Dagje Sevilla

Heel Andalusië zit vol met mooie, indrukwekkende bezienswaardigheden. Dus de regio hoofdstad, Sevilla, zou de kers op de taart moeten zijn. Maar is dat het het ook? Om gelijk met de deur in huis te vallen: Ja, Sevilla is Andalusië in de puurste vorm! En om dat te laten zien vind je hieronder een lijst met de highlights van Sevilla.

Catedral de Santa María de la Sede

Deze kathedraal is eigenlijk niet te missen, de klokkentoren steekt namelijk boven heel Sevilla uit. Deze klokkentoren was oorspronkelijk een minaret, een toren van een moskee, de hoogste minaret ter wereld (toen 76 meter). Later is deze minaret aan de kathedraal toegevoegd en is sindsdien de klokkentoren. Nu is de toren verhoogd tot 97 meter en er is een standbeeld aan toegevoegd. De kathedraal zelf is de op twee na grootste van Europa! In deze kathedraal staat tevens ook het praalgraf van de ontdekkingsreiziger Columbus.

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 09.30 – 16.00 uur (buiten het hoogseizoen 11.00 – 17.00 uur)
Zondag: 14.30 – 18.30 uur

Entrée: €8,-

Alcázar Real de Sevilla

Waar slaapt de koninklijke familie van Spanje wanneer zij Sevilla bezoeken? Juist, in de Alcazar Real de Sevilla (Het koninklijk Paleis van Sevilla). Dit paleis is in de 14e eeuw gebouwd op de restanten van een oude kazerne. De mudejararchitectuur is hier goed terug te zien, deze stijl wordt gekenmerkt door de gedecoreerde houten plafonds, hoefijzervormige bogen en het gebruik van baksteen. Neem vooral ook een kijkje in de paleistuinen, hier kan je heerlijk tot rust komen.

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.30 – 17.00 uur (in het hoogseizoen tot 19.00 uur)

Entrée: €8,75

Plaza de España

Mooie pleinen zijn kenmerkend voor steden in Spanje, maar dit plein in Sevilla is wel heel speciaal. Ten eerste is dit plein maanvormig en is aan een kant omgeven door het centrale gebouw van de Ibero-American Exposition uit 1929. Tijdens deze expositie sloot Spanje vrede met haar ex-kolonies in Amerika. Hiernaast is dit plein gebruikt als filmset in van Star Wars Attack of the Clones afleveringen en werd het gebouw op het plein gebruikt als paleis in de komediefilm The Dictator. Tot slot ligt er ook nog een prachtig park tegen dit plein aan waar je heerlijk kan wandelen of zelfs een ritje met een koets maken.

Metropol Parasol

Buiten de vele historische bezienswaardigheden om heeft Sevilla ook een hele moderne kant. Het Metropol Parasol creëert en groot contrast met de omliggende gebouwen. Op het plein waar het bouwwerk staat was eerst een saaie parkeerplaats. Tijdens een prijsvraag over wat er gedaan moest worden met de niet inspirerende ruimte won dit project. Het is echter meer dan een uniek bouwwerk: er zijn wandelpaden op het ‘dak’, er is een museum en er zijn diverse bars. Er is dus genoeg te beleven bij de Metropol Parasol! Het bouwwerk is te vinden op het Plaza de la Encarnación.

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.30 – 00.00 uur

Entrée: €2,-

Tips

– Wil je ergens lekkere tapas eten? Neem dan een kijkje op Tapas Sevilla voor de beste tapas restaurants van Sevilla.
– Ben je student? Zorg dan dat je jouw studentenpas bij je hebt. Bij de meeste bezienswaardigheden in Sevilla krijg je een flinke studentenkorting.
– Ook leuk is de Wandelroute Centrum door Sevilla van Stralend Sevilla!

Comments are closed.