Taxi in Malaga

In Malaga rijden veel taxi’s rond en de prijzen zijn vaak lager dan in vergelijking met bijvoorbeeld taxiprijzen in Nederland. Op deze pagina kun je een idee krijgen van onder andere taxi tarieven in Málaga.

Tarieven taxi in Malaga

Het starttarief in tariefgroep 1 is € 3,60 en in tariefgroep 2 € 4,50. Tariefgroep 1 is geldig van maandag tot en met vrijdag van 06.00 uur – 22.00 uur. Tariefgroep 2 is geldig op werkdagen van 22.00 uur – 06.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen. Verder is tariefgroep 2 ook van toepassing in de officiële feestdagen van de ‘Feria de Agosto’ (augustus festival) en ‘Semana Santa’. Tevens wordt er alle dagen tussen 00.00 uur – 06.00 uur bij alle ritten een toeslag gerekend van € 2,00. Indien je een taxi neemt naar de haven dan komt er per rit een toeslag op van € 1,00. De ritprijs start met tariefgroep 1 of 2 als starttarief en daarna wordt er een prijs per kilometer berekend. Voor tariefgroep 1 is de prijs per kilometer € 0,86 en voor tariefgroep 2 is de prijs per kilometer € 1,06.

Vliegveld

Als je vanaf het vliegveld in Málaga een taxi neemt of in Málaga stad naar het vliegveld dan geldt er een toeslag van € 5,50. Indien jouw bagage groter is dan 60 cm dan wordt er een toeslag berekend van € 0,45 per stuk bagage wat groter is. Houd in gedachte dat het op een doordeweekse dag tijdens het dagtarief zo’n € 23,00 kost om een taxi te nemen naar het vliegveld. Vanaf het vliegveld kun je er ook natuurlijk voor kiezen om een auto te huren of met de bus naar Málaga stad te reizen.

Taxi standplaatsen in Malaga

Het is natuurlijk prima mogelijk om jouw hand op te steken en op straat een taxi aan te houden, maar ook zijn er in Malaga diverse taxi standplaatsen. Enkele van deze standplaatsen zijn bijvoorbeeld:

  • Molina Larios
  • Duque de la Victoria
  • Plaza de la Merced
  • Teatro Romano
Tips

Als je met meerdere mensen reist in Malaga stad dan kan het soms erg voordelig zijn om een taxi te pakken en is het soms nauwelijks de moeite waard om op een bus te wachten.

Comments are closed.