Semana Santa Malaga

Helaas is Semana Santa 2020 vanwege het Coronavirus afgelast.

Semana Santa is een religieuze viering en voornamelijk in Andalusische steden zoals Sevilla, Granada en Málaga één van de belangrijkste vieringen van het jaar. Het is de week voorafgaand aan Pasen, ook wel de Heilige Week genoemd. Dus ben jij met de Paasdagen in Malaga? Lees dan snel verder…

Deze heilige week, voor pasen, markeert het begin van de lente. Tijdens deze viering zijn er verschillende (boete)processies, die soms uren kunnen duren. De processies vertonen het verhaal en het lijden van Christus, door middel van platformen met daarop grote en imposante beelden, die door het historisch centrum van Málaga worden rond gedragen. Iedere processie beeld één tafereel van het lijden van Christus uit. Daarnaast lopen er met iedere processie ‘Nazarenos’ mee, die de boetelingen uit het verhaal presenteren. Ze dragen daarbij kostuums met ‘capirotes’ (puntvormige kappen), om de anonimiteit te waarborgen. Deze kostuums hebben overigens niks te maken met de ‘Ku Klux Klan’.

Semana Santa Gids

Ben je tijdens dit grote religieuse feest in Malaga en wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis en tradities van dit feest? Dan is het een ideetje om de Semana Santa gids van Magnifiek Malaga te bestellen! Hier staat namelijk alles in. Inclusief het jaarlijkse programma, interessante tips en een handig woordenboekje!

Wanneer je graag deze religieuze viering wilt bijwonen, dan is het vooral leuk om de processies in Málaga te bekijken. Deze onderscheiden zich namelijk van processies in andere Spaanse steden. De platformen (in Málaga heten deze ‘trónos’) die hier tijdens de processies meegedragen worden, zijn veel groter dan de pasos die in andere steden worden gedragen en worden dan ook gedragen door soms wel meer dan 150 ‘Hombres del tróno’.

¡Semana Santa gids 2020!

Omdat het programma voor Semana Santa 2020 nog niet bekend is, kun je de Semana Santa gids van het afgelopen jaar bestellen. Zodra de nieuwe gids met het actuele programma beschikbaar is, ontvang je deze uiteraard direct van ons. Zo kun je je wel alvast inlezen!

Wanneer

Begindatum: 05-04-2020
Einddatum: 12-04-2020

Semana Santa vindt bijna altijd rond eind maart en begin april plaats. Dit jaar zijn de exacte data van 5 april t/m 12 april 2020.

Programma

Het exacte programma van de processies is een week van te voren beschikbaar. Ben jij met de Paasdagen in Malaga? Dan vind je het exacte programma in de Semana Santa Gids!

Leuk om te weten

Voor de uit (de provincie van) Málaga afkomstige acteur Antonio Banderas is deze viering nog altijd erg belangrijk. De acteur, die lid is van de broederschap ‘Fusionadas of San Juan’, draagt ieder jaar in Málaga de ‘Trono de la Virgen de Lágrimas y Favores’, de maagd van tranen en gunsten.

Tips

  • Wanneer je bij een processie aanwezig wil zijn, is het handig om geruime tijd van te voren er al te zijn. Het kan vaak erg druk zijn bij de processies.
  • Op enkele dagen zullen tijdens Semana Santa de winkels en/of supermarkten gesloten zijn.
  • Vanaf een balkon kun je deze processies pas écht goed bekijken. Je kunt voor een redelijke prijs een balkon huren voor een bepaalde tijd via my balcony.

Comments are closed.