Top 5 koffie & theezaakjes

Zin in een lekker kopje thee of een echte goede cappuccino? In deze top 5 koffie & theezaakjes van Málaga vind je waar je naar op zoek bent! Heerlijk op het terras in de Spaanse zon of binnen in een prachtig ingericht café. Iets lekkers erbij en intens genieten!

1. El Último Mono Juice & Coffee

Gezellig druk koffiezaakje in het centrum van Málaga! Op slechts 100 meter van de bekende Kathedraal. Naast een heerlijke café con leche (koffie verkeerd) of cafe solo (espresso) kun je ook van een zelfgemaakte brownie of taartje genieten. Geen koffieliefhebber? Dan kun je hier ook een lekker fris sapje drinken. De producten zijn van top kwaliteit en 100% natuurlijk. Het personeel is erg vriendelijk en geeft je een waar huiskamergevoel. Ook de prijs/kwaliteit is goed, niet te duur!

Openingstijden
Elke dag van 9:00 – 21:00

Locatie
Calle Santa María 9
29015 Málaga
Website

2. La Ruta de Kaldi

Dit koffiezaakje wordt het verborgen juweeltje van Fuengirola genoemd. Met haar 80 verschillende soorten koffie is dit voor de liefhebbers heerlijk vertoeven! Bij een uitstapje naar Fuengirola en zin in een lekkere kop koffie of een theetje is het zeker een aanrader om hier langs te gaan! Zorg voor een personal touch en kies je eigen siroopje, bijvoorbeeld chocola of karamel! Ken je al de café Bombon? Voor de liefhebbers van een zoete koffie is dit zeker het proberen waard. Een lekker kopje thee? Probeer dan een van de 750 wereldwijde theesmaken!

Openingstijden
Ma t/m za 9:00 – 13:45 & 16:30 – 21:00

Locatie
Calle José Moreno Carbonero
29640 Fuengirola
Website

3. Café Central

Super groot en gezellige café in het centrum van Málaga. ‘El lugar donde se inventó pedir el café en Málaga’ staat er op de website, wat staat voor ‘de locatie waar men uitvond om koffie te bestellen in Málaga’. Erg handig is dat er achterin het café op groot keramiek de verschillende koffiesoorten staan afgedrukt. Naast koffie zijn er natuurlijk genoeg andere drankjes die besteld kunnen worden. Voor veel Spanjaarden is het heel gebruikelijk om tussendoor (werk/winkelen etc.) even een kopje koffie aan de bar te drinken.

Openingstijden
Elke dag van 8:00 – 00:00
*Keuken is de hele dag open!

Locatie
Plaza de la Constitución 11
29015 Málaga
Website

4. La Tetería

Dit leuke theezaakje ligt in een rustig straatje waar je je even terug kunt trekken van alle drukte. Proef de heerlijke Marokkaanse theetjes en geniet van Arabische snoepjes. Probeer de culinaire Baklava, Turks fruit of neem een lekkere crêpe! Op het terras kun je de klokken van de Kathedraal horen tikken. Dit magische plekje is zeker het proberen waard! Word net als veel anderen ook verliefd op de heerlijke gebakjes en drankjes!

Openingstijden
Ma t/m woe 15:00 – 22:00
Donderdag 15:00 – 23:00
Vrijdag 15:00 – 01:00
Zaterdag 15:00 – 01:30
Zondag 15:00 – 23:00

Locatie
Calle San Agustín 9
29015 Málaga
Website

5. Tetería El Haren

Loop je dit zaakje binnen dan heb je meteen het gevoel dat je thuiskomt in een Turks theehuis! Je vindt dit theehuis in de Arabische buurt van Málaga en waant je voor even in de tijd van de Moorse periode. Het theezaakje heeft veel charme en een kleurrijke inrichting. Er is enorm veel keuze uit thee, koffie en lekkere zoete of hartige hapjes. Zeker de zelfgemaakte jam/banaan pannenkoek is een echte aanrader! Op het openpodium worden verschillende culturele activiteiten gehouden. In de binnentuin kun je in het zonnetje genieten van je drankje en hapje! Ontdek de magie van Andalusië in dit theezaakje.

Openingstijden
Ma t/m do 17:00 – 23:00
Vrijdag en zaterdag 16:00 – 01:00
Zondag 16:00 – 23:00

Locatie
29008 Málaga
Website

Comments are closed.