Gastronomie van Malaga

Lekker eten en drinken is natuurlijk altijd goed, vooral als je op vakantie bent, gun je jezelf wel een delicieus hapje of drankje! Wanneer je in een heel ander land bent, is het misschien ook leuk om een keer iets te proeven wat je nog niet kent en echt typerend is voor de gastronomie van Malaga. Het eten is overigens ook onderdeel van de cultuur en een beetje cultuur snuiven is nooit verkeerd! Hier vind je overzicht van een aantal typische gerechten uit Malaga die zeker het proeven de moeite waard zijn.

Espetos de sardinas

Laten we beginnen met het gerecht dat bijna iedereen die in Malaga is geweest wel geproefd heeft. Malagenen zijn visliefhebbers en dat zal je weten ook.. Heerlijkom wat van de verse sardines als lunch te eten net zoals de Malagueños zelf graag doen. . Deze ´espetos de sardinas´ zijn erg populair onder zowel de lokale bevolking als de toeristen. Gedurende de zomer zal op de stranden van Malaga regelmatig de geur van de gegrilde sardines voorbij komen. Deze worden bereid op een open houtvuur (op het strand). De sardines worden aan een stokje geregen en gegrild op het vuur. Genieten op het strand en ondertussen smullen van je verse visje.. Heerlijk!

Tip! Handig om te weten is waar je nou terecht kunt voor deze lekkere visjes.. Een gouden tip is het restaurant Chiringuito ´La Malagueta´.

Locatie:
Chiringuito ´La Malagueta´
Paseo Maritimo Pablo Ruiz Picasso s/n
29016 Malaga

Wil je nog wat extra informatie over dit restaurant? Kijk dan op deze pagina.

Ensalada malagueña

De Malagaanse salade is een zomerse salade, met daarin gekookte aardappels, sinaasappel, gesnipperde ui, groene olijven en geroosterde kabeljauw. De salade zal je bij elke tapas bar en restaurant wel terug vinden op de kaart. Een royale scheut olijfolie mag uiteraard niet ontbreken. Het gerecht wordt door velen wel elke week, soms zelfs elke dag, gegeten.

Ajo Blanco

Typische gastronomie van Malaga: dit is een koude soep op basis van ronde amandelen, die gegeten wordt in grote delen van Andalusië in de zomer. De Malaga-versie wordt gekenmerkt door de druiven. De zoetheid wordt in evenwicht gehouden door een zeer forse dosis knoflook. Het contrast van smaken zorgt voor een unieke en bijzondere smaakbeleving! Zin in een keer iets anders? Give it a try!

Gambas al Pil Pil

Een eenvoudig gerecht maar met toch een zeer bijzondere smaak! De peterselie en paprika zal je zeker proeven, maar het basis recept blijft de olijfolie die zachtjes wordt verwarmd met knoflook en chili peper. De garnalen worden toegevoegd en kort roergebakken, het hete gerecht wordt geserveerd in kleine schoteltjes. Brood mag ook niet ontbreken, dit kun je dippen in de lekkere saus!

Gachas Malagueñas

Dit is een warm dessert, dat wordt geserveerd in de winter. Het bestaat uit gebakken brood met daar overheen heen een zoete saus. Dit mengsel bestaat uit bloem, suiker, water, melk, olijfolie, en anijs. Soms wordt er honing gebruikt in plaats van suiker en melk.

Lekker wijntje

Er gaat niets boven een glas zoete dessertwijn die wordt gemaakt van een mengsel van Pedro Ximenez en Moscatel druiven. De productie van deze wijn vindt plaats rond de Sierra de Almijara en Antequera, Archidona, San Pedro de Alcantara, Velez-Malaga, en Competa. Deze wijn wordt al gedronken vanaf voor de Romeinse tijd. De wijn smaakt naar rozijnen en honing, dat de wijn dus erg zoet is, is geen verrassing!

Leuk om te weten:
Wanneer je op een terrasje zit om een lekker koud biertje of frisdrankje te drinken ontdek je ook de gastronomie van Malaga, je krijgt er vaak (gratis) een lekkere versnapering bij, een tapa! Er zijn verschillende verhalen over hoe een ’tapa’ is ontstaan maar één daarvan is dat er veel vliegjes op zoete drank afkwamen, om dit te voorkomen werd het glas afgedekt met een ’tapa’ (dekseltje) in de vorm van een hapje.

Tips Gastronomie

– Klinkt lekker hè al die lokale gerechtjes… De vraag is, waar kan ik deze krijgen?! Kijk op deze pagina voor leuke en lekkere restaurantjes in Malaga!

Comments are closed.