Beleef!

Als vijfde grootste stad van Spanje, kent het levendige Málaga meerdere feesten en evenementen. Ondanks dat de stad vrij modern is, worden de tradities (vooral religieuze) nog erg gewaardeerd door de lokale bevolking. Er valt het hele jaar door dus veel te beleven in Malaga! Ook heeft ieder seizoen wel zijn voordelen voor een bezoekje in Malaga.

Feestdagen

Spanje heeft verschillende nationale feestdagen. Maar er zijn ook genoeg lokale feestdagen in Málaga. Het kan erg handig zijn om te weten wanneer er een feestdag plaatsvindt, er zijn op deze dagen namelijk vaak festiviteiten en de supermarkten zijn vaak gesloten. Magnifiek Malaga vertelt je graag over de verschillende feestdagen die gevierd worden in Malaga. Kijk voor deze informatie over de nationale en lokale feestdagen op de pagina Feestdagen.

Feria de Malaga

Feria de Málaga staat bekend als het belangrijkste zomerfeest van Spanje. Tijdens deze Feria de Málaga vinden er verschillende activiteiten plaats, zoals processies, flamenco en andere concerten, vuurwerkshows en stierengevechten. Ook is er een kermis en staan er honderden feesttenten, waar de hele dag door feest gevierd wordt. Voor meer informatie kun je op de pagina Feria de Málaga kijken.

Kerst in Malaga

Kerst wordt wereldwijd groot gevierd. Zeker in Malaga is Kerst niet te missen! Overdag een lekker zonnetje en ‘s avonds de honderden kerstlichtjes in de stad bewonderen. Dat is kerst in Málaga. Ben jij rond de kerstdagen in Málaga en ben je benieuwd wat er allemaal te doen is? Op de pagina kerst in Málaga vind je alle informatie.

Oud en Nieuw

Oudejaarsavond wordt heel uitbundig gevierd in Málaga. Om klokslag 12 uur wordt de klok eerst 12 keer geslagen, waarbij op elke klokslag een druif wordt gegeten. Deze druiven staan voor geluk in het nieuwe jaar. Ook het dragen van rood ondergoed is een traditie in Malaga. Meer informatie over feestjes, menu’s in restaurants en andere handige informatie over oud en nieuw in Málaga vind je op de pagina oud en nieuw.

Seizoenen in Malaga

Ieder seizoen heeft wel zijn voordelen om Malaga te bezoeken. Zo kun je in de zomer in Malaga iedere dag zon verwachten, in de winter kun je een zon- en wintersportvakantie combineren en in het voor- en najaar kun je optimaal genieten van alle prachtige bezienswaardigheden. Magnifiek Malaga zet de tips voor Malaga per seizoen voor je op een rijtje op de pagina seizoenen in Malaga.

Semana Santa

Eén van de belangrijkste religieuze vieringen van Málaga is de heilige week voor Pasen, genaamd Semana Santa. In Andalusië is Semana Santa één van de belangrijkste vieringen van het jaar. In de steden worden er processies gehouden, die het verhaal en het lijden vertonen van Christus. Op de pagina Semana Santa vind je meer informatie over deze viering.

Comments are closed.