Paardrijden in Malaga

Wil je de prachtige omgeving van Malaga eens op een andere manier ontdekken? Dan is paardrijden misschien wel iets voor jou! Het maakt niet uit of je al jarenlang rijdt, of dat dit de eerste keer voor jou wordt. In de regio Malaga zijn tal van mogelijkheden voor elk niveau!

Liefde voor paarden

Spanjaarden zijn dol op paarden. Zeker in de provincie Andalusië zie je dit terug. Deze provincie heeft zelfs zijn eigen paardenras voortgebracht. Het ras, hoe verassend, heet de Andalusiër.

De Andalusiër
Het ras kent zijn eeuwenoude oorsprong in Sevilla. Wanneer je een echte Andalusiër ziet, ben je meteen verliefd. Laat staan wanneer je jezelf in het zadel werpt en de wind door je haar voelt wanneer je op het strand galoppeert. De paarden zijn namelijk groot, sierlijk en beschikken over veel kracht. Ze zien er dan ook imposant uit en het is een veelvoorkomend ras op paardenshows. Doordat dit ras beschikt over goede genen, zal je vaak bij lange tochten in de omgeving van Malaga belanden op de rug van dit soort edele viervoeter.

Sierra Nevada

Op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Malaga ligt het Sierra Nevada gebergte. De Sierra Nevada biedt een ruim scala aan buitenritten. Beginners doen er verstandig aan om niet direct een lange buitenrit te maken. De reden hiervoor is dat je spieren gebruikt die je normaal gesproken niet belast. Verzuurde spieren en spierpijn zijn het gevolg, waardoor je een aantal dagen soms nog nauwelijks kan lopen. Ga voor een rit van maximaal twee uur. Dit is ruim voldoende om kennis te maken met de ruitersport en te genieten van de natuur.

Maneges

In de Sierra Nevada vindt je diverse maneges. Het is niet altijd nodig om vooraf een afspraak te maken, maar zeker wanneer je van ver komt is het, om teleurstellingen te voorkomen wel handig om vooraf te reserveren.

Ruiters met gemiddeld tot veel ervaring kunnen ook hun hart ophalen in de Sierra Nevada. Er zijn namelijk tochten van een dag, twee dagen en zelfs van een week. De moeilijkheidsgraad is verschillend, maar de tochten zijn elk op hun eigen manier schitterend. Je ziet dit gebergte op z’n puurst omdat je ver van het massatoerisme bent.

Costa Tropical

Malaga ligt aan de Costa del Sol en dat is nu net een gebied dat verboden is voor paarden. Gelukkig kun je wel uitwijken naar de Atlantische oceaan of de Costa Tropical.

Rijden in de omgeving van Malaga

Op slechts vijf minuutjes afstand van het centrum ligt manage El Pilar. Hier worden drie verschillende soorten ritten aangeboden. Elke rit is een andere route door het prachtige gebergte Parque Natural de Los Montes de Malaga. Er wordt voorafgaand altijd in het Spaans, en zo nodig ook in het Engels uitleg gegeven over de rit. Ook wordt er bij elke rit eerst een half uurtje op de manage ingereden zodat jij aan het paard kan wennen en het paard aan jou.

Je kan kiezen uit een rit van 2 uur, waarvan je het eerste half uurtje inrijdt op de manage. De tweede mogelijkheid is een rit van 3 uur waarbij na afloop wijntjes of frisdrank geserveerd worden met olijven en chips. De derde mogelijkheid is een rit van 5 uur, met diner of lunch. De website en het adres van deze manege kun je vinden door te klikken op deze link: El Pilar.

Op twintig minuten afstand van het centrum ligt manege Ranchito. Dit is net buiten Malaga, namelijk in Torremolinos. Op de website Ranchito kun je terecht wanneer je graag een rit wil boeken. Helaas kun je niet naar het strand, maar desalniettemin hebben ze goede alternatieven. Ook voor beginners is dit een erg prettige manege. Ze hebben namelijk een binnenbak waar je een les kunt krijgen maar je kunt ook een buitenrit van 1,5 uur doen.

Tips

– Paardrijden is niet ongevaarlijk. Zorg er daarom voor dat je een cap (een helm) draagt en het liefst rijlaarzen aan hebt.
– Loop nooit vlak achter een paard langs. Wanneer het dier schrikt, kan het gebeuren dat ze een trap naar achter geeft.
– Een strakke spijkerbroek is het minst comfortabele dat je kunt dragen wanneer je gaat paardrijden. Kies eerder voor een loszittende sportbroek of een speciale ruiterbroek. Bestijg het paard ook niet in een korte broek.Door de warmte en de wrijving aan de binnenkant van je benen zal je blaren krijgen.

Comments are closed.