigua Casa de la Guardia´. In andere woorden, ´Malaga heeft 2 kathedralen, één is de kerkelijke en de andere is van de wijn: La Antigua Casa de Guardia

Locatie
Alameda Principal, 18
29005 Málaga

Tips
• Om alvast een beetje een idee te krijgen van wat er allemaal te zien is in dit museum kan je hier een kijkje nemen op de Website van het museum

Comments are closed.