Omgeving Malaga

Malaga is de op vijf na grootste stad van Spanje en de op één na grootste stad van de Costa del Sol. Ieder jaar komen er enorm veel toeristen naar de stad en naar de badplaatsen van de Andalusische provincie. In de omgeving van Malaga vind je dan ook veel mooie badplaatsen! Hier worden deze mooie badplaatsen even op een rijtje gezet met een woordje uitleg erbij.

Antequera

Antequera heeft een typisch middeleeuwse uitstraling. Als cultuurliefhebber ben je hier dan ook zeker aan het goede adres! Het stadje heeft veel verschillende soorten inwoners gehad zoals de hunnen, romeinen en de moren. Heb je zin in een cultureel dagje? Dan kan je een bezoekje brengen aan de Dólmenes de Antequera (hunebedden) of de Andalusische kerk Iglesia del Carmen. Ben je meer een natuurliefhebber? Dan ben je ook in Antequera op de goede plek. De prachtige velden met zonnebloemen, het natuurreservaat, El Torcal en de hete baden, Termas de Santa Maria, zijn zeker een bezoekje waard.

Voor meer informatie over Antequera ga je naar deze pagina.

Benalmádena

Deze mooie badplaats in de omgeving van Malaga heeft heel wat meer te bieden dan enkel mooie stranden. Je kan eens een gokje wagen in het stijlvolle ‘Casino Torrequebrada’ of je golftalent gaan uittesten in het luxueuse ‘Golf Torrequebrada’. Of ben je eerder een natuur- en dierliefhebber? Keuze genoeg! Je kan naar het zeedierenpark ‘Sea Life‘ of ‘Selwo Marina Park‘ gaan of in het ‘Jardin de Las Aguillas’ de mooie roofvogels gaan bewonderen. Mis ook zeker niet de culturele bezienswaardigheden niet. Een echt toppertje is de jachthaven ‘Puerto Marina’. De treinrit vanuit het centrum van Malaga duurt 25 minuutjes en kost slechts € 2.

Meer informatie vind je op de pagina Benalmádena.

Fuengirola

Fuengirola is een oud vissersdorp in de omgeving van Malaga waar een hele geschiedenis aan vooraf gaat en van deze deze rijke geheimen kan je getuige zijn. De aanraders onder de bezienswaardigheden zijn onder meer het Arabisch kasteel ‘El Castillo Sohail’ en het Romeins openluchtmuseum ‘Finca del Secretario’. Het populair strand ‘Los Boliches’ is de perfecte plek om eindeloos te relaxen en te genieten van de heerlijke Andalusische vis in de talloze restaurants aan de promenade. Fuengirola is de laatste halte van de trein vanuit Malaga centrum, de rit kost € 2,65 en duurt 46 minuutjes.

Vind meer nuttige informatie op de pagina Fuengirola.

Mijas

In de omgeving van Malaga, op 32 kilometer van Malaga ligt het wit pittoresk dorpje met de ezeltaxi’s, uniek is Mijas zeker. Het dorp heeft een typisch Andalusische uitstraling en een prachtige natuur en is daarom de perfecte plek is om de sfeer van Spanje te proeven. Mijas Pueblo is een cultuurrijke plaats met oneindig veel bezienswaardigheden en is omgeven door prachtige natuurlandschappen. Zo is er bijvoorbeeld de botanische tuin ‘La Muralla’ met haar kleurrijke bloemend en rustgevende watervalletjes. In ‘El Museo del Vino’ kan je heerlijke Andalusische wijnen proeven met een lekker tapa’tje erbij.

Wil je meer weten over Mijas? Neem dan een kijkje op de pagina Mijas.

Nerja

Nerja is een klein stadje in de omgeving van Malaga, namelijk ongeveer 55 km ten oosten van Malaga. Ookal is Nerja maar klein, ze heeft voor iedereen wat wils. Prachtige stranden, de mogelijkheid om te duiken, een gezellig centrum en pleintjes en mooie historische plekjes, maken van Nerja een prachtig plaatsje. In het historisch centrum vind je het Balcón de Europa, waar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de kustlijn van Nerja. Naast het Balcón de Europa is Nerja ook bekend om haar gezellige pleintjes zoals Plaza Canterero. Tijdens je verblijf in Malaga is het zeker een aanrader een bezoekje te brengen aan Nerja.

Meer informatie over Nerja vind je op de pagina Nerja.

Torremolinos

Op 13 kilometer van het historisch stadscentrum ligt de bekendste badplaats van de Costa del Sol. In Torremolinos heb je allerlei manieren om te ontspannen en te genieten. Via de Spaanse trappen kom je uit op de goudgele stranden waar je heerlijk kan zonnebaden of een verfrissende cocktail kan drinken in één van de vele strandbars. Wil je liever iets actiever doen? Breng dan een bezoekje aan de botanische tuin ‘Molino del Inca’ of laat je verrassen tijdens de krokodillenshow in het krokodillenpark. Het bevindt zich in de omgeving van Malaga. Je kan een treinticket kopen voor slechts € 1,75 en de rit duurt 20 minuutjes.

Lees meer over deze badplaats op de pagina Torremolinos.

Vissersdorpjes in de omgeving van Malaga

In de omgeving van Malaga zijn ook veel leuke vissersdorpjes. De belangrijkste industrie van de Malagueños was jaren lang de visvangst. Die authenticiteit is nog steeds aanwezig in de omheen liggende vissersdorpjes. De verse vis wordt hier nog steeds op de traditionele manier klaargemaakt. Breng een bezoekje aan de dorpjes en laat je meeslepen naar het verleden van Malaga.

Kom meer te weten over de authentieke vissersdorpjes van Malaga op de pagina vissersdorpjes.

Bewaren

Bewaren

Comments are closed.