Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera is een gemeente in het zuiden van Spanje. Het is gelegen in de provincie Cádiz en de regio Andalusië. Jerez de la Frontera staat bekend om zijn wijnen, sherry’s, paarden en flamencodansen! Ook het klimaat van Jerez de la Frontera is zeer aangenaam! Daarnaast heeft het een mooi, historisch centrum. Jerez de la Frontera heeft in ieder geval genoeg te bieden!

Jerez de la Frontera heeft een oppervlakte van 1188 km2 en heeft 200.000 inwoners. Frontera betekent ‘grens’ in het Spaans. De naam is ontstaan omdat Jerez de la Frontera in de middeleeuwen als grens werd gezien tussen de Christenen (noorden) en de Islamieten (zuiden) van Andalusië. Het is gelegen in een vruchtbaar landschap gevormd door de rivier de Guadalquivir. De stad bevindt zich vlakbij de Atlantische stranden en de Cadiz bergen.

Wijn en sherry

Jerez de la Frontera staat bekend als wijn- en sherrystad. In de meeste restaurants en bodega’s in Jerez de la Frontera kun je genieten van de sherry’s en wijnen. Ook kun je hier proeverijen en rondleidingen krijgen. Aan het eind van de zomer staat Jerez de la Frontera in het teken van de oogst voor het maken van de sherry. Er wordt dan drie dagen lang een druivenoogstfeest gehouden. Er wordt uitgebreid gefeest en er is zelfs een kermis en een markt aanwezig. Dit noemen zij de Vendimia.

Paardenshows

Ook staat Jerez de la Frontera bekend om het paardrijden. Niet alleen wordt er veel paard gereden, er zijn ook veel activiteiten en shows met paarden. In Jerez de la Frontera zijn paardenrijscholen gevestigd. Waaronder Fundación Real Escula Andaluza del Arte Ecuestre, oftewel Koninklijke Andalusische School van de Hippische Kunst. Op deze school worden paarden en rijders getraind en hier worden shows gegeven. In het voorjaar viert men de ‘Feria del Caballo’. Dit is een paardenmarkt met kermis, waar van alles te koop is en de meeste mensen in klederdracht lopen. Er worden verschillende shows opgevoerd door ruiters te paard en er wordt gegeten, gedronken, gelachen en muziek gemaakt.

Flamenco

Overal in Spanje kent men de flamenco wel. Dit is de typische Spaanse dans. Het ene gebied is er wat bekender mee dan het andere. Veel grote flamenco-artiesten komen van Andalusië, daarom wordt Jerez de la Frontera ook wel de stad van de Flamenco genoemd. Dit komt onder andere doordat er in Jerez de la Frontera een officiële Flamenco-academie is. Deze academie heet ‘Centro de Baile Jerez’. Ieder jaar is er eind februari tot begin maart in Jerez de la Frontera een Flamenco Festival. Dit is één van de belangrijkste en grootste Flamenco festivals ter wereld. Hier treden twee weken lang de grote internationale performers op.

Tips

– Ga je met kinderen naar Jerez de la Frontera? Dan is wellicht een bezoekje aan de botanische dierentuin een idee! Jerez de la Frontera heeft een botanische dierentuin met heel veel verschillende diersoorten!
– Vanaf Malaga kun je Jerez de la Frontera het snelst en mooist bereiken via de kust. Je rijdt hier langs de steden Torremolinos, Mijas, Fuengirola, Marbella, Estepona en Gibraltar!
– Overnacht bijvoorbeeld in het luxe hotel ‘Sercotel Asta Regia Jerez’ midden in het centrum van Jerez de la Frontera voor €100 per nacht.

Handig om te weten: Jerez de la Frontera heeft een eigen luchthaven.

Comments are closed.