Shoppen in Malaga

In Málaga kun je heel goed terecht om lekker te shoppen! Van leuke kleine boetiekjes tot grote winkelcentra. Op deze pagina van Magnifiek Malaga vind je waar je lekker kan shoppen in Málaga!

Calle Marqués de Larios

In Calle Marqués de Larios (de straat is vernoemd naar ‘Manuel Domingo Larios y Larios’) vind je vooral veel bekende winkelketens zoals: Massimo Dutti, Pull and Bear, Bershka, Desigual etc. Het prettige van deze brede, autovrije winkelstraat is, dat er grote doeken over de straat zijn gespannen, zodat in de zomermaanden de brandende zon niet in de straat schijnt. Als je tussen het shoppen door even koffie wil drinken met iets lekkers erbij, dan is ‘Lepanto’ op nummer 7 een aanrader.

El Corte Inglés

De ‘El Corte Inglés’ is een groot bekend warenhuis in Spanje, dat je in veel grotere steden is gevestigd en biedt een grote variëteit aan producten. Naast kleding, schoenen, tassen, boeken, cd’s, speelgoed en nog veel meer, hebben sommige vestigingen ook een supermarkt. De supermarkt is vaak wel iets duurder dan bijvoorbeeld een ‘Mercadona’ of ‘Consum’, maar het aanbod is over het algemeen redelijk groot.

Locatie
Avenida de Andalucía, 4 (ook een supermarkt aanwezig)
Calle de Cartama, 2
Calle Hilera, 8
Calle Nueva, 23

Muelle 1

Sinds de opening van ‘Muelle 1’ (en Muelle 2) is het mogelijk om vanaf het centrum van Málaga over een moderne boulevard langs de jachthaven naar het strand te wandelen. Hierbij kom je langs restaurants, bars, cafés, maar ook een aantal winkels. Winkels die je hier kunt vinden, is een aantal ketens waaronder: Lacoste, Funkyfish, Andy Craft en Kiko. Verder zijn er ook verschillende boetiekjes en minder bekende winkels zoals ‘Bags & Cases’ (stijlvolle koffers en trendy tassen van kwaliteitsmaterialen), ‘Etxart & Panno’ (dameskleding), ‘Stylo’ (sieraden, horloges).

¡IDEETJE: Ontdek Malaga via een verrassende wandelroute!
Mocht je naast het shoppen ook nog graag een indruk van de highlights in Malaga willen krijgen en wat tips om lekker te eten, een mooi dakterras voor een drankje en nog veel meer, kijk dan even op Wandelroute.

Winkelcentra

Ook zijn er in Malaga diverse winkelcentra te vinden voor de liefhebbers, waaronder:

Larios Centro

Larios Centro is op loopafstand van het centrum van Malaga gelegen, op zo’n 20 minuten lopen vanaf de kathedraal. Het prettige is dat je in Larios Centro een groot aanbod van winkels vindt. Ben je nog niet uitgewinkeld, dan is er goed nieuws, want in de paralelstraat ‘Avenida de Andalucia’ is een ‘El Corte Inglés’ gevestigd. In Larios Centro vind je ondere andere: Calzedonia (lingerie, pantys, bikini’s etc.), Blanco (hippe dameskleding), Mango, Primark en vele andere.

Locatie
Avenida de la Aurora, 25

Málaga Plaza

Málaga Plaza is net zoals Larios Centro ook op loopafstand van het centrum van Málaga gelegen. In dit winkelcentrum vind je onder andere Kirola (accesoires), Quinta Avenida (schoenen), maar hier kun je bijvoorbeeld ook terecht voor een manicure bij Nails 4 us. Wat wel handig om in gedachte te houden is dat het winkelcentrum ‘Larios Centro’ een grotere hoeveelheid aan winkels biedt.

Locatie
Calle Armengual de la Mota, 12

Plaza Mayor

Met de trein (Cercanías) ben je vanaf het centrum van Malaga slechts 15 minuten verwijderd van Plaza Mayor. Een middagje winkelen in het winkelcentrum Plaza Mayor is de ideale activiteit als je eens even iets anders wil dan cultuur of strand.

Het winkelcomplex beschikt over meer dan 300 winkels, waaronder winkels zoals Piel de Toro, Stradivarius, Blanco, Massimo Dutti, Kiko … Je vindt er ook tal van restaurants, bar en een bioscoop. Een aanrader onder de restaurants is ‘Tapería Chopp’. Bij elk drankje dat je bestelt, krijg je een gratis tapa. Lekker en goedkoop!

Locatie
Alfonso Ponce de León, 3
website

Tips

• Als je het lekker vindt om te gaan shoppen op een moment dat de winkels niet te druk zijn en vol met Spanjaarden, dan is het een aanrader om dan tussen 14.00 uur – 16.00 uur te gaan. Dit zijn de Spaanse lunchtijden en daardoor zal het dan in sommige winkels een stuk rustiger zijn. Wat wel handig om daarbij in gedachte te houden is, dat veel kleine boetiekjes vaak wel sluiten tijdens de lunch. Ook prettig om te weten is, dat de ‘El Corte Inglés’ niet sluit tussen de middag en de hele dag open blijft.
• Indien je kiest om te gaan winkelen in Calle Marqués de larios, dan is het zeker een aanrader om ook juist die verschillende kleine zijstraatjes in te gaan en je te laten verrassen met leuke kleine boetiekjes.

Comments are closed.