Dag excursies

Als je voor een langere tijd in Málaga bent is het misschien leuk om wat andere gebieden en/of steden te ontdekken. Op deze pagina staan een aantal leuke steden op een rijtje die goed te bereiken zijn vanaf Málaga.

Arcos de la Frontera

Arcos de la Frontera is een mooie stad gelegen op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Malaga. Arcos de la Frontera is één van de dichtstbevolkte steden in de regio Cádiz. Arcos de la Frontera heeft een rijke geschiedenis en dit is terug te vinden in de mooie straten. Overal vind je bogen, torens, kerken en paleizen. Bijvoorbeeld Iglesia de Santa Maria de la Asunción is zeker een bezoek waard! Op de pagina Arcos de la Frontera vind je meer tips voor een dagje in deze mooie stad.

Cadiz

Op 2,5 uur rijden vanaf Malaga ligt de mooie stad Cadiz. Dit is een van de oudste steden van West-Europa en is sinds de 18e eeuw een ontzettend welvarende stad. De rijkdom uit de 18e eeuw is terug te vinden in onder andere de mooie kathedraal. Eén van de torens van de Catedral de Santa Cruz de Cádiz kun je ook beklimmen. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de mooie stad. Lees meer tips voor een dagje in deze mooie stad op de pagina Cadiz.

Córdoba

In ongeveer een uurtje ben je al in de grootste stad van Romeins Spanje; Córdoba. Wandel door de smalle straatjes van deze oude stad en neem een pauze in een van de vele gezellige restaurantjes. Deze stad staat vol met indrukwekkende bezienswaardigheden! Bezoek de derde grootste moskee van de wereld én de kathedraal die zich daarbinnen bevindt. Of bekijk de ruïnes van de vele paleizen in de oude Arabische stad ‘Al Madinah al Zahra’. En wandel door het prachtige paleis ‘Alcázar de los Reyes Christianos’. Genoeg mooie dingen te zien in Cordoba! Een retourtje met de trein kost rond € 25 en de rit duurt ongeveer een uurtje. Lees meer over Córdoba op de pagina Dagje Córdoba.

Gibraltar

Als je even zin hebt om uit de Spaanse cultuur te stappen kan dat, binnen drie uur bent je in Gibraltar waar de Britse cultuur overheerst. Beklim de rots van Gibraltar en geniet van het panoramische uitzicht over de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan, de Afrikaanse kust en de Straat van Gibraltar. Naast dit prachte uitzicht kun je op de rots ook aapjes kijken. Want het verhaal gaat dat Gibraltar in Britse handen blijft zo lang er apen leven op de rots van Gibraltar. Vanuit Gibraltar is het ook mogelijk om een boottochtje te maken en dolfijnen te spotten. Vanaf Málaga kun je een bus pakken naar La Linea de la Concepcion, hiervandaan is het nog 5 minuutjes lopen naar de grens van Gibraltar. Een retourtje kost rond de €30 en de reis duurt ongeveer 3 uur. Lees meer over Gibraltar op de pagina Dagje Gibraltar.

Granada

Een flamenco show is zeker de moeite waard om te zien in deze geweldige stad op zo’n 150 km afstand van Málaga. Als je mazzel hebt loop je zo op straat tegen een flamenco artiest aan en anders kun je een van de vele gezellige barretjes en restaurantjes een flamenco show bijwonen. Daarnaast vind je twee hoofdinvloeden terug in de prachtige gebouwen en monumenten in Granada; dit zijn Katholieke en Arabische invloeden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de kathedraal of de indrukwekkende Moorse badhuizen. En natuurlijk is een bezoekje aan het paleizencomplex ‘Alhambra’ niet te missen. Kijk voor meer informatie op Grandioos Granada. Aangezien er geen rechtstreekse treinen rijden tussen Málaga en Granada is het in dit geval slimmer om de bus te pakken. Een retourticket kost ongeveer €25 en de reis duurt zo’n 2 uur. Lees meer over Granada op de pagina Dagje Granada.

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera is een leuke optie voor een dagje weg. Vanaf Malaga is het een mooie route langs de kust en de indrukwekkende kustplaatsen. Wanneer je Jerez de la Frontera bezoekt, is het een aanrader om de typische wijnen en sherry’s te proberen uit Jerez de la Frontera. Jerez de la Frontera staat namelijk bekend om de wijnen en sherry’s. Meer tips voor een dagje in deze mooie stad, vind je op de pagina Jerez de la Frontera.

Marbella

In 45 minuten ben je van Málaga in het mooie Marbella. Als je geen auto tot je beschikking hebt, ben je met het openbaar vervoer een uurtje kwijt met reizen. Velen vinden Marbella het beste klimaat hebben van heel Spanje door de berg ‘La Concha’, die beschermt de stad tegen de koude winterse wind, maar ook van de zomerwind waardoor het warmere winters heeft en milde goede zomers. In Marbella is er genoeg te zien en te doen, zoals de luxe jachten in de haven, het heerlijke park Parque de la Alamada en werken van de bekende Salvador Dali op de straten. Daarnaast kun je ook erg goed gastronomisch genieten in Marbella en bezit ook erg leuke en hippe beach clubs waar je kunt ontspannen en genieten van het lekkere weer. Genoeg te doen dus in Marbella! Lees meer over Marbella op de pagina Dagje Marbella.

Ronda

Deze indrukwekkende oude stad is omgeven door prachtige natuurlandschappen. Een van de hoogtepunten aan jouw bezoek in deze stad zal waarschijnlijk de immense klif ‘El Toja’ met z’n prachtige uitzicht zijn. In de stad bevinden zich een heleboel indrukwekkende bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld de oudste stierenvechters arena van Spanje die nog steeds in gebruik is. Daarnaast bevinden zich in de stad drie belangrijke bruggen die zeker een bezoekje waard zijn. Ook zijn de ondergrondse Arabische baden niet te missen. Een retour met de trein kost rond de € 23 en duurt ongeveer 2 uur. Voor meer informatie over het indrukwekkende Ronda kun je kijken op de pagina Dagje Ronda.

Sevilla

Deze stad staat bekend om zijn historische centrum, het is namelijk het grootste historische stadscentrum van Europa. Daarnaast is Sevilla een artistieke stad vol cultuur en Flamenco speelt ook in deze Andalusische stad een grote rol. Er is van alles te doen in Sevilla. Wandel door de wirwar van straatjes in de voormalige joodse wijk ‘Barrio de Santa Cruz’. Bezoek het weelderige Moorse paleizen complex ‘Alzázares Reales de Sevilla’, met zijn vele kamers, tuinen en indrukwekkende architectuur. Of beklim de Torre del Oro en geniet van het uitzicht over de rivier ‘Guadalquivir’. Een treinritje naar Sevilla duurt 2u.45m voor €18.55 of 1u.55m voor €33.60 (prijzen voor retour). Wil jij voor een dagje naar het mooie Sevilla? Neem dan eens een kijkje op de pagina Dagje Sevilla.

Tips

• Voor informatie over treintickets en prijzen ga je naar de website van renfe.
• Naast de trein is het ook mogelijk om met de bus te reizen. Voor meer informatie over tickets en prijzen klik hier.
• Het is vaak goedkoper als je jouw bus/trein ticket van te voren boekt en houd in gedachte dat het soms goedkoper kan zijn als je een retour ticket koopt.

Comments are closed.